Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pravidla

19. 07. 1999
0
0
2152
Autor
slavek

pravidla, zákazy a příkazy. Nedá se bez nich žít!
nenávidím je,
miluji je...

Přešel jsem na červenou. A co myslíte, že se stalo? Nic.. Vůbec nic. Kolik pravidel se dá porušit? Třeba všechna? S cynickým úsměvem pokračuji v cestě. Nastupuji do tramvaje. Nemám jízdenku. No co se dá dělat. Dojedu na konečnou, a potom zpět.. A nic se neděje. Žádný revizor. Funguje to! Pravidla jsou k ničemu. Jen omezují.. Jdu do samoobsluhy. Mám hlad. Tak si prostě vezmu rohlík a odcházím. Nikdo si ničeho nevšiml. Je skvělé žít bez pravidel! Na ulici stojí auto. Protože spěchám, prostě si ho beru.. Žádná policejní hlídka po cestě. Vystupuji z auta. Začal se okolo motat nějaký policista, tak jsem jej vzal klackem do hlavy a bylo. VÍTE CO MI S PRAVIDLY MÚŽETE? Jedu zpátky. Po cestě došel benzín. Odstavil jsem auto a přecházím vozovku. Samozřejmě na červenou.. Zvuk klaksonu bylo to poslední co jsem vnímal..
;-)))..děkuji

chci jít na modrou,ale ta není. Mám silné emociální pády a vzestupy,protože neznám pravidla,jak je udržet.Nejradši bych to neměnila,ale neco mě nutí přiblížit se k realitě.Půjdu ukradnout auto,mám ráda rychlou jízdu.Jestli mě však čapnou..půjdu rychle do kriminálu.... Né to asi není to co si chtěl vyjádřit v této úvaze. možná je morální převaha lepší,než svědomí...ještě se doma zamyslím nad tím co jsi napsal,nejak tomu nerozumím.Škoda...zajímalo by mě,jak vlastně vypadají taková pravidla hry,kterou žiješ ty a zda je dobré se na to začít koukat jinak.

slavek
20. 04. 2001
Dát tip
Pravidla? Jak to popsat. Ten textík měl být vlastně takovou úvahou o pravidlech. Člověk vlastně žije v kleci tvořené normami a pravidly. Některá jsou psaná, jiná ne. Některá jsou vyřčená, o jiných se nemluví. Bez nich to asi nejde. Ačkoli nás často svazují a omezují..

slavek
23. 07. 1999
Dát tip
snoopy: Cítím se překonán a jsem si na to hrdý. Tohle má daleko hlubší myšlenku. Chci žít s pravidly, ale oni nás ubíjí.
smekám pomyslný širák!!

snoopy
22. 07. 1999
Dát tip
ponaučení? že pravidla jsme my.. a navíc, že to aspoň za něco stálo..
čekal jsem na červené.. ujela mi tramvaj.. zelená, konečně.. zbytečně.. už nespěchám..
stojím na nástupišti.. nic nejede.. už! to je dost.. nastupuju.. sakra, špatná tramvaj, já slepý!
pozdě, dvěře se zavřely.. nebudu zlobit, prostě příští stanici vystoupím..
..kontrola jízdenek! ..á vida, kde já ji jen.. doma? snad ne! ..ale já hned vystupuji, opravdu, mám ji doma! občanku?..
..to je zase den.. tak, teď ještě nakoupit.. mám vzít ten červenej? nebo radši modrej? já nevím.. ještě že je to samoobsluha..
..je to všechno? ano.. třicet dva devadesát.. prosim.. děkuju.. nashledanou.. nashle.. eh.. co to? promiňte, dobrý den, jsem z ostrahy prodejny, mohl byste mi ukázat obsah vaší tašky? ..no já nevím, dobrá.. nějaký špinavý hadry.. tohle jsem koupil vedle, vážně.. příště, příště vás dostanu! ..jen se nebojte, sem já už nepůjdu, spolehněte se.. to sem neviděl.. sakra, rozbil se zip.. dyť se mi to všechno vysype.. hele, zelená.. blbej zip.. áááá (nějakej idiot přehlíd semafor).. červenobílá zebra byla to poslední, co jsem vnímal..
no, neměl to ten tvůj slávku lepší? a bez pravidel?

boop
21. 07. 1999
Dát tip
a jake z toho plyne ponauceni, pane slavku? :))

slavek
21. 07. 1999
Dát tip
no ponaučení je jednoduché:-)) nevykej mi Boope :-))
mohu-li prosit.

BlackG
20. 07. 1999
Dát tip
hmmmm.... moc jednoduchy...

slavek
20. 07. 1999
Dát tip
:-) možná příliš...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru