Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak jsme jeli do Švýcarska

30. 03. 2005
9
10
9042
Autor
Zbora

Po přečtení povídky od Pomíjivé musím bohužel opět konstatovat, že má bujnou fantazii a proto cítím jako svou morální povinnost její nepravdivý příběh uvésti na pravou míru.

Jak jsme jeli do Švýcarska

(reportáž)

 

Seděli jsme pohodlně v prostorném autě a uháněli, za spokojeného broukání motoru, prosluněnou krajinou, nejkratší cestou k Jablkům.

Samozřejmě by pro čtenáře bylo zajímavější, kdyby se například dozvěděl, že jsme se od vytyčeného směru jízdy odchýlili hned na první odbočce za Prahou, cestou poslouchali namísto melodické hudby jen vytí vlků a hekání stěsnaných pasažérů, že prakticky každá naše zastávka věstila pro tamní populaci dost závažný problém, namátkou třeba faktem, že si Pišta Hufnágl na benzínce firmy Agip, před natřískaným autobusem šokovaných finských hokejových fanoušků, vystoupivše z auta a slastně se protahujíce, zvesela připálil cigaretu značky Marlboro a s pohledem milovníka života, poslal zapálenou sirku po větru…ale to je spíše než reportáž z romantického víkendu v lůně přírody, jak z německého krimifilmu. Také by se dalo napsat, že se nám několikrát úspěšně podařilo minout správnou odbočku na Rumburk a poté, co si těsně před námi rakouský turista položil motorku na svou levou nohu a Pišta se v zápalu vyprávění přiznal ke svému milostnému úletu, z čehož, jak byste si jistě dokázali živě představit, neměla pražádnou radost jeho žena Kateřina, projevila se plná síla čtyřiceti piv a nějakých drobných tvrdého v kufru natolik, že se auto zhouplo v estetickém výmolu a radostně upustilo výfuk. Po chvíli pokuřování a několika větách o počasí, bychom mohli logickou dedukcí dojít k názoru, že auto může jet i bez výfuku a pokračovat v cestě. Také by se dal příběh okořenit příhodou o docházejícím benzínu, ale to je tak otřepané, že by se o ní mohl rozepsat snad jen začátečník.

Ani historky o zkratkách, které celou cestu ještě značně prodlouží, zřejmě nejsou tím pravím kořením. Snad jen, pokud by ta zkratka, ještě ke všemu, vedla, ačkoli by bylo všude jaro v plném proudu, přes několikametrové sněhové závěje, které řidič, jedoucí na sjetých letních pneumatikách poměrně zdařile zvládal až do chvíle, než se proti němu objevila přesila aut, jedoucích opačným směrem. Zmiňovat zde hádku o to, zdali tlačit dopředu, či dozadu, bych však jakožto humornou zápletku považoval za trapné.

 

K Jablkům jsme tedy dojeli v plánovaném čase, svěží a čistí. Už na začátku vesnice nás vítal zbytek výpravy, jež dorazil o dva dny dříve, rozvěšenými transparenty, chlebem a solí.

Ano, jistě by bylo zajímavější, kdyby se po půlhodinovém bloudění po ztichlé večerní vsi hlavní hrdinové rozhodli využít služeb mobilních operátorů, avšak záhy zjistili, že žádný není ochoten dodat potřebné množství signálu, a že ve chvíli, kdy se potřebný signál podařilo dohledat, zjistilo se, že nikdo z druhé skupiny, jež dorazila o dva dny dříve, již není dostupný. Že se členové výpravy dožadovali u místních obyvatel o informace k cestě do jakési chalupy, jejímž majitelem byl jistojistě majitel jména, jež vyšlo Pištovi šikovným přesmyknutím písmen jakéhosi nicku z Písmáka, a že namísto chlebem a solí, byli jsme uvítáni holí a museli si místo vody dát vodku na uklidnění…ale proč tak nemístně lhát, když se jedná o reportáž.

 

Zasedli jsme k dubovému stolu v příjemně vytopené roubence s tekoucí vodou a splachovacím WC. Na začátek probrali něco osobních zážitků a zbytek večera poklidně zpívali národní písně v doprovodu střízlivého, virtuozitou se pyšnícího kytaristy Jika, který znal všechny písně táborových ohňů a dokázal je zahrát bez škobrtnutí od začátku do konce.

Vím, možná mé vyprávění působí nezáživně, ale k čemu vymýšlet nepravdivé křečovité historky o hromadách zahnívajícího nádobí na stolech a neméně velkých, už zahnilých, hromadách jiného materiálu v dřevěné boudě za chatou a Pozorovatelově zálibě v jejich dokumentaci na digitální fotoaparát značky Sony a následnému chlubení se dokonalou kompozicí (pro zpestření by se dalo ještě dodat, že u večeře). O cestách za pitnou vodou přes sedmero hor a sedmero řek, o kazeťáku, který by udělal lépe, kdyby nikdy nebyl vyroben, o večerní procházce lavinovým polem, z níž se vrátilo pět sněhuláků, jimž se podařilo roztát až díky šedesátiprocentní slivovici, kterou duchaplný řidič vždy vozil s sebou, aby s její pomocí rozvazoval jazyky zarputilých domorodců, kteří se rozhodli, že se s pražskou značkou prostě bavit nebudou.

Jistě by se dala vymyslet spousta zápletek udavších se v průběhu následného večera. Třeba takové klišoidní akce, jako stavění vajglového sněhuláka, Pozorovatelova náhodná záměna láhve Cocacoly s lahví slivovice, omlouvaná zarputilým abstinentem neočekávanou střevní potíží, Petulin tanec okolo vlastní osy v blízkosti rozpálených kamen, Jablkovo ukazování směrem, kterým se dá odejít do peřin, jež skončilo popálením drtivé většiny jeho končetin, Pavlin zpěv provozovaný pouze v naprosté opilosti, Pomíjivina marná snaha spřátelit se s kytarou, Zborova marná snaha spřátelit se s vlkem, jež skončila odkousnutím paže hned u ramene, Slůníččí marná snaha spřátelit se s Tramínem Bílým, Pozorovatelova marná snaha spřátelit se s nejmladší písmačkou a konečně Jablkova nemarná snaha spřátelit se se Sk8girl, která zřejmě způsobila, že nejmladší písmačka přestala býti nejmladší písmačkou. Zde by se dala zmínit ještě jedna snaha o spřátelení, která též skončila úspěchem, a to snaha Pišty Hufnágla spřátelit se se čtyřiceti lahvemi Staropramenu. Ano, vskutku nic z toho se nestalo.

 

Jakmile padla desátá hodina, Jiko zabalil kytaru, dopily se poslední džusy a s přáním dobré noci jsme se po nezbytné hygieně poklidně rozešli do svých pokojů.

Vskutku by bylo krajně neslušné sem psát, že si někteří účastníci zájezdu odchod do peřin nepamatují, a nepamatují si ani to, že se poslední tři hodiny před ním buďto váleli jeden po druhém, nebo se snažili navodit atmosféru karibské rytmické skupiny bušením do stolu a všeho, co na něm spočívalo, případně se pokoušeli lapit do dutiny ústní volně letící oříšek – burák.

 

Ráno nás vzbudily šimrající sluneční paprsky. Se zdravou barvou, způsobenou vydatným spánkem a zdravým horským vzduchem, jsme zasedli ke společné míse s Cornflakesy a mlékem a v družné debatě o náležitostech pravopisu setrvali až do oběda, po kterém jsme se vydali na krátkou zdravotní procházku po okolí, při které se nepřihodilo nic neobvyklého, což jistě není zrovna akční sled událostí, ale přeci si nebudu vymýšlet, že mě v 11.30 vzbudil zvuk sněhu dopadajícího na plechovou střechu, to jak se Jiko s Jablkůmem pokoušeli přehodit chatu vajglovým sněhulákem, přičemž jsem dohledal všechny své svršky a při cestě za čerstvým ovzduším potkal u venkovních dveří o Pištu s lahváčem, ranní Marlborou, vlkem po levé noze a vlkovi ne nepodobnou Pomíjivou po noze pravé. Klidně bych mohl také napsat, že poté, co se mi podařilo otevřít i druhé oko, spatřil jsem Jika, kterak si staví ze statné borovice opěrky na nohy, zatímco se Pozorovatel prohání na inlineových bruslích po štěrkové cestě a víří prach, který mi usedá na chléb s uherákem. Zde už není snad ani potřeba podtrhovat atmosféru dřevorubci, kácejícími na druhé straně rozvodněného potoka staledé duby pomocí motorové pily. Ani vycházku, myslím, není nutné spestřovat rádobyvtipnými poznatkami typu, že z pěti avizovaných kilometrů se nakonec vyklubalo kilometrů patnáct, že nalehko odění výletníci počali umrzat hned v první soutěsce, že padaly návrhy na rozdělání ohně a upečení vlka, že se ztrativší se Jiko nakonec objevil s úsměvem pětiletého dítěte a radostně nám sděloval, že byl jednou rukou v Německu, přičemž i zbylí členové výpravy projevili přání podívat se do Německa a při jeho neoficiální návštěvě jej řádně znečistili. Pro efekt by se dala vymyslet i historka o odbočce na skalnatý výběžek, kde každý krok vedle znamenal jistou smrt, přičemž největší hrůzu vzbuzovala pohled na Pištu, jenž se odmítal přidržovat řetězů z důvodu obsazenosti levé ruky hořící Marlborou a pravé ruky otevřeným Staropramenem. Rozepisovat se o hře na babu by byla též začátečnická chyba, neb při hře na babu se nic zajímavého nemůže stát, snad jen pokud by se hry na babu účastnil i vlk a pokud by Jiko dal babu nic netušícímu náhodnému kolemjdoucímu, jež si vytřeštěnou babu odnesl s sebou domů. Dále by se dal použít i motiv návštěvy pohostinského zařízení a následné cesty domů, ale o tom bylo už napsáno tolik, že prakticky každá taková příhoda působí dojmem převzatosti. Proto se nebudu zmiňovat o žádné atmosféře venkovské hospody, ani o plnoštíhlé číšnici a jejích šedých hostech, kteří jsou vlastně všude stejní. Není třeba rozmělňovat příběh ani oblíbeným tématem ztráty jednoho člena, jímž by mohl být namátkou třeba Pišta Hufnágl, který by se mohl třeba zamknout třeba na sociálním zařízení a například nenápadně zalomit klíč v zámku, přičemž by se ho zbytek výpravy třeba mohl snažit vyprostit z budky třeba dříve, než se její objem naplní natolik, že by se hrdina mohl třeba doslova utopit ve svých vlastních třeba myšlenkách.

 

Z výletu jsme přišli ještě za světla, šťastní a plní zážitků z úchvatných přírodních scenérií a po vydatné večeři zamířili skvěle technicky vybaveným automobilem nejkratší cestou k domovu.

Opět nebudu uměle spestřovat zážitky z cesty vyčpělými zkazkami o mylných odbočkách, otáčení na polních cestách, hysterických výkřicích Pomíjivé, evidentně špatně značených nájezdech na dálnici, zapomenutých mobilních telefonech, zavřených benzínkách, docházejících olejích, vlkových hekáních, Pištových nákupech večeří, o komunikacích s policejními hlídkami, jež si pletly zadní světla s diskotékou, o dýchání do balónků, o prošlých technických kontrolách a dalšími hloupými americkými scénáři.

 

Domů jsme dojeli radostní a příjemně unavení ještě před večerníčkem. Při loučení jsme zamáčkli slzu v oku a v objetí si slíbili, že spolu zase brzy někam vyrazíme.


10 názorů

Zbora
13. 03. 2008
Dát tip
ZDE

Zbora
13. 03. 2008
Dát tip
ZDE

Zbora
13. 03. 2008
Dát tip
Soubor

Zbora
05. 03. 2007
Dát tip

Zbora
26. 01. 2007
Dát tip

Zbora
26. 01. 2007
Dát tip
http://sweb.cz/snehova.zimomriva/pozv%C3%A1nka34.jpg

Zbora
26. 01. 2007
Dát tip

Zbora
10. 01. 2007
Dát tip

Zbora
10. 01. 2007
Dát tip

Zbora
10. 01. 2007
Dát tip

Zbora
25. 10. 2006
Dát tip

Zbora
25. 10. 2006
Dát tip

Zbora
04. 09. 2006
Dát tip

Zbora
20. 02. 2006
Dát tip
zeleneperi@rozhlas.cz

Zbora
19. 02. 2006
Dát tip

Zbora
21. 12. 2005
Dát tip

pozorovatel
21. 12. 2005
Dát tip

Zbora
21. 12. 2005
Dát tip
:o)))))

Zbora
18. 12. 2005
Dát tip

Zbora
18. 12. 2005
Dát tip

Zbora
18. 12. 2005
Dát tip

Zbora
17. 11. 2005
Dát tip

Zbora
09. 11. 2005
Dát tip

Zbora
16. 08. 2005
Dát tip
mno

pozorovatel
16. 08. 2005
Dát tip
dobře si to cvičíš.. ale nemysli si, že tu šmíruju!

Zbora
16. 08. 2005
Dát tip
TY HADE, JAKS TO oběvil???????????...mě zůstává stát...rozum.

pozorovatel
16. 08. 2005
Dát tip
snad si nemyslíš, že bych v tuto vrcholnou chvíli, kdy mám jasně navrh, to prozradil!:)) nene, jen se budu utěšeně usmívat:)) :)) :)) :)) :))

Zbora
16. 08. 2005
Dát tip
Mně spíš překvapilo, že Tě to vůbec napadlo :o))) Chytrý hoch...jen co je pravda.

pozorovatel
16. 08. 2005
Dát tip
jak by mě to nenapadlo, když jsem to dělal taky:))) jenomže já si aspoň posílal zprávy...:)

:o)

Zbora
11. 07. 2005
Dát tip

Zbora
10. 06. 2005
Dát tip

Hehe, Zboroušku, po včerejším bloknutí jsem tam trávila menší chvilku a živo jsem tam měla až nad hlavu.... a balím fidlátka a mizím... si myslíš, že kde se vyskytnu je klid? :-)))

Zbora
03. 06. 2005
Dát tip
Aha...Ty jim děláš vichr i tam...no, tak to musí mít obrovskou mrkev...teda radost.

:-))) jistěže mají... :-)) jsem totiž jak uragán... :-))

Zbora
03. 06. 2005
Dát tip
Uragán? Co to je? Má to něco společného s urologem? Urologán bych věděl...ale uragán, to ne :o(

:-)) zpátky do škole.. :-)

Zbora
03. 06. 2005
Dát tip
Já jsem chodil do školy v Pákistánu a tam jsme žádné urology neměli...ale vítr tam foukal, to jó...to když jsem šel třeba na záchod, tak to tak foukalo až to odfouklo až do Afghánistánu...jó to byl Urologán.

:-)))

Zbora
03. 06. 2005
Dát tip
Už si nebudem povídat? :o( Ani v pondělí? :o)

Zboroušku, do pondělí tu budu viset pak se mažu.. :-))

Zbora
02. 06. 2005
Dát tip
Ahoj Kytičko, dlóuho jsem tady nebyl a moc jsem se na Tebe těšil (jsi první komu píšu :o) ...tak jak bylo v Praze? ..a prosim Tě, co se tady na písmáku děje...příjde mi to jakési divné :o(

Zboroušku, drahoušku... Ty ses na mě těšil? Neuvěřitelné, ale hezky se to čte.. :-) V Praze bylo....dobře, ale sem se rozhodla, že už nepřijedu... máš radost? :-)) Na písmáku se dějí věci Ti povím, bych Ti doporučovala si přečíst diskuze.... hodně hodně se budeš divit i já kroutím stále pestíky.. :-)

Zbora
02. 06. 2005
Dát tip
Když já na to teď nemám čas...nemohla bys mi alespoň to nejdůležitější ve zkratce nastínit?

Tak si přečti mou diskuzi.... zkratka: zablokování některé nicky - bez udání důvodu - něco s arteliérem - osobní spory mezi Lyrykem, Pištou, Noem, chroustem atd. - neomluvení se, spekulace... obviňování, nadávání.... - vyhrožování Derovi žalobou za klukovinu atd. atd.atd. a Pišta odchází... :-((

Zbora
02. 06. 2005
Dát tip
...hmm, hezký...doprdele. Kdy se zaregistruješ na artelieru?

nevím.... nevím... zatím tam chodím jako anouš.... už částečně migruju na literru...

Zbora
02. 06. 2005
Dát tip
Tam už migruju delší dobu...ale popravdě...tady je to živější :o)

Zbora
26. 05. 2005
Dát tip
Zato Ty seš dokonalá, beruško...ještě že Tě neuvidim, bych se cítil méněcenný...

Jistěže jsem dokonalá.... no, to je škoda, bys viděl konečně dokonalou bytost, ale to Ty rači zbaběle utečeš před skutečností, srákoro

Zbora
26. 05. 2005
Dát tip
Jedu pryč, neb zábava je mi milejší než prostoduhé tlachání přeroslé kytky :o)

:-((( a si mě teď ranil a to jako fakt

Zbora
26. 05. 2005
Dát tip
a dyt víš, že jsem to tak nemyslel...rád bych Tě viděl, ale mám nasmlouvané nějaké věci...a vůbec, stejně si mi nedala vědět, že přijedeš...kdybych nebyl ukrutně všímavý, tak to nevím dodnes...víš, tak a máš to!

heleeee..... nooo, jak ukrutně všímavý? Sem to řekla jenom taťkovi a hned druhej den to věděli šici ... a kdyby jsi sem tam chodil na pokec tak bys to věděl, víííš... a stejnak si myslím, že se mě bojíííš.... checht...

Zbora
26. 05. 2005
Dát tip
Bojim...radši se za Tebou někdy stavim ve Tvém přirozeném biotopu, až budeš pevně zakořeněná a nebudeš mít obranný postoj........Tak až přijedeš příště, dej vědět i mně jo? :o))

jooo, to bude.... no nevím kdy... asi až zase v zimě, jestli vůbec... hmmm přirozeném biotipu? až budu pevně zakořeněná?? ježíši, ty seš dnes filozof... chjo

rozmazlenej eště..... ech, no jo... to sou Ti divní z té Práhy....

cože?

Zbora
23. 05. 2005
Dát tip
Co? neslyšim...řikalas něco? ...Jo že Jarmila Šuláková klouže...tak jí vyřiď, ať neblbne a dotáhne radši chalany s Fleretu.

z Fleretu? :-)) byli v pátek v Roštíně, jsem jich propásla... kluci (hnusní) mi to řekli až v sobotu... :-)

Zbora
23. 05. 2005
Dát tip
...parchanti to jsou...určitě Tě nevzali s sebou, bys neodrazovala potencionální samice, vhodné ke spáření...a byla tam i Jarmila?...já mám Jarmilu moc rád...hlavně když zpívá o ovečkách .o))

ježíši... okap, ovce, ovoce... noo, právěže naopak.... sem jim zdrhla jinam, tak mě nenašli, tak jeli beze mě.... :-)) byla tam i Jarmila a Hynek a Vilém.. :-)

Zbora
23. 05. 2005
Dát tip
A Iveta?

co s ní?

Zbora
23. 05. 2005
Dát tip
Kde byla Iveta, že tam nebyla? ...se zase určitě někde pářila, mrška jedna neposedná...a kde si vlastně byla Ty? Nebyla si s Ivetou, že ne?

pozorovatel
23. 05. 2005
Dát tip
náhodou..Iveta je dobrá holka hele, zboro, že tys zapomněl na ten papírek s autorama....!:))

kde nebyla Iveta? :-) nevím, kde se pářila... já se s Ivetama nepářím.. a vůbec kytky se taky nepářej, ne? se vysemeňujou... někdy.. :-)) a nebyla jsem s Ivetou ne a ne a ne.. :-)

Zbora
23. 05. 2005
Dát tip
Kytka: ježiš...to jsem rád, že jsem to nikdy neviděl...jenom při představě, jak se vysemeňuješ, mi vstávají hrůzou vlasy na zádech. Šmírák: Ty jí znáš taky jo? No potěš. Tak jí pozdravuj...stačí, když řekneš, že jí zdraví divobij...ona už bude vědět. Papírek jsem neztratil, nosím si ho všude s sebou...nikdy totiž nevím, kdy ho budu potřebovat...zatím však na svůj okamžik čeká.

pozorovatel
23. 05. 2005
Dát tip
:))))vole tys ten papírek určitě ubalil a vykouřil

normálně Zborouši, ne jednoho sršně na Tebe, ale celej roj.... vrrrrr... si podej s jabloněm pac.... sem to taky neviděla... páč já su jediná a taký škaredý věci nedělám......odpuzovači!!

Zbora
23. 05. 2005
Dát tip
Šmírák: nemel :o)) ...budu si balit samotnej papírek né? Kvítí: já jsem taky jedináček...z toho si nic nedělej. Jabloň: pac.

pozorovatel
23. 05. 2005
Dát tip
já jsem polojedináček

Zbora
23. 05. 2005
Dát tip
ŠMÍRÁK: Ty musíš mít vždycky něco extra...stejně si myslim, že Ty brejle nosíš jenom proto, abys vypadal jak inteligent a balíš na to spolužačky - šprtky :o)

pozorovatel
23. 05. 2005
Dát tip
:))) no jasně... na strojárně je holek....:)))

Zbora
22. 05. 2005
Dát tip
Co?

Zbora
19. 05. 2005
Dát tip
Zamrzá mi vysílací patice, která exportuje signál...zamrzá, jakože nefunguje...to je takový odborný výraz mezi námi operátory, víš! Vo nuly? to je taky nějaký odborný termín? Si nějaká blondýna, bo co, že si myslíš, že se zamrzá vo nuly? Schválně zkus dát benzín do mrazáku, jestli Ti zamrzne...meterooložko...divná :o)

Ty vysíláš patou?? Já myslela, že je jenom achilova a vona i vysílací... nejseš ty náhodou ten.. robot? sem tam zapomněla dopsat D ... vod nuly.... neiteligente jeden... Nejsem blázen bych cpala benzín do mrazáku, víš kolik je toho svinstva? a vůbec mě nezajímá jestli benzím zamrzne.... a co má benzín společného s Tvou zamrzající odpatou? :-))

Zbora
19. 05. 2005
Dát tip
Pata a patice je rozdíl, nevzdělanko...dyž nechceš uďát pokus s benzínem tak mi aspoň netvrď, že se zamrzá vonuly...alibistko...Dyž omyju patici benzínem...a pak zapálim tak rozmrzne, víš?

jéééé bude táborák.... :-))) kdy? bych vzala špekáčky a pozvala třeba taťku a nějaké ovoce... :-))) a zamrzá se vod nuly....!!! voda samo

Zbora
19. 05. 2005
Dát tip
Voda ať si klidně zamrzne...ale na slivovicu si mráz jentak nepřínde :o)))))))))))))))))))))))))) Ovce přiveď...a můžeš vzít i Jarmilu Šulákovou...ať si zazpíváme.

OVOCE.... já neumím psát a Ty číst.... no to je jak hluchej a blbej.... :-))

Zbora
18. 05. 2005
Dát tip
Dobrý předvečer. Připadám Ti snad jako operátor?

no, někdy ano,taky než se ozvou, to trvá... :-)) hezký podvečer.. :-)

Zbora
18. 05. 2005
Dát tip
Mám omezený vysílač.

no, a jak se Ti to stalo? sem si nemyslela, že si omezený:-))

Zbora
18. 05. 2005
Dát tip
To je počasím...vždycky když je deštivo zamrzám.

zamrzáš? sem myslela, že se zamrzá enem vo nuly k mínusu... seš divnej... :-)

ale mi to dělá dobře, fakt...:-)) docela je mi dobře, když se kolem ní šici točí... aspoň mám klid... a bavím se.... :-)) a to fakt a do písmene a tak.... :-)) chi, se nemusíš cítit trapně za ně... si myslím, že jsi to dělával taky někdy.... :-))) I Tobě krásné jitro...

Zbora
17. 05. 2005
Dát tip
Já byl vždycky velmi nesmělý a působil nedostupným dojmem :o))) Hezké odpoledne.

checht... nesmělý, nedostupný? :-)) to je jak reklama na komunikační služby... :-)) hezké poobědové předvečerní den.. :-)

Zbora
16. 05. 2005
Dát tip
Je mi 16...ale vypadám na 12. ...ale rodiče by mě s Tebou stejně nikam nepustili. Doufám, že těm děťátkům nebohým nebudeš číst básně :o)))

ne, nebudu... se neboj.... .:-)) to je dobře, že by Tě nepustili, bys mě tam to... děti kazil.... básně? ne... sem jednu poslala jednomu učitelskýmu a ouha.... se mu líbila... se divím... asi je nějakej divnej bo co... :-))

Zbora
16. 05. 2005
Dát tip
Si myslel, že ho balíš :o)

ale houby.. nikdy nikoho nebalím, páč jsou z toho enem problémy, problémy a nic než problémy... a naštěstí sebou beru dycky kámošku, po které šici letí, tak mám pokoj... i když i vyjímky sou..... chjo.... bych ju měla vláčet furt sebou a pořád.... že jo... :-))

a mizím.. papa a měj se brou nocánkově.. :-))

Zbora
16. 05. 2005
Dát tip
To je nechutný...chlapi jsou zvířata...jak viděj pěknou ženskou přestávaj přemejšlet...a dělaj ze sebe debily...semtam mě to docela pobaví...ale spíš se cejtim trapně za ně :o))

Zbora
16. 05. 2005
Dát tip
Dobré jitro :o)

Už jsem tu a jsem živá, sice utahaná jak pes s kočkou dohromady, ale stálo to za to, bylo to skvělé, úžasné a super... a vůbec... s čím co máš - te společného? :-)

Zbora
16. 05. 2005
Dát tip
Když na Tebe tak přes síť koukám, tak radši nic...co to máš s vlasama? si spala někde na seníku, bo v krmelci...a co Ty oči? ...ježiš a co ty vaky pod nima...hele..nejdřív se uprav a pak teprve lez na písmáka jó...a vůbec já měl taky boží víkeńd...celou páteční noc a sobotní dopoledne jsem protancoval...pak bylo grilování u kamarádana chatě...prokládané lahví hruškovice...noční koupání ve Vltavě...ranní návštěva pohostinského zařízení...procházka zámeckým parkem ve Veltrusích...kde bylo nějaké uměle-cké sympózium, které nás nebavilo, tak jsme šli do aleje...no to nebudu rozebírat...pak jsme vyhráli hokej...prostě jsem si na Tebe o víkendu ani jednou nevzpomněl :o)

a víš co je zvláštní, já taky na Tebe ne... :-)) sme zpívali, pili, bavili se, hráli abalone, scrable.... prostě... vaky pod vočima mám a to pořádný, to je fakt, navíc jsem udělala zkoušky, takže je ze mě aprobovaná hlavní vedoucí na 5 let s akreditací od MŠ ... neplést s mateřinkou... :-))) blééé.... a fotbal... no prostě nádheraaa!!!!

Zbora
16. 05. 2005
Dát tip
A copato budeš véct, paní ředitelová? Holky futbal nehrajou!

tscheeee..... no, nebudu letos véct nic, kromě 17-ti dětí.... :-)) se těším, to bude zase náročnejch 14 dní.... :-)) ale hrajou, by ses divil... :-)) ale ringo hraji... docela... někdy... :-))

Zbora
16. 05. 2005
Dát tip
František Ringo Čech - znám - to je ten bubeník od Schilingera. Takže Ty budeš spoluvytvářet letní pionýrský tábor? To je milé...můžu taky přijet?

neznalče..... :-)) ne, to je taková hra, ale u Tebe je zbytečné Ti něco vysvětlovat, stejně bys to nepochopil.... :-)) ne, žádný pionýrský, ale normální tábor.... jo, milé to je.... to bez debaty.... su úžasný oddílák... děti mě milují, když mě nevidí... :-)) Můžeš přijet, pokud Ti je míň jak 15 let... :-)) bys stejnak nepřijel.....Tě znám... plnou pusu žvatlání a skutek, ten Ti utek... coooo???!!!

huaaa.... já taky nic netuším, jenom, to, že je dnes 13 a pátek... a jedu pryč... :-)

Zbora
13. 05. 2005
Dát tip
Sakra...tak ať se vrátíš živá...a co s tím má společného ˇKatu a já?

Zbora
12. 05. 2005
Dát tip
eeee? Tak teď doopravdy netuším...figuruju někde a nevím snad o tom? Kytí, myško poloslepá, proti Tobě ni slovíčko!

poloslepá? já prosím nejsem..... jen se nějak ztrácím..... i já netuším, tak moc toho asi netuším....

Zbora
12. 05. 2005
Dát tip
A co tušíš?

Zbora
12. 05. 2005
Dát tip
Já netuším nic.

Zbora
10. 05. 2005
Dát tip
Mám nápad hodný génia...co obnovit kecárnu zde? Jen nahodit téma....myslím, že třeba okap je výborné téma.

co zde? proč jsi dal odkaz na stewovi stránky?? ježíši, co všici máte s těma okapama???? mě chcete přivést do blázince? taky budeš psát na okap nějaké vědecké téma, které mi slavnostně přineseš a předložíš ke čtení?

Zbora
10. 05. 2005
Dát tip
Nééé, to jsem si dělal odkaz...tam né, tam to není hezké. Okap je přeci krásné slovo o-kap, oka-p, ok a p. Na okap nic psát nebudu, neb se na okap píše špatně, neb je kulatý, špatně se skladuje a rezne...chudák malej, v lese.

hůůůů..... okap necháme okapem.. ju? heeej čičo....

Zbora
10. 05. 2005
Dát tip
Dobře. Budeme se tedy bavit o Tvém redaktoství ju?

o tom? pročpak? Drahoušku, bych s Tebou asi měla prohodit pár slovíček.... co kuješ s katugirem?? Já se fakt začnu bát....

Zbora
06. 05. 2005
Dát tip
ZDE

Zbora
29. 04. 2005
Dát tip
O tom už jsem slyšel...můj strejda je myslivec :o)

hlavu safra, barvou.... :-)) checht ty seš kůůůň... :-))

Zbora
29. 04. 2005
Dát tip
Jéé, tak to Ti můžu nějaké barvy dát...tuhle jsem natíral zábradlí a zbylo mi trochu zelené a modré.

modrou bych brala, ale tu zelenou, neee.... :-))

Zbora
29. 04. 2005
Dát tip
Tak já Ti jí hodim až pojedu okolo...štětku máš?

nějakou tu někde vyštrachám.... :-)

Zbora
28. 04. 2005
Dát tip
Jak? Holíš si hlavu?

ne, statečně barvím... :-)

checht.... seš blázen..... ne, neuznám, páč to nechápu.... seš divnej... :-)

Zbora
26. 04. 2005
Dát tip
Ne!!! Já jsem normální!!! Všichni ostatní jsou divní...a Ty nejvíc!!! ...copak může být normální člověk, který si myslí, že je kouzelná květina? Hehe :o))))))

Zboroušku, drahoušku nejdražší bobášku....já si rozhodně nemyslím, že jsem kouzelná květina...Ty ano? :-))

Zboroušku, drahoušku nejdražší bobášku....já si rozhodně nemyslím, že jsem kouzelná květina...Ty ano? :-))

Zbora
26. 04. 2005
Dát tip
Já si taky nemyslim, že by mohl někdo tak zlý a jízlivý být kouzelným kvítím...jsi ošklivá a nemáš pochopení pro pozitivní emoce k okapu.

checht.... prostě jsem megera:-)

Zbora
26. 04. 2005
Dát tip
Nic si z toho nedělej, já mám zase velkou nohu.

a prej ještě k tomu zrzavá... .-)) aaa Ty máš velkou nohu? a jak velkouuu?? :-)

Zbora
26. 04. 2005
Dát tip
Jako Brno. Ty jsi zrzkáááá, jůůůůů, o těch jsem slyšel věci :o)

Nejsem zrzka, tedy si myslím, že nejsem, to maskuju a statečně... :-)) já taky jsem slyšela věcíííí... jééé.... :-)

Zbora
25. 04. 2005
Dát tip
Ty snad nemáš citové pouto k žádné věci, která je Ti blízká?

No, mám citové pouta k různým věcem.... ale k o k a p u ???? se nedivím, že jsi skončil na psychině...

Zbora
25. 04. 2005
Dát tip
Já mám k okapu...jestli neuznáš, že je krásné mít citové pouto k starému rezivějicímu okapu, tak předám panu primářovi naší soukromou korespondenci s Tvojí přesnou adresou!

ale pořád nechápu, prostě nechápu, co porád máš s tím okapem?????

Zbora
22. 04. 2005
Dát tip
On nemůže za to, že se tak narodil.

ty seš okap?

Zbora
22. 04. 2005
Dát tip
Já jsem Zbora.

jak to můžeš vědět, že bych se dověděla věci? když nemluví? tak jak to můžeš vědět? :-)) a co tam dělá sám?

Zbora
21. 04. 2005
Dát tip
...leží tam. On by hodně mluvil, protože už toho hodně zažil.

a proč zrovna okap???

no, ale kde se tam vzal? a proč zrovna okap? a tady prší, je škaredě a mi se chce spáááát....

Zbora
20. 04. 2005
Dát tip
...a co má teprve říkat okap :o(

jakej zase okap? okap nemluví, okap mlčí.... sakra slez už z toho okapu, bo Tě fakt něčím mignu!!

Zbora
20. 04. 2005
Dát tip
Já na něm nevisím...on je tam sám...a mlčí....ale kdyby mohl mluvit...to by ses dozvěděla věci.

ježíši, tak to bude s Tebou vážný!!!

Zbora
19. 04. 2005
Dát tip
...ani Ježíš mu nepomůže už.

komu zase nepomůže? okapu? a co s tím má co společného.... hele a slez mi z vedení, páč mi na něm stojíš a mi to fakt nedochází!!!

Zbora
19. 04. 2005
Dát tip
Okap se Krista o nic neprosí.

eee???

Zbora
19. 04. 2005
Dát tip
Dusíš se...nebo tlačíš?

ne, nechápu.... polopatě to kytce vysvětli, buď té lásky...

Zbora
19. 04. 2005
Dát tip
Co nechápeš?...je tam vlese...okap...samotinký sám a hnije a mně je ho líto...co je na tom k nepochopení?

za ručičku? chodit? kdy? kde? a proč? třeba proto .... že je horkooo nebo naopak zimaaa....

Zbora
18. 04. 2005
Dát tip
aha...v lese je taky okap.

jakej okap?

Zbora
18. 04. 2005
Dát tip
Ten co v něm teče voda když prší.

a co to má co dělat s lesem?

Zbora
18. 04. 2005
Dát tip
hnije tam.

okap tam hnije? si se bouchl do hlavičky, že jo?

Zbora
18. 04. 2005
Dát tip
samotinký sám :o(

Zbora
17. 04. 2005
Dát tip
...ale některé věci maminky nechápou :o)))

a to například které? :-)

Zbora
17. 04. 2005
Dát tip
Třeba proč nechceš chodit za ručičku.

kašparéééé..... náhodou jsou krásní.... a teď jsi mě urazil....!! aaaa abys věděl, to byly miminka a Ty jsou baculaté.... a vůbec, nebudu se s Tebou bavit, tak.

Zbora
14. 04. 2005
Dát tip
Jo to byli mimi?...to jsi ale hodně dopředu...už umíš psát, dělat vykřičníky a urážet se...teda mimi!

a umím i poslouchat, culit se a usmívat.... heeeeč... :-))

Zbora
14. 04. 2005
Dát tip
...jé...Ty musíš být roztomilé miminko...rodiče z Tebe musejí mít velkou radost...a dlóóóóóuho už jí mají, viď?

jojo, sem roztomilá, úžasná, jen mi maminka musí co týden pilovat jakési výrustky na hlavě.... vůbec netuším, kde se mi tam berou... ale maminka říkala, že prý je to u mě normální a nic neobvyklého... tak Ti nevím...

Zbora
14. 04. 2005
Dát tip
...jo to jsou ty křidýlka...asi abys jim neuletěla :o)

křidýlka? pilovat? hmmm, a mamka říká, že mi raší čerti na hlavě... tak už vím, že to jsou křidýlka... :-))

Zbora
14. 04. 2005
Dát tip
...maminka tomu nerozumí :o)

myslíš, že nerozumí? Ale dyť je starší a chytřejší přece... :-)

čím? kde kolik? to neznám...

Zbora
13. 04. 2005
Dát tip
...buďto si vzpomeneš...nebo budeš mít spalničky...vyber si.

spalničky už jsem měla drahoušku... chi

Zbora
13. 04. 2005
Dát tip
...tak je budeš mít ještě jednou a hotovo...a neštovice k tomu...že si tak odrzlá!!!

pche.....žádné neštovice, ty přece na kytky nejdou.... to by bylo možné spíše že bych chytla nějakou plíseň nebo nějaké čmelíky... :-)

Zbora
13. 04. 2005
Dát tip
...čmelíci jdou, pokud vím, jen na ptáčky, ne na kytičky...ledaže bys byla přelétavá.

nene, křídla mi ještě nenarostly, ale zase na druhou stranu, jsem skoro andílek, tak možná... jo už mi tam cosi raší... :-))

Zbora
13. 04. 2005
Dát tip
...kde? na hlavě? ...to nebudou křidýlka :o)

ne, copak na hlavě rostou křidýlka? si neviděl nikdy andílka? :-)

Zbora
13. 04. 2005
Dát tip
Andílka jo...Tebe ne :o)

no, tak já vypadám jako andílek... úplně jak z vočiček vypadlej... :-)

Zbora
13. 04. 2005
Dát tip
...já jsem viděl nějaký barokní...a ti byli hrozně bachratí a měli ošklivý pohled...nechtěl bych tě potkat v noci...ba ani ve dne :o)

Zbora
12. 04. 2005
Dát tip
Alojs: už je to lepší? :o) KK: jo? kdy a kde? ...apropo...Tobě někdo vyprávěl o mojem fanfánovi?

kdekterá mi o Tobě vyprávěla... :-))

Zbora
12. 04. 2005
Dát tip
...no tak to teda nene...já se s kdekterou vůbec neznám!

tsche, no, že Ty ne, ale ony Tebe ano!

Zbora
12. 04. 2005
Dát tip
...voni sou dvě??? Sakra! ...a kerá víc???

ne dvě, ale dav... :-)) ta pravá je vždycky levá, přeci... :-))

Alojs
12. 04. 2005
Dát tip
ano, náročnej Alojs je uspokojenej. Teď už si rád tipnu :-) Ne, vážně... až teď jsem se do toho pustil a líbilo :-)

Zbora
12. 04. 2005
Dát tip
Alojs: díky :o) KK: to sem z toho celý rozmotaný...a co o mě řikaly?

to se přeci neříká... :-)) to je mezi ženskýma.... :-)) ale o Tobě to rozhodně bylo... :-)) a se zase zamotej, by se mohlo stát, že by z Tebe takto dostali spalničky... :-)

Zbora
12. 04. 2005
Dát tip
...co je mezi ženskýma??? ...čím, kde, kolik?

Zbora
11. 04. 2005
Dát tip
kouzelná květinka: mám doma ve váze tulipán...a ten taky dost chlastá :o)

no, jo, tulipán, co po něm chceš, ten chlastá i když už nemusí... :-))

Zbora
11. 04. 2005
Dát tip
...to já taky...asi proto si tolik rozumíme...s tulipánem.

chi.... fanfán bude poctěn... :-)))

Alojs
09. 04. 2005
Dát tip
Drama? Nevím, nevím... ta kategorie se mi nepáčí :/

chi a třikrát? :-)) no, mě by to stačilo jednou... :-)) ale budiž....:-)) Petula: nee, hovno= půl litra slivovice pro dva :-)))

Petula
08. 04. 2005
Dát tip
jablkům ◄ Videa sem dávat lze, ale ono těch 25 MB bu se po netu asi blbě stahovalo. ;o) ► kouzelný_květinka Hnojivo Obnovující Vývoj Některých Organismů
|||-_-|||

Petula
08. 04. 2005
Dát tip
jablkům ◄ Videa sem dávat lze, ale ono těch 25 MB bu se po netu asi blbě stahovalo. ;o) ► kouzelná_květinka Hnojivo Obnovující Vývoj Některých Organismů
|||-_-|||

Petula
08. 04. 2005
Dát tip
jablkům ◄ Videa sem dávat lze, ale ono těch 25 MB bu se po netu asi blbě stahovalo. ;o) ► kouzelná_květinka Hnojivo Obnovující Vývoj Některých Organismů
|||-_-|||

:-))) když to tak čtu, tak se mi zdá, že nejste vyškoleni... :-)) a btw: taková jedna kontrolní otázka.... víte, co je hovno? :_)

sk8ergirl
02. 04. 2005
Dát tip
!!!! :o))

StvN
02. 04. 2005
Dát tip
Na tak dlouhé dílo celkem nezáživně napsané. Tolik objektivně.

la_b0t
31. 03. 2005
Dát tip
A proč neee. Aspoň pomůžu Jikovi s kytarou.

Petula
31. 03. 2005
Dát tip
Jo, tak tady (tučně) jsem jistojistě byla. Ovšem tady (netučně), no nevím! ;o) V každém případě díky za reportáž! Také jednu přikládám…
U stolu
tančili
Pozorovatel a
Jablkům
karibské rytmy…

|||-_-|||

Petula
31. 03. 2005
Dát tip
Jo, a protože ji vidím, pošlu avíza.
Budoucí „Létající sněhulák“

|||-_-|||

JiKo
31. 03. 2005
Dát tip
já v německu ne-nebyl jen jednou rukou ale nebyl jsem tam 5 vteřin celým tělem :) Pravda je nejpružnější věc na světě:)))

sidonia
31. 03. 2005
Dát tip
skvělý:) *t

pomíjivá
30. 03. 2005
Dát tip
hele, tam jsem nebyla... :)

Já nechápu, jak může někdo takhle nepokrytě, hnusně, záštiplně a vůbec nepěkně lhát. Staropramen jsem měl v LEVÉ ruce, nikoli v pravé.

Zbora
30. 03. 2005
Dát tip
Pomíjivá: že by to bylo vážně něčím jiným než tou bujnou fantazií??? Pišta: jé promiň, já Tě viděl zrcadlově, víš.

pomíjivá
30. 03. 2005
Dát tip
hehe... no řeknu vám, jsem hodně zvědavá na další verze. Hodně :)

Kakuloj
30. 03. 2005
Dát tip
haha... měšťáci ;) pobavil jsem se :)))

pozorovatel
30. 03. 2005
Dát tip
:)))))skvělá reportáž ...a já myslel, že sis nic nepamatoval:))

pozorovatel
30. 03. 2005
Dát tip
prodej to Kobře 11

Zbora
30. 03. 2005
Dát tip
Kaku.....pravda je to tučně vytištěné...zbylý text je polemika o efektivitě rozvíjení příběhu :o)))

Zbora
30. 03. 2005
Dát tip
Pomíjivá: proč? To leda, že by někdo sepsal nějaké nepravdy. Pozorovatel: samozřejmě, že jsem si nic nepamatoval...Ty by sis snad po půllitrovce slivovice něco pamatoval? ...všechno znám akorát z vyprávění od Péti :o))

pomíjivá
30. 03. 2005
Dát tip
Zbora: kdyby náhodou někdo sepsal nějaké nepravdy

Kakuloj
30. 03. 2005
Dát tip
:))) hehe Zboro, je to tak, mohlo vám být krásně ;) nechcete sem dát fotky? třeba ta rozkošná Pozorovatelova zátiší

Zbora
30. 03. 2005
Dát tip
pom: což se jistě po dnešku nestane... :o)) Kaku: už se chystá obrovský projekt....a pozorovatel prý uveřejní svá zátiší jako samostatné dílo :o))

pozorovatel
30. 03. 2005
Dát tip
pozorovatel je pomalej a moc s počítačem neumí zatíší se ale ještě tento rok objeví:))

Kolik pokojů tak asi mívá taková roubenka? :o) No nevím, jestli Ti mám věřit to tučné nebo zbylé... Kontrolní otázka: Co dávali za večerníček? *

pomíjivá
30. 03. 2005
Dát tip
Pišta a Fišta :)

Zbora
30. 03. 2005
Dát tip
Cíňáček: nevím kolikapokojové jsou průměrné roubenky...ale tato měla pokojů 7...a to kuchyň, obývák, předsíň, 3 ložnice a kadipokoj (v tom nejčastěji přebýval pozorovatel s Pištou) Věř mi to tučné.......zbylý text je polemika o efektivitě rozvíjení příběhu. Dávali takový ten večerníček jak jede panáček na kole, v autě a kdoví v čem ještě a rozhazuje okolo sebe noviny.

Zbora
30. 03. 2005
Dát tip
Pom: jeje, na ty jsem zapomněl :o)

Jo tak panáček na kole? A v autě? Aha...tak už mám myslím jasno...:o)

Zbora
30. 03. 2005
Dát tip
....jo, já už taky...na konec řekl dobrý večer...a dobrý doopravdy byl.

la_b0t
30. 03. 2005
Dát tip
Teda nechápu, jak to někdo úvádět na pravou míru, něco co si nikdo nepamatuje :-))))

Zbora
30. 03. 2005
Dát tip
la_b0t: nechceš o tom taky napsat? Každopádně nebudeš znevýhodněný tím, žes tam nebyl :o))

la_b0t
30. 03. 2005
Dát tip
Taky mám ten pocit :-)

Zbora
30. 03. 2005
Dát tip
takže se připojíš k akci Jablkonoce05 jo :o))

vesuvanka
30. 03. 2005
Dát tip
Moc pěkně napsané, zasmála jsem se.... TIP

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru