Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

jakasi nijaka

05. 12. 2000
3
0
2144
Autor
Stevenson

.. ja vim.. zase ten rytmus..))takze tu kritiku radeji melci..)

Jakási nijaká… Stokrát snad usinám dvěstěkrát probouzím se třistakrát lituji.. a na okenní římse šeptám, že miluji.. a tvářím se netečně. Ta vůně šeříku a květy jabloní už mi tak nevoni.. a nebo zbytečně.. I štíhlé jehlice Svatého Víta.. a Zlatá ulička. kde zřídka svitá.. mi za to nestojí.. Anděle ve zbroji že to tam vydrží ? být raděj z mramoru (nebo na koloběžce sjíždět si Vaclavák..) A potom nahoru, zase až k museu k ránu i k večeru. šeptám, že miluji.. proč jen to jde tak těžce ? A přece, někdy, někdy doufám snad. že .pisenˇ kosa, co žížalu nese své kosici.. a zpivá fistuli, uslyším znova, jednou někde v lese. A když ne v lese, kde jinde..? počkej, už to vím. Tam na vršícku.. v háji urnovým..
Miracleion
11. 12. 2000
Dát tip
Dtto Merle. Dám tip, když za nic tak za anděly a zlatou uličku. Ke konci jsem ztrácel nit, ale vlastně se mi ta pointa líbila (i když vyznívá trochu aforisticky) - má nadhled. Možná zkus ten konec nějak přeformulovat, aby se tam dostal ten stejný pocit a přitom jinak vyslovený.

Stevenson
10. 12. 2000
Dát tip
))))))... zizal jo..))

Ženatej
09. 12. 2000
Dát tip
Víc žížal je na normálnim hřbitově, než urnovym, řekl bych...? :-)

Stevenson
07. 12. 2000
Dát tip
tak si to muzete precist v tom Tak si neskoc..)

Merle
06. 12. 2000
Dát tip
začátek je skvělej.... takovej Falkovskej... pak se fotŕma robíjí ale celkově nemůžu než hodnotit kladně :-))))

Falka
06. 12. 2000
Dát tip
Steve... ... a květy jabloní už mi tak nevoni.. a nebo zbytečně.. I štíhlé jehlice Svatého Víta.. a Zlatá ulička. kde zřídka svitá.. mi za to nestojí.. Anděle ve zbroji že to tam vydrží ? být raděj z mramoru (nebo na koloběžce sjíždět si Vaclavák..) A potom nahoru ... ***

Stevenson
06. 12. 2000
Dát tip
Ja vim.. kdyz ten konec vlastne dal nazev celemu..potrebuje dotahnout, na jednu, nebo na druhou stranu.. Dik....

Klárka
05. 12. 2000
Dát tip
asi se mi to nemělo stát, ale po posledním verši jsem se musela usmívat :-) Zkus, Steve, jít do háje dřívějc, kosů je pořád dost, byť s žížalama je problém... Maně při tom vzpomínám, když jsme jednou na gymplu povinně recitovali "Chtěl bych tě potkati v lukách", jak jsem si v duchu trpce pomyslela, kolik luk už mam proběhanejch a žádnýho kluka jsem venku jaktěživo nepotkala (vyjma těch případů, kdy to bylo předem domluvený). Jinak ale... souhlasím, ano, milovat je někdy moc těžký, je-li to pro člověka krom křídlatého pocitu taky cesta a takové trochu sebeúsilí o dělání dobra druhému, čili ten volní proces, co ho obvykle raději nahrazujeme prostou zamilovaností, aby to raděj všecko samo.... A snad, snad to začíná u slov, u myšlenky "miluji tě"...

pampelin
05. 12. 2000
Dát tip
Trnitá cesta je cestou poctivých zoufalců a začíná sebezpytným: Miluji tě? Co otazník,to trn. Štastnou cestu všem... :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru