Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

IZOLACE

02. 12. 2000
0
0
3126
Autor
Semipalakva

Je to něco, co teprve vznikne!

Izolace? V roce 2213 dopadl někde v severní Asii meteorit plnej mikroorganismů a během roku se tyto rozmnožili a zmutovali do velikosti psa. Po dalších dvou letech se přišlo na to, že někdo nechtěně propašoval zárodky tohohle svinstva i na Mars a to už přestávala všechna sranda. Mars se měl stát novou Zemí a přípravy na teleportní přemostění a evakuaci už dávno začali. Takže jistě chápete, že pro lidstvo to znamenalo ohromnej šok a ztrátu nadějí. Narozdíl od psů, které jistě znáte z knih z 21. století, měli tyhle kosmický čoklové pořádný tesáky, místo chlupů šupiny a sliny byla jedna velká směsice kyselin a aktivních látek, který působili na lidskej organismus asi desetkrát hůř, než ozáření ze starých elektráren. Možná i proto je muj otec takovej trochu v rozpadu. Jeho povolání je lovec. Je jedním z nejlepších na Zemi a ty potvory ho už několikrát poslintali, což je pro normálního člověka jistá smrt, nebo ochrnutí, ale táta je borec. Na Marsu prej žije ještě jeden, kterej by se mu snad vyrovnal, ale já myslim, že fotr by ho sežral zaživa. Proč o tom mluvim je fakt, že v poslední době se ty mrchy rozmnožujou rychlejc a čistící jednotky už nejsou tak úspěšný. Za rok se jim podaří vymlátit asi tak milion těhle mrch, ale přirozenej přírustek je dvakrát větší. Některý chcípnou sami na podvýživu. Dá se říct, že jsou už prakticky všude. A proto uvádím do tohoto zápisu v ZEMSKÉ kronice tyto mé pocity a poznatky. Mám vážné podezření, že by mohlo dojít k ohrožení ba i k vyhubení lidského druhu. Na Zemi už není bezpečno. Lidé žijou izolovaní ve svejch domech s umělou atmosférou. Se světem jsou propojeni pomocí několika optických dálnic a sítí replikátorů a holografických polysimulátorů. Přez kabel se dělá už úplně všechno. Chodí se do hospody přez kabel, na rande přez kabel, poprví do postele přez kabel(kvuli nemocem) - prostě kabelová civilizace. (Otázkou je jsme li ještě civilizací... ale to řešit nebudu.) Lidi choděj ven jenom když jdou někomu sdělit špatnou zprávu, jako je úmrtí v rodině. Máma s bráchou byli vybraný, jako první kolonizátoři Marsu, kde je zabyla rakovina...šetřilo se na slunečních štítech. Po tom, co se to stalo přišel kurýr s oznámením, prostě jenom tak zazvonil u dekontaminační komory u našich dveří a já přišel a řikám ,,Coje?". A von mi podal ten lístek a jen tak odešel ani nic neřek. Já už mám jenom tátu...von je nesmrtelnej. Počkejte musim na chvíli odejít, nekdo zase zvoní u dveří....
1917
03. 09. 2001
Dát tip
raději ten vesmírnej bordel než opice přes kabel. tohle je skutečně mimo vše. ale stojí to za to.

Semipalakva
03. 12. 2000
Dát tip
jo den Trifidů sem čet...je to lepší..no

Semipalakva
03. 12. 2000
Dát tip
bléééblééébléé je mi z toho špatně!!!! hrubky si zvolím, jako další téma své tvorby!!!! a trestáni budou jejich hledatélé!!!!!

Gimi
03. 12. 2000
Dát tip
A já si je pak přerozděluju.Jo? Ten konec mi připadá nejlepší....:-))))))

Semipalakva
03. 12. 2000
Dát tip
ak gimi a mimochodem sem rád, že tě opět vidim... po tak dlouhý době...

Semipalakva
03. 12. 2000
Dát tip
POZOR...TO CO VZNIKNE JE TA KRONIKA!!!!! TOTO DíLO POVAžuji ZA ukončené!!!!!!

Anonym
02. 12. 2000
Dát tip
Jo,jo, tak na tohles mě teda dostal....... DOBRYYYYYYYYYYYYYYYYY!! P.S. Hlavně to prosím tě dopiš.......

Dave_Zw
02. 12. 2000
Dát tip
Tu kritiku nahoře jsem psal já........

clovrdik
02. 12. 2000
Dát tip
ale jo, pointu to má, ale klasickej " Den trifidů " se mi líbí o něco málo víc :-)

hranoll
02. 12. 2000
Dát tip
Tak takhle bude vypadat Čeština v 23. století ? Mám pocit pocit, že častým problémem sci-fi je přílišná snaha popisovat detaily. V líčení detailů budoucnosti se zatím nikdo netrefil a čím jde vývoj rychleji, tím je pravděpodobnější, že předpovědi budou směšné. Detaily na sebe nenavazují a nedávají dohromady smysl. Například ve vašem textu píšete: "poprví do postele přez kabel" a potom: "přišel kurýr s oznámením". Nepředpokládám, že civilizace, která se bude replikovat přes "kabel" bude posílat kurýry se zprávami o úmrtí. (narození x úmrtí) Dále prodlužování současných technologií je docela neprozíravé. Dnes už také nelétáme v balónech či vzducholodích, které ve své době představovaly slibnou vývojovou cestu.

ruby
02. 12. 2000
Dát tip
no ja to pochvalit nemuzu, mozna jsem prizemni ale rozvijet popis uplne jineho druhu zivota ve trech odstavcich mi prijde ponekud nestravitelne. a pak ty hrubky...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru