Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zrození

23. 03. 2005
1
0
2769
Autor
tibbaR_etihW

Pokud jsem na něco zapoměl velice se omlouvám, ale snažil jsem se...

Vcházím do bílé místnosti, jsem sám, ale cítím na své tváři miliardy pohledů. Otáčím se dokola, nikoho nevidím, jen bílé stěny, podlaha i strop. Slyším tikot hodinek.

Něco mne táhne kupředu, nohy jdou sami a já mizím ve světle. Nevidím na cestu,cítím jen jakousi hebkost. A konečně se mohu podívat, sedí tu několik postav, kde jsem je jen viděl?

 

Přimýšlím, z každé postavy vychází světlo, jasnější než slunce, kde jsem je jen viděl??

A--ha, už vím tohle je Ježíš, ten vedle Aláh, na pravo od něho pak Budha, a po jeho pravici zas Krišna, a tam no to snad ne to je přece Drak, Anip, Atum,Ese, Geb, Hor, Nebthet, Nut, Sutech, Šov, Nefnut, Usire, Adrasteia, Afrodité, Achélóos, Ailos, Aithér, Apaté, Appolón, Arés, Artemis, Asklépios, Astráia, Athéna, Boreas, Britomartis, Démétér, Diké, Dióné, Dionýsós, Eileithyia, Éós, Erinye, Eris, Éros, Forkys, Gaia, Galateia, Hádés, Hébé, Héfaistos, Hékaté, Hélios, Héra, Hermés, Hestia, Hóry, Hygieia, Hymenaios, Hypnos, Charitky, Chronos, Inachos, Inó, Iris, Kalypsó, Kéry, Létó, Marsyas, Métis, všechny Moiry, Morfeus, úplně všechny Múzy, Nemśis, Néreus, Niké, Notos, opět všechny krásné a nádherné Nymfy, Pan, Peithó, Persefóne, Plútós, Poseidón, Photos, Priapos, Próteus, Seléné,  Theia, Thanatos, Themis, Thetis, Tmólos, Tritón, Tyché, Úranos, Zefyros, a nakonec Zeus, bílá kráva, kohout, králík, pes, kůň, slon.

 

Sakra co to je? Jakto, že je znám? Aha neznám, až teď jsem si všiml, že každý z nich sedí za malým pultíkem, vypadá to jako stánky. Co mi asi budou nabízet?

 

,,Nabízet??" ozvalo se odkudsi. ,,Nic ti nebudou nabízet, ty sám si vybereš kam chceš."

"Jak kam chci? Jsem ateista, to nevíš Bože?!"

"Bože? Tady nikdo takového jména není. Já se jmenuji Alfons Mucha a ty?"

"Já jsem Jan S..,"

"Ne, příjmení ne, to si vybereš až s programem rodiny."

"Už sem ti jednou řek, že jsem ateista. Nebudu si nic vybírat!"

"To je mi jasné, teď určitě ne. Ale až vyrosteš pak ano, teď se připrav na cestu."

"Na cestu? Na jakou cestu, kam?!"

 

Pak jsem opět uviděl světlo.

"Tak maminko, je to kluk."


pozorovatel
11. 05. 2005
Dát tip
neni to moc věrojatný, což je škoda dobrej nápad

Havranka5
31. 03. 2005
Dát tip
Kdybychom věděli do podrobna, co se děje v mozku, tak bychom tu v laborce neměli co zkoumat, a v lenošení bychom se přestali vyvíjet... avšak sledovat mozkovou činnost plodu a její změny v závislosti na vnějších podnětech je vcelku běžná výzkumnická činnost. Velmi zajímavé je kupř. sledovat mozkovou činnost dítěte a matky na NMR při porodu..

hm nevim co je NMR / ja jsem se vyucil kucharem, pak jsem pracoval jako zachranar na Plzenske dalnici u Berouna a ted pracuji jako kuchar a kdybych mnel kaydemu royebirat vjedecky kayde dilko o jiodle nebo o havariich pak nevim, ale musel bych kaydemu milionkrat vynadat nejde mi o prukaynost toho co je v dile, jde mi o samotny pribeh, prestan to resit / beru asi si chytrejsi / ale nejsi ja

mno nechápu

Havranka5
30. 03. 2005
Dát tip
Vhuf!.... Zkus přečíst ještě jednou...

četl jsem to třikrát - a ty víš co se děje v mozku dítěte před narozením, nebo co se děje v plodu, když si leží v lůně? Pak to je holka na Nobelovu cenu- páč to neví nikdo. Aco když chce být nějaká miniaturistická tečka zrovna večerní červánek, nebo složka duhy - ach co pak???

Havranka5
29. 03. 2005
Dát tip
Málo šílené, aby mohlo být skutečné... těžko uvěřit, že by si tolik lidí dobrovolně vybralo utrpení v beznaději. Takový počet zhýralých poživačných masochistů zase v tom pomyslném zásobníku předživotí určitě není... :) Ale ta konfrontace ateisty s životem před narozením docela ujde, i když není zdaleka původní. Trošku však závěr té kraťoučké povídky pokulhává s tím, že i dítě dlouho před narozením má svůj mozek a tedy i vědomí. My, rozum a logiku vždy užívající rozumově založení nevěřící bychom jistojistě vedli s těmi co údajně stojí za těmi pultíky plamenné diskuse :-)

Havranka5
29. 03. 2005
Dát tip
P.S. ovšem, pokud takové pultíky existují. Což je sice kvantově možné, ale pravděpodobnost se blíží k nule... P.P.S. Ten Váš pantheon by možná chtělo trošku zredukovat na bohy zodpovědné za stvoření: Kupř.: Zasebevražděná třetina křesťanského trojboha by určitě jisto jistě chytla osypky z takového Erota, kdyby měl svůj pultík poblíž :-)))))))) a bohyně jitřních červánků s bohyní duhy by se zase stojíce za pultíky unudily. (Nebo pod pultíky četly zakázané povídky či posílajíce si psaníčka by si krátily dlouhou otravnou chvíli...)

Áda116
25. 03. 2005
Dát tip
zvláštní...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru