Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Optimisticky ozářené ráno

Výběr: Print
15. 04. 2005
16
0
7278
Autor
Marthin

A možná to fakt byl on..:-)

Dneska jsem z autobusu viděl chlápka,

co vypadal jako Filip Topol zamlada.

Možná se vyloupnul z ranních žiletek,

aby v promrzlém Hradci

nasál trochu zimního smogu

a cigaretového kouře,

ale nonstopy jsou na druhé straně města.

Vlasy měl klasicky na patku,

vlastně to nebyl on,

těžko si představit Filipa

v montérkách.

 

Stáhl jsem si čepici

víc do čela,

přestože bylo v autobuse horko

a v duchu zahrál na piáno.

Není nad to

být neopodstatněný,

když se světlo pomalu snáší

do všech záhybů duše.

A ten pocit,

že na mě mrknul

si schovám na jindy.

Ve chvílích přílišného optimismu

je mnohdy důležité

míti Filipa.


ale tohle(!) není žádná nit mezi špagetama!:) a nemusíš omlouvati se, to opravdu né ale lízo koupiti můžeš, lízo

Marthin
21. 04. 2005
Dát tip
To není o kašlání, já vím, že tady je a až zas budu neopodstatněný tak spustí...ale teď pro mě nemá tu sílu. Též může být, že spustí nějak jinak, jak jsem ho neslyšel..ten člověk je cibule.. :-) Kam poslati básňu tuto, tuná? Píšete tak ňák podobně, ale ty možná budeš spíš červení mravenci..;-)(nebo už nemáš ten přeliv?)

nepíšeme podobně, myslím ten člověk má svůj ksicht docela charakteristickej, trošku mě udivuje, že si netroufáš odhadovat jinak:) a básňu.. asi na mejl co?

Marthin
21. 04. 2005
Dát tip
Když já ty ksichty neznám, povětšinou a nalézti nitě mezi špagetama jest mi problémem...však ono se to časem vystříbří a omlouvati se za záměnu nemusím, že ne?;-) I když..je pravda, že vím o člověku, který je po Filipovi radostný..ale nechmež, mravence neradno drážditi.. :-)

jo, párkrát už jsem měla svý hranice a kašlala jsem na topola a psí vojáky a nemohla je cítit, ovšem nikdy ne ze sebe:) hele? pošli mi ji, pod listím Topolovým, prosím a tak - mravenci nejsem, ale nejsi první, kdo má to podezření, nechápu proč (ovšem svoje podezření mám taky:) ) směj se hezky !

Marthin
18. 04. 2005
Dát tip
No, ono je zvláštní, že Filipa poslední dobou vůbec neposlouchám.nemám potřebu...a vlastně ani moc nechci tu potřebu mít no a tohle je o tom..však to znáš...nepochybně a nehybně.. :-) Pod listím jsem smazal už dřív, akosi jsem se tam nenacházel, chtěl jsem tu báseňku přepsat, ale nebylo jak, atmosféra je prostě jiná...ovšem schovanou ji mám a k poslání by též mohla býti připravena...Též za to, že jsi to ráno jela se mnou a že nás tam jelo víc.. ...že nás vůbec všechny ten bus pojmul..:-) (Nevím proč, ale měl jsem pocit, že jsi mravenci:-)

ashentree
17. 04. 2005
Dát tip
:)) ***

hele, nevím, jestli nekritcké, ale nadšení tu je topolení topolení! jsem ráda a vůbec, zjistila jsem, žes smazal pod listím topolovým.. mrzelo mě to.. vybavil se mi ten pocit, kdy na mě mrknul když mi vysvětloval, co je ptakola v momentě, kdy ospravedlnil to, že někteří strážní fungujou jen někdy chovám si ho, na teď na teď na potom taky schovám si vždycky se před spaním modlím, aby mi žádný detail neuniknul, abych si zapamatovala úplně všechno a opakoval jsem si všechna možná slova abych je nikdy nezapomněl ne že by se to mohlo stát ale co kdyby, říkal jsem si co kdyby jestliže nepřesnosti pak si pamatuju špatně - citace po paměti a mám v pokoji dřevěnou sochu bůhvíčeho (skřítka možná), ten má na kolemnou fotku filipa topola a pod ní psáno - jak důležité je míti filipa krásný, děkuju za to:) byla jsem to ráno v tom autobuse taky *

Elyn
16. 04. 2005
Dát tip
:) jo, milá věc...

inlajn
15. 04. 2005
Dát tip
..byť Filípka T. nemusim, tohle je básnička a gut..tlesk! t.

inlajn
15. 04. 2005
Dát tip
"A ten pocit, že na mě mrknul, si nechám na jindy..." mý gustíčko...

Néé, Filip nenosí montérky, ale moc pěkný batikovaný košile...báseň není špatná...ale ty odkazy na topola nám nějak vadí...třeba to neopodstatněný sis mohl odpustit...na nás to působí násilně, nepřirozeně, to slovo prostě moc vyčnívá... závěr fajn, i když my Filipa bereme spíš jako antidepresiva...

katugiro
15. 04. 2005
Dát tip
:) dal ses na epiku?

Budeč
15. 04. 2005
Dát tip
není radno se rouhat, jinak nic.filip - pcha!

Marthin
15. 04. 2005
Dát tip
Mravencové: Ten můj měl montérky a proto je velmi důležité být neopodstatněný...mi se to slovo líbí, tedy mi nekousejte do libůstky bo na vás pustím kyselinu jablečnou...:-) Katu: Epika je dobrá při vybírání septika..je to starší kus..:-) A děkujeme pěkně všem..:-)

Nicollette
15. 04. 2005
Dát tip
:o)))) to muselo být příjemné ráno :o) já už dvakrát potkaal trpajzlika z toho.... jak se to jmenovalo.... Musíme zabít Sekala nebo tak nějak....

lav it

Zuzulinka
15. 04. 2005
Dát tip
bombovní....jó mít tak Filipa.....

Marthin
15. 04. 2005
Dát tip
Niky:To ani nevím, že tam nějaký byl...nebyl to spíš skřítek ze Skřítka?:-)

mishka
15. 04. 2005
Dát tip
super a skvělý a pocitový a vůbec *t + k nej

Nicollette
15. 04. 2005
Dát tip
neee, byl to trpajzlik :o)

Marthin
15. 04. 2005
Dát tip
hmm, tak kdo by to tam..Bartoška?:-)

per_zay
15. 04. 2005
Dát tip
hmmmmm ..... ..... T

guy
15. 04. 2005
Dát tip
je fajn ... a klasik by dodal, že optimismus je opiem lidstva ... :-)

kassiope
15. 04. 2005
Dát tip
:o) ***

Píví
15. 04. 2005
Dát tip
t.

Zbora
15. 04. 2005
Dát tip
jo, t.

Fouckault
14. 04. 2005
Dát tip
:)***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru