Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

PUTOVÁNÍ \"SLEPÉHO HADA\" ZA PRAVDOU

12. 04. 2005
0
0
1223
Autor
moott

PUTOVÁNÍ \\\"SLEPÉHO HADA\\\" ZA PRAVDOU Božejovice (Od naší dopisovatelky) - Jen co ji uviděli, jak opravdu vystupuje z vlaku, všichni ti zvědavci, kteří se loni v srpnu shromáždili na nástupišti nádražíčka v Božejovicích, pověstem uvěřili. Při příležitosti prázdninové cesty po stopách osudů svých jihočeských předků slavná hollywoodská herečka Meg Ryanová opravdu navštívila na pár hodin i jejich vesnici!!! Proto se nikdo z přítomných už vzápětí nedivil, že se sotva po několik krocích tázala po někom ze zdejších starousedlíků, co by se ještě dnes rozpomenul na podrobnosti příhody, kterou jak sama řekla s pro ni tak obvyklou odzbrojující upřímností: \\\\\\\"Já to story, prostě, slyšela mnoho… Už od dítě.\\\\\\\" \\\\\\\"Když já byla takhle asi malá… Nebo ještě dole…\\\\\\\" dodala, a předešlou větu doplnila gestem dlaně u kolen. A vzápětí se z úst tlumočníka přítomní dozvěděli, co že ji to sem vlastně přivedlo. Podle její verze kterýsi z jejích prastrýců příjmením Lukáš za války zde v Božejovicích pečoval o uprchlého sovětského válečného zajatce. \\\\\\\"A tady Meg by především zajímalo,\\\\\\\" oslovil okolostojící dav, \\\\\\\"zdali není mezi vámi někdo, kdo by o tomhletom zrovna příběhu věděl něco víc.\\\\\\\" Po dlouhých chvílích trapně tíživého ticha, které herečka ani přes úsměvy nedokázala rozrazit, potom jenom přizvedla ramena a řekla rozpačitě a tiše: \\\\\\\"That´s all right… Goodbye… See you latter…\\\\\\\" Načež se naklonila k jednomu z mužů své ochranky a šeptla mu do ucha příkře: \\\\\\\"Jerry, call my car!\\\\\\\" \\\\\\\"I´ll never come here!\\\\\\\" dodala ještě vzápětí. A za pár chvil slavnou Meg Ryanovou, po její indiánské babičce přezdívanou také Slepý had, už tady v Božejovicích nikdy nikdo živou neviděl.

PUTOVÁNÍ  "SLEPÉHO HADA"  ZA  PRAVDOU

 

Božejovice  (Od naší dopisovatelky)  -  Jen co ji uviděli, jak opravdu vystupuje z vlaku, všichni ti zvědavci, kteří se loni v srpnu shromáždili na nástupišti nádražíčka v Božejovicích, pověstem uvěřili. Při příležitosti prázdninové cesty po stopách osudů svých jihočeských předků slavná hollywoodská herečka Meg Ryanová opravdu navštívila na pár hodin i jejich vesnici!!!

Proto se nikdo z přítomných už vzápětí nedivil, že se sotva po několik krocích tázala po někom ze zdejších starousedlíků, co by se ještě dnes rozpomenul na podrobnosti příhody, kterou jak sama řekla s pro ni tak obvyklou odzbrojující upřímností: "Já to story, prostě, slyšela mnoho… Už od dítě."

"Když já byla takhle asi malá… Nebo ještě dole…" dodala, a předešlou větu doplnila gestem dlaně u kolen.

A vzápětí se z úst tlumočníka přítomní dozvěděli, co že ji to sem vlastně přivedlo.

Podle její verze kterýsi z jejích prastrýců příjmením Lukáš za války zde v Božejovicích pečoval o uprchlého sovětského válečného zajatce. "A tady Meg by především zajímalo," oslovil okolostojící dav, "zdali není mezi vámi někdo, kdo by o tomhletom zrovna příběhu věděl něco víc."

Po dlouhých chvílích trapně tíživého ticha, které herečka ani přes úsměvy nedokázala rozrazit, potom jenom přizvedla ramena a řekla rozpačitě a tiše: "That´s all right… Goodbye… See you latter…"

Načež se naklonila k jednomu z mužů své ochranky a šeptla mu do ucha příkře: "Jerry, call my car!"

     "I´ll never come here!" dodala ještě vzápětí.

     A za pár chvil slavnou Meg Ryanovou, po její indiánské babičce přezdívanou také Slepý had, už tady v Božejovicích nikdy nikdo živou neviděl.

 

 


Noe1
22. 04. 2005
Dát tip
k

slonovina2
12. 04. 2005
Dát tip
A tady sló by především zajímalo," oslovil okolostojící dav, "zdali není mezi vámi někdo, kdo by o tomhletom zrovna příběhu věděl něco víc."

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru