Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ataka průměrnosti

05. 12. 2000
0
0
1081
Autor
Al Bynda

Podle tvůrců novinových křížovek znamená ataka nápor nemoci. (V každé druhé křížovce je tento pojem záměnný s útokem obecně.)

Chtěl jsem psát báseň... (Složitá byla) Tisíce slov. Obratů kila. Chtěl jsem psát báseň širou jak povětří a přesto doufal že se moc nezvětší. Kdyby ta báseň o kousek narostla, dopad bych špatně, dopad bych na kozla. Proč místo o básni začínám o koze? Já píšu o něčem jiní zas o voze. Nuže, přisedněme. Kdesi v hlubokých temných jeskyních mysli kde mistři tesají kámen svých slov, tam učeň by měl vyhledat kov. A doufat že papír nesežrali sysli. Pero je dlátem básníka a papír, jeho kámen. Pak složitě vylíti si duši. Poprvé - své zoufalství a žal. Podruhé - divoké noci ranní kal. Potřetí - všechno co člověk tuší. Tak vzdělán, lapit bídníka a říci: S tebou ámen.
Al Bynda
09. 12. 2000
Dát tip
Máš pravdu. Psal jsem to poněkud narychlo, štván pocity, za které se dnes i stydím. Ale opravovat minulost odmazáváním jejích částí už nebudu. Všude kolem je takové činnosti až dost.

Merle
06. 12. 2000
Dát tip
no teda nevím... co chápu mě moc neoslovuje, a co mi uniká, dělá mi mezery... celkově spíš rozpačitej pocit

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru