Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Člověk bagr

19. 04. 2005
2
0
1204
Autor
Kubi11

Refrém tomu zatim chybí.

Stojí bagr na planetě

hrabe ze všech sil

jenom velký kráter

tady po něm zbyl

hrabal celej den

a hrabal celou noc

chtěl velký peníze

a taky velkou moc.

 

 

Na planetě už nemá kdo stát

neni co hrabat

neni co bagrovat

protože všechno je shrabaný

všechno je zničený

a lidi zabitý

ležeji na zemi.

 

 

Válej se v prachu

válej se v špíně

chtěli se mít dobře

a dopadli bídně

hrabali s radostí

bez úcty a pokory

teď sou z nich jen

špinavý mrtvoly.


:o))))

Nicollette
19. 04. 2005
Dát tip
Je tam v tom ta alegorie a je docela hezky vyjádřena zřejmě je to vize pravdivá že jo akorát já dneska ted přemýšlela... v roce 2050 nás tu má bejt 10 mld... dojde nám ropa, vlastně už teď sme v ropnym krachu, a svět bude využívat sluneční energii a větrné mlýny.... no nebude to krásné??? Žádnej smrad, žádnej odpad z továren.... celá Země matička se přetransformuje do Vyšší sféry.... akorát to bude stát mnoho lidských životů....

kimer
19. 04. 2005
Dát tip
myslenka se mi libi

Markel
19. 04. 2005
Dát tip
Lapidárně vyjádřeno, co nás čeká a co nás nemine, líbí obsah, trochu doladit formu - T

Wuzzy
19. 04. 2005
Dát tip
Nojo, tak zase jedna moralitka :))) >>Nicolette: Představuješ si to moc idealisticky. Ale je fakt, že energii budeme nejspíš vyrábět jadernou fúzí vodíku, která nemá žádnej blbej odpad. Odpad z továren samozřejmě bude - nebo si myslíš, že se kvůli ropě přestanou vyrábět prací prášky? :-) A navíc - nedostatek ropy zřejmě utáhneme my - poněvadž jsme na tom hospodářsky docela dobře - ale drtivá většina zemí světa si nebude moct dovolit stavět masově tokamaky, takže se vrátí o pěknejch pár let zpátky. Což je vzhledem k masové urbanizaci ohromnej problém - třeba distribuce potravin, atd. Takhle se to řetězí pořád dál, ale tohle asi není to správné místo pro takovou dedukci. Jenom uzavřu - vyplývá z toho nové stěhování národů. Beze srandy.

Nicollette
19. 04. 2005
Dát tip
kdo my?? jako ČR? :)))))))))))))))))))))))))) si se zbláznil, ne :-)))) přijedou na nás s tankama a řeknou navalte :-))) kde žiješ.. třetí světová

Wuzzy
19. 04. 2005
Dát tip
Žiju tady a nejsem idealista :) My jako Evropa, a vůbec celá euroatlantická civilizace. Mimochodem - víš třeba o tom, že Německo a Francie uvažují o zrušení vývozu zbraní do Číny? Že hladomor a hospodářská krize v Číně se čeká do sedmi let? Že Pentagon vytvořil v roce 2001 zprávu, kterou ovšem z obav před panikou veřenosti zveřejnil až 2003, v níž předpokládá začátek válek o vodu okolo roku 2010? Že Jihoafrická Republika má jednu z nejlepších mobilních houfnic na světě? Nechci panikařit, ale jsem realista :) Nemá cenu se o tom rozepisovat zde, celý problém je mnohem složitější, ale je fakt, že existujou i optimistické možnosti budoucnosti..

Wuzzy
19. 04. 2005
Dát tip
Já nechci rejpat, ale občas se mi zdá, že drtivá většina lidí v pohodě domova mileráda zapomíná na to, co se děje venku.

Nicollette
19. 04. 2005
Dát tip
a já jsem snad idealista nebo co?

Wuzzy
19. 04. 2005
Dát tip
To já nevím, protože tě ani trochu neznám, a ani jsem to neřekl. Jenom jsem řekl, že já nejsem idealista. Ale co se týče Vyšších sfér Země... ano, to je idealismus :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru