Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pomsta růže přináší

Výběr: Jinovata
05. 04. 2005
30
7
12544
Autor
pozorovatel

Věnuje mi.

Seděli jsme v parku na lavičce. Ona kouřila a tupě zírala před sebe. Z boku vypadala zasněně. Podíval jsem se jí na srdce, jestli tluče. Bylo schovaný ve výstřihu s ňadry. Sledoval jsem velmi pozorně, jestli se hrudní koš vzepne. Koukal jsem dlouho a tak mě radši políbila. Pocítil jsem dehet a raději jsem rty přešel na krk. Vzdychala. Nebo se možná zakuckala tím dehtem, nevím. Sledoval jsem stahy srdce.

Při odchodu z parku jsme se drželi za ruce. Závistivci potajmu koukali a mně bylo jaksi nepatřičně. Podíval jsem se na Janu a zkontroloval, jestli se za ni nemusím stydět. Hezká holka, jen kdyby tolik nemluvila.

Stále se na něco ptala: „Proč nic neříkáš?“

„Měl bych?“ odpověděl jsem a povolil sevření její ruky.

„Ráda si povídám. Nechceš mi třeba říct, jaký máš problémy? Potíže s rodiči? Ani škola?! Tak sakra! Třeba tě někdo nemá rád a chceš mi to říct…“ řekla podivně rozhořčeně a dívala se mi do očí. Nemám rád, když mi někdo kouká upřeně do očí.

„Zase ses pohádala s mámou?“ zeptal jsem se a plácl ji přes zadek. Zvedly se jí koutky úst a stiskla mi silněji ruku. Asi měla radost, že ji znám.

Pak se jen vykecávala z problémů s matkou. Neposlouchal jsem ji, nešlo to. Aspoň jsem se bavil nasloucháním melodií a intonací jejího hlasu. Jakoby mluvila cizí řečí a já rozuměl jen citovému zabarvení některých skřeků. Měla příjemný hlas.

Smál jsem se, když se smála ona. Soucitně jsem se mračil, když svraštila obočí. A měl jsem radost, že jí tak pomáhám. Asi byla také šťastná, protože mě pozvala k sobě domů. Pozvání jsem přijal, protože jsem čekal, co čeká každý mladistvý znuděnec. Šli jsme po schodech a já jí osahával hýždě, abych navodil pocity vzrušení. Při odemykání dveří jsem byl takřka v stavu připravení. Vešli jsme do bytu a ta kráva mě představila rodičům. Zapnul jsem si poklopec.

 

Druhý den jsme se sešli zase v parku a když začala kouřit, jen tak mimochodem jsem podotkl, že jsem ji podvedl s jinou. Vrazila mi facku až jí vypadla cigareta. Začala plakat, nesrozumitelně nadávat, ale nakonec si stejně zapálila cigaretu novou. Tak jsme tam seděli a já mlčky pozoroval, jak se mraky posouvají po nebi. Bylo ticho. Jen samomluva pejskařů byla slyšet. Jinak sžírající ticho… než konečně promluvila: „Milovali jste se?“ zeptala se a pohlédla mi do očí přesně tak, jak to nesnáším.

„Ne. Byla jen hezká a já vožralej. Znáš to….“

„A miluješ ji?“ – …očividně neznala, jinak by se tak hloupě neptala.

Neodpověděl jsem. Jen otráveně zavrtěl hlavou a ona to nejspíš konečně pochopila, protože přestala plakat. Jen se nenávistně dívala.

Dva dny se mnou nemluvila. Až pak napsala, že mi odpouští. Ještě to odpoledne jsme se sešli v parku na lavičce. Tentokrát nekouřila a já jí líbal na rty. Řekla, že mě také podvedla a já jí to nevěřil.

Jednou se vezmeme.


7 názorů

pozorovatel
12. 10. 2008
Dát tip
to dělá ta strohost a záliba v ženách dá se skoro říct, že jsem milovník, i když by to ženy popřely

Zase dobrý. Moc pěkný vypravovací styl.*

pozorovatel
12. 06. 2007
Dát tip
dolaď? ať to doladí správce, já nad tim nestrávím hodiny.. díky:)

vrgulnik
12. 06. 2007
Dát tip
tomu říkám realismus :-) dobrý, jen konečně dolaď ty uvozovky. Otazníky hrozně ruší čtení!

pozorovatel
10. 06. 2007
Dát tip
svatá pravda!:)) to je..

no to je blbost, pozouši :-D

dee-dead
25. 03. 2007
Dát tip
Krásně ideální:)))

pozorovatel
27. 06. 2006
Dát tip
já totiž píšu výhradně fráze, jen je netradičně poskládám, aby čtenáři přišli ..ehm.. blbé třeba

Winter
27. 06. 2006
Dát tip
Ach jo, zase ty vztahy - vážně mluvíme pokaždé stejné fráze? Na druhou stranu ten přístup: "čekal, co čeká každý mladistvý znuděnec" vnáší trochu jiné světlo do světa láskového stereotypu. Napůl jsem jásal, napůl nadával. Uf...existují půltipy?

pozorovatel
14. 05. 2006
Dát tip
neni:)

akaša
12. 05. 2006
Dát tip
Zajímalo by mě jestli je to napsáno podle pravdy??? *

yzžet
22. 02. 2006
Dát tip
že bych ti přišla na chutˇ :-) t....,jdu na další...uvidíme :-)

Eva_S
14. 01. 2006
Dát tip
sme rádi neradi že seš rád že děsíš....

Eva_S
13. 01. 2006
Dát tip
šmarjá to je strašný....bych Ti to cígo típla do voka....:)) neeee....sem se konečně dostala k tomu, bych si to přečetla....no teda docela mě děsiš čim dál tim víc....:))

pozorovatel
13. 01. 2006
Dát tip
to jsem rád:))

romale
03. 01. 2006
Dát tip
Hmm, v průběhu jsem si říkal - dobré, dobré... ale po dočtení musím říct - perfektní !!! Jenom škoda, že to neni fakt o Tobě;-)... ###

pozorovatel
03. 01. 2006
Dát tip
já jsem romantik:)) dík

G_B_Show
17. 12. 2005
Dát tip

G_B_Show
17. 12. 2005
Dát tip
kráva NE

Alojs
13. 07. 2005
Dát tip
Jaktože jsem tohle nečetl??? No je to dobrý... Krásně to plyne - dobrý závěr. prostě tip!!!!

Vitex
29. 05. 2005
Dát tip
Asi už je to trapný, že ti pořád píšu samou chválu, ale je to fakt paráda... Až si přečtu další věc a bude stejně dobrá, jako tato, prohlásím tě asi za génia...

fialowa
29. 05. 2005
Dát tip
je to krásný jen - proč se lidi musí podvádět? t.

Beketamon
26. 05. 2005
Dát tip
je to pekny, ale takovy bez emoci asi zrovna nemas rad kuraky, vid??

pozorovatel
26. 05. 2005
Dát tip
ale mám... když moc nekouřej:) emoce nejsou dány najevo..

pozorovatel
26. 04. 2005
Dát tip
je to velice filosoficky propracovaný problém zdejší mládeže :))

Brosqička
22. 04. 2005
Dát tip
nevím, cos tím chtěl říct, ale je to zoufale hrozný Jestli ti šlo o upozornění trapnosti teenagerů, tak se Ti to povedlo do puntíku.

Eilil
10. 04. 2005
Dát tip
No tak to je síla.. celá ta věcička zní dost znuděně. až otráveně... Jí .. vším co dělá hl. hrdina.. a tak nějak odevzdaně.. jako by si už nic nedokázal vychutnat.. jen bral bez díku a přesyceně.. to co mu život nabízí.. t

Jinovata
10. 04. 2005
Dát tip
člověče... moc dobře se čteš, je to bezprostření a vtipné a přitom bych i slzu uronil a tak, znáš to

Nicollette
09. 04. 2005
Dát tip
typický bože, já už se bála, že to bude slaďárna a ty seš furt stejnej :-) kde sou ty časy, kdy si byl slušnej malej hošík.... bože bože... :) *

Abyss
09. 04. 2005
Dát tip
ftipne

pozorovatel
09. 04. 2005
Dát tip
Nicol: nedokážu psát o sobě, dík Abyss: "ale to je ze života" - (je to správná věta, která se říká, když chceš čtenáře vyvést z míry?:))) )

probe
09. 04. 2005
Dát tip
Myslím, že se Ti to podařilo napsat realisticky - ale pokud tak někdo žije je to tragické, na věku nezáleží...

pozorovatel
09. 04. 2005
Dát tip
..oni se do sebe jednou zamilujou, na chvilku a bude to trochu míň tragický pak se rozejdou

Makča
07. 04. 2005
Dát tip
ušáku, já ti to taky nežeru, ty si prostě jenom hraješ a já jsem tady ztratila čas...nic tě nebolí, nic tě netěší...

pozorovatel
07. 04. 2005
Dát tip
Del: dík:)) 1)hledal jsem jiné pojmenování shluku tónů,ale nenašel jestli rozumíš podstatě toho slova, tak mi kdyžtak poraď jinou alternativu, budu rád jsem si vědom, že skřeky jsou blbý, zavádějící 2)v jednom kuse se mladistvý držej za zadky, plácá se pořád (kolik ti je?:)) mně je dvacet a vidim to všude, a hlavně většina holek poplácání bere jako pochvalu, povzbuzení, divný, ale je to tak) 3)jednou se vezmeme symbolizuje,že jejich vztah pokročil...vyspěl 4)stav připravení? co je na tom fuj? normální stav, kdy jsi plně soustředěn a připraven ale jo, chápu:) 5)kráva je dovršující to napětí. Lhostejná? Blbost. Nejvíce "krávo" říkám svým nejbliším, už proto, že mi jsou tak blízko 6)jo ty geniální momenty jsou jen takový maličkosti, který mě bavěj a jsem rád, když si někdo všimne:)) dík! Makča: hrál jsem si dřív (a to si zase všichni mysleli, že to beru hodně vážně), teď už si pohrávám o hodně míň že mi to nežereš asi znamená, že mi příliš nevěříš jako autora by MĚ nemělo nic bolet, to bych rád nechal na čtenáři

Makča
07. 04. 2005
Dát tip
jako autora by MĚ nemělo nic bolet, to bych rád nechal na čtenáři - ale smiř se s tím, že budeš jenom vyrábět příběhy, a to já tedy nevím proč, když jich je na světě tolik i bez tvého konstruktérství...až se firma rozroste, můžeš přibrat pomocnou sílu a třeba jenom diktovat u televize nebo tak...

sidonia
06. 04. 2005
Dát tip
*t, znáš to:)

fungus2
06. 04. 2005
Dát tip
Dobré**

no, já už ti k tomu myslím všechno řekla, he? anebo mě nenapadá nic dalšího, každopádně ještě si půjdu pročíst kritiky v okýnku jí to sluší a vůbec ji/jí ni/ní ňa/ňá ňuf/ňůf! :)*

jo, tak myslím, že poikud zuzulinka napsala to, co napsala, tak k literatuře buď špatně přistupuje nebo jsi to napsal opravdu moc dobře! :) (bez avi)

Barman
06. 04. 2005
Dát tip
Je to hodně pohodový a zábavný, rychle plyne, žádný okecávání, supr*

pozorovatel
06. 04. 2005
Dát tip
crae: když napíšeš normální kritiku, tak se s tebou přece nikdy nebudu přít - sama víš, že stojim o kritiku a hlavně negativní, která člověku řekne nejvíc na tohle: "tobě zní normálně ty dvě věty po sobě jdoucí? promiň, ale to je jak z čítanky pro druhou třídu ZŠ" bys odpověď našla, kdyby sis přečetla tohle:"až na to "protože" si mi nenašla moc chyb" dítě:))))) já tu občas šedivim, i když píšu taky jak debil:)) dík

John_Ceder
06. 04. 2005
Dát tip
"Jakoby mluvila cizí řečí a já rozuměl jen citovému zabarvení některých skřeků. Měla příjemný hlas." tohle se nedá hodnotit, literárně ztvárněné, spíš literárně opsané..já z toho jenom cejtím, že ty v podstatě akorát opisuješ z toho cosi kdy četl, je v tom cítit ta neúčast..kurva tohle není učení, ale papouškovaní.. hele já na to seru, hodnotit takovýhle slinty.. sám říkáš, že třeba nezvládáš formu, chceš se učit atd..a pak první co uděláš je, že začneš psát o tomhle v čem nejseš doma nebo, jak bych to řek..ale je možný, že se jenom mýlím.. ale neříkám, že bych se u toho nudil..

JiKo
06. 04. 2005
Dát tip
ich forma v minulém čase existuje, je spisovná a dá se použít. to o čem mluvím já, jest stav, že zvolená pozice vypravěče tě nutí do každé věty napsat slůvko "jsem" a obecně v povídkaření platí (snad to nepovažuj za vyšší soud, jen experience), že opakování stejných slov je matka smrti, čtenáře zkrátka nudí. V povídkaření je důležitá různorodost a bohatost stylu

pozorovatel
06. 04. 2005
Dát tip
John Ceder: už přes půl rok jsem nečetl prózu (krom tady na Písmáku)... jen samý učebnice a filosofický knížky a mám pocit, že mi tu omíláš naší diskusi pod tvym dílem já si styl nevyčetl ale vypsal když mi ukážeš podobný styl tak ti zlíbám nohy píšu o tom, co znám, kdybych to neznal, nenapadlo by mě o tom ani psát notyvole ale dík JiKo: a nudilo tě čtení? zatim mi tu spíš všichni psali,že hezky napsaný, ale téma nezaujalo jsi první, který upozornil na "jsem", ale musim říct, že s tebou spíš souhlasim jo, důležitá je různorodost, bohatost a originalita stylu dík

John_Ceder
06. 04. 2005
Dát tip
znáš to, ale zprostředkovaně..nebo jsi snad ta osoba z tý povídky? podobný styl? to jsem se asi vyjádřil špatně..ale to v těch uvozovkách - to tě napadlo nebo si někdy už slyšel něco podobnýho? já jen, že podobnou myšlenku jsem čet asi u saroyana.. myslím, že slovo styl jsem neřek, protože si právě naopak mzslím, že tohle dílo styl nemá - je to jen takový přecházení z poloh..

JiKo
06. 04. 2005
Dát tip
kdo píše že téma nezaujalo.. holt myslel asi tedy, že povídka nemá objevné téma. Jde o to co si z kritik vybereš. Na Lyskořův nápad jsem napsal několik děl "O ničem". Byl to můj test toho jak lidi kritizují. Za tu první která neměla děj jen popisovala situaci kde se nic nedělo jsem sklidil mrak tipů.... toš sem si vyvodil, že lidi museli hodnotit asi styl napsání, když jim nevadilo že četli pár slov do větru psaných. Pro mě je povídka útvar kerý přečtu s chutí, nebudu se nudit a na konci budu překvapen pointou. Můj názor na tvou věc je že to moc hezky napsaný není, volíš někdy špatná slova, ale konstrukce rozvoje zápletky, to kde se co děje a jak je děj poskládán - to napsané dobře je - pro mě. Co se týče příběhu, nevím co chtěli lidé říci tím, že je to nezaujmulo, proč nemělo čtenáře co zaujmout - je to situačka - snaha o udržení si partnera.... tuhle fabuli zrovna já moc nikde nečetl čili pro mě novinka vyvedená do fajn konce..... Ostatní jsou asi sečtělí.... Ale je to jen povídka, jen fragment možného románu, a jako takový působí dobře... ugh víc to už nerozeberu pane, stačí?

pozorovatel
06. 04. 2005
Dát tip
četl jsem knížku o mimozemšťanech, ale autor mimozemšťan nebyl ne jsem ta holka, je to hodně důležitý, jo? to v uvozovkách mě napadlo, když jsem přemýšlel, jak vnikla řeč a jazyk, a taky o tom myslim byl nějakej pořad víš, všechno, co řekneš/napíšeš jsi už někde slyšel - NEJSI STVOŘITEL:))))) jsem autor a neměl bych to moc komentovat,ale styl je stále konstantní, jinak řečeno "ve stále stejné poloze"... ono to snad ani v první osobě nejde a nebo jsem to ještě neviděl...

John_Ceder
06. 04. 2005
Dát tip
je to důležitý..protože pokud si ty věty vymýšlíš, tak je můžu kdykoliv napadnout a ty je nedokážeš obhájit.. slyšet nebo uvěřit, přijmout za své je velikej rozdíl..nemusíš bejt stvořitel, abys o těch myšlenkách moh psát, ale musíš k ním přijít "sám" styl není jen osoba, ale taky způsob vyjádření.. kurva já nevím proč se vždycky zapletu do těhlech debat..příště na můj názor nahlížej jen tak povrchně..já ty svý názory, píšu jako reakci v to co momentálně věřím, cítím a jelikož nejsem dokonalej, odpovídá tomu i můj názor..s odstupem času to vypadá jinak..konec!

Zbora
06. 04. 2005
Dát tip
:o)) prima.t.

Delahaye
06. 04. 2005
Dát tip
hmmm ... překvapen a to tak, že mile. Vůbec to není povrchní, jak se to na první kuk tváří. Avšak jsou tam hrubajzny - stylistické. 1) skřeky - blbost, tohle nejde ... viz Crae 2) to plácání po zadku - velmi podivné, to vypadá na postaršího chlípníka, nikoli na mladistvého ... myslím, že ani dříve ani teď se na schůzkách holky nepopleskávali po zadku 3) jednou se vezmeme - vím, proč to tam chceš mít, ale je to přes čáru ... tohle by si pomyslel 10-ti letej kluk ... chce to promyšlenější "šrapnelík" 4) stav připravení - fuj tvar, promysli to víc 5) kráva - nerezonuje s navozeným duševním stavem, tak moc lhostejná mu není 6) sžírající ticho - zase neúměra ke stavu ale jsou tam geniální momenty člověka , který se umí dívat - pozorovatele ? .-) "Vrazila mi facku až jí vypadla cigareta" si dávám na svou pomyslnou nástěnku. Hezkej večír T + avi (pro kontrolu)

Zuzulinka
05. 04. 2005
Dát tip
Pane Bože....pokud mládí uvažuje takto a takto cítí, kam se to řítíme?...nějak je mi z toho smutno....

Kandelabr
05. 04. 2005
Dát tip
jo, líbilo se mi. nic nového, což asi ani nebyla ambice, ale¨dobře se četlo. Chybí ti tam kus věty (Pak se jen vyk) nebo aspoň myslím, že ti chybí kus věty :) tip

pozorovatel
05. 04. 2005
Dát tip
ježiš, vždyť si z toho dělám srandu, srandu, jak jsou blbý:)) zkus se na to dívat jako na povídku (literárně ztvárněná situace, příběh,...) a ne deníček...

Zuzulinka
05. 04. 2005
Dát tip
dobrá..vylekal jsi mě..ale jako legraci bych to taky nebrala...příběh k uzoufání...nemůžu si pomoct, ale na mě to tak zapůsobilo

Tragicus
05. 04. 2005
Dát tip
Nevim, nejak mne to nechytlo. Sice jsem to precetl hladce, ale ten obsah mne nezaujal. Ale ten konec se ti povedl... ;]

pozorovatel
05. 04. 2005
Dát tip
Kande: díky, mně to vykouslo kus textu, nechápu.. Zuzulinka: ale ne.. já si z nich dělám srandu a vám ukazuju, jak blbě vypadaj´ Tragicus: no, já tam teda stále vkládal nějaký zvláštnosti k pozvednutí zajímavosti, tak nevim. unylost je úmyslná Hestas: ne a ne a ne...píšu to do sbírky o vztazích, tak ji ber jako by ostatní nebyly:))dík Kid A: konstruktivně, konstruktivně... tomuhle já nerozumim...

Tragicus
05. 04. 2005
Dát tip
No, nejde o to, co je tam popsane. Jak jsem rekl, libi se mi, jak je to ztvarnene, ale nelibi se mi, co je ztvarnene. ;]

misty
05. 04. 2005
Dát tip
stale o tom istom...aj ked celkom fajn...myslim...

pozorovatel
05. 04. 2005
Dát tip
Tragicus: no jo no, asi vkus:)) dík misty: společný je jenom to, že jde zase o vztah

misty
05. 04. 2005
Dát tip
nemyslela som tvoje dielka...len dnes som tu uz citala tento namet x-krat..

pozorovatel
05. 04. 2005
Dát tip
neřikej mi, že stejně zpracovanej, protože já právě že využívám tohohle vykrádanýho námětu k ukázání zcela jinýho obrazu jestli tu je podobný dílo, tak mi dej odkaz... já takový vážně neviděl

StvN
05. 04. 2005
Dát tip
Skvěle. Máš svůj styl, kterej mi sedí. Zvraty, který čtenáře nebolí. Dobře zachycená tragikomičnost. Možná vidím víc než jiní, ale tohle zaslouží pochvalu a klub místo výběru.

Vaud
05. 04. 2005
Dát tip
Je osvěžující, jak je to jiný než co píšou ostatní. Určitě TIP (jen technická když se holkám zvedají prsa, tak je to kvůli dýchání a ne kvůli bušení srdce. Nicméně je zajímavé, že někdo chce vidět "stah srdce" ).

Tragicus
05. 04. 2005
Dát tip
Jo, to bude vkus. ;] Nemas zac. Nekdy mi to oplat. :]

pozorovatel
05. 04. 2005
Dát tip
StvN: dík já jen nevim, jestli je to k něčemu, když tomu rozumí jen pár lidí... Vaud: dík hlavní postava to nevěděla, páč byla tupá (já to samozřejmě vím:)) Tragicus: tak jo, no:))

StvN
05. 04. 2005
Dát tip
Je to k něčemu a dokonce je to jakási známka kvality díla. I když o tom by se dalo dloho polemizovat. Jak říká Vaud, je osvěžující číst něco jiného než je tu zvykem psát. U mě jsi těma několika posledníma povídkama překonal hranici písmáka, bez legrace.

pozorovatel
05. 04. 2005
Dát tip
hm já jsem jen zvědavej, jak se to se mnou bude vyvíjet, protože zatim stojim tak podivně na místě i když se mi to líbí..:))

StvN
05. 04. 2005
Dát tip
Nejspíš dopadneš jako já.

Piš radši vo přírodě, tohle Ti moc nejde, kamaráde...

pozorovatel
05. 04. 2005
Dát tip
StvN: tak se odrazíme, ne?:)) mravenci: a tohle příroda neni? neříkejte, že tam u vás je to jinak?:))

úplně jinak, jsi mimořádně hloupý človíček, jinak bys věděl, že někteří z nás celý život jen pracují a pracují a pracují a nemohou jen tak vysedávat na lavičkách s královnami...kup si lupu, ty neschopný pozorovateli...

Soucitně jsem se mračil, když svraštila obočí tohle je dobrý:)

Kytiii
05. 04. 2005
Dát tip
mě se tvoje zpracování hodně líbilo... ano, takhle si nějak představuju, že uvažuje 16 - 25letý mladík :o) jeho nejkonstruktivnější myšlenkou je, jak svou milou nejrychleji zbavit všech svršků včetně spodního prádla, případně, pokud se tak daleko nedostal, jak nejrychleji přijít k dívčině ochotné se takto nechat přivést do stavu zvaného nahota :o) navíc dostáváš body navíc za protikuřáckou agitaci :o) - připojuji se k manifestu všech těch, co neradi vylizují popelníky... takže určitě TIP

JiKo
05. 04. 2005
Dát tip
Tragokomičnost a zvraty se tomu nemohou upřít, to je dobré Technika napsání je ale tragická, to je špatné. Je to školácká povídkářská chyba - ich forma ve spojení s minulým časem nese sebou nutnost používat přehršel sloves "být" ... to je trága. co ty na to? (hehe po asi půl roce vlastně pokus o kritiku)

pozorovatel
05. 04. 2005
Dát tip
Street Flower: už podruhý děkuju:)) Kytiii: už v začátku ho přece nezajímali její kozy,ale srdce to on neni až takovej nadrženec jak vypadá v jedný scéně, když jdou k ní domů, jemu je to docela volný, jen chce s někým být a mít se dobře (sex je součást "mít se dobře":)) (tak takovýho kluka bys chtěla...hmmm:)

pozorovatel
05. 04. 2005
Dát tip
JiKo - o ich formě v min. čase jako chybě jsem nikdy neslyšel tak nevim proletěl jsem textem a moc "být" nenašel...opakujících se čeho jsem si ovšem už všiml jsou hojně opakující se zájmena, což je chyba, protože čtenář se může trochu ztrácet (piš víc kritik:)) ty já rád)

JiKo
05. 04. 2005
Dát tip
souhlasíš se mnou, že od infinitivu být je odvozeno "jsem"? Tak zkus počítat teď :)

pozorovatel
05. 04. 2005
Dát tip
tudíš je lepší zvolit ich formu v čase přítomným? v minulým se moc nepoužívá?

Přeno
05. 04. 2005
Dát tip
No dobře napsaný to určitě je, má to něco do sebe, akorát nvim, jak to mam brát (sebe/ironicky, cynicky, realisticky...). * jo.

pozorovatel
05. 04. 2005
Dát tip
Cannisha:)) podle pravdy jsem nikdy moc nepsal, tohle je výmysl, kterej čerpá ze všeho možnýho ale je fakt, že začínám popisovat realitu, což jsem dřív nedělal, dík Přeno:))hezky, přesně tak to ber a nebo to ber, jak ti sedne... hlavně mi nepiš, že je to harlekýnka, rodinný pouta a telenovela:))) dík

Craerassy
05. 04. 2005
Dát tip
pozor, kluku, přísná teta je tady, takže: Asi byla také šťastná, protože mě pozvala k sobě domů. Pozvání jsem přijal, protože jsem čekal, co čeká každý mladistvý znuděnec. jak ti zní dvakrát za sebou tvé "protože"? ten příjemný hlas a pak najednou skřeky, to se snad při zamhouření obou očí dá brát jako nepovedená ironie a pak to konstatování, že ji podvedl a to zapření, že se s ní nemiloval...brrr...vždyť to z toho člověk musí dolovat a přitom to tam šlo nějak vtipně nahodit...no, tak já zase jdu pápá:-)

pozorovatel
05. 04. 2005
Dát tip
zní mi to normálně a tobě?:)) skřek je shluk tónů, kterým nerozumíš, myslím,že to není považováno za hanlivé slovo, prostě skřek (zvlášť u žen:) ) prej dolovat:))) já jen popsal, jak to těm ženskejm jde pomalu...to chápání...víš?....víš?...tak co? už víš?:)))))) až na to "protože" si mi nenašla moc chyb ...hele, tobě se to snad ještě líbilo...:))

Craerassy
05. 04. 2005
Dát tip
tobě zní normálně ty dvě věty po sobě jdoucí? promiň, ale to je jak z čítanky pro druhou třídu ZŠ Jsem hodnej chlapec, protože nekoušu spolužáky.Nekoušu je, protože nejsem očkovanej. skřek chápu, ale to, že měla příjemnej hlas, to prostě nezní dost ironicky, abych mě to pobavilo, spíš jsem zůstala hledět a musela si to přelítnou ještě jednou, abych tam tu ironii vůbec našla ježíši, já pochopila, co tu popisuješ, že holka byla nechápavá, ale mně to prostě nevzalo, no...miluju legrandu a tady vtip prostě nevidím, no kdybych ti měla ropzebrat tu povídku celou, tak se se mnou stejně budeš přít o každou větu:-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru