Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Minipovídka

20. 04. 2005
0
0
964
Autor
scarbo

       A tak jsem si vykročil - směle a vzpupně. Štrádoval jsem si to po vesnických ulicích a usmíval se na všechny okolo. Na pupkaté sedláky v roztrhaných košilích, na pupkaté ožraly v roztrhaných manželstvích, bezzubé stařenky se strhanými tvářemi a přejeté hraboše s roztrhanými břichy. Bylo léto jako prase.
       Také kardiaků tam leželo nemálo.
       Idylické prostředí, které jsem právě tak bezbarvě vylíčil, bylo však ve skutečnosti mnohem barvitější. Tropilo si blázny ze všech vašich smyslů. Tak třeba z čichu. Začalo to docela nenápadně, ale po pár desítkách kroků byla má městská pýcha doslova odfouknuta a nezbylo mi, než se smíchy válet po rozpáleném asfaltu. Ta kombinace smradu z močůvky a technického odóru nafty, s přimíchanou zdechlinou ježka v příkopě, to vše posypáno vůní lipového kvítí - to bylo prostě něco. A ta svině DJ, když viděl, že už se tím řehotem ani hýbat nemůžu, přivanul ke mně ještě výfukový dým z traktoru.
       Konečně jsem vstal a trochu se uklidnil. Oprášil jsem ze sebe zbytky rozžhaveného téru s cáry kůže a pokračoval v cestě.
      Svým modrorůžovým gumákem jsem rozšlápl velkého chrobáka, přebíhajícího cestu od jedné kupky hnoje k druhé. Až to křuplo.
      Ach jo. Mám rád vesnice...
verbum
20. 04. 2005
Dát tip
uzasne vystihnutie vesnickeho prostredia, ale dalo by sa to este natiahnut o par riadkov

nounejm
20. 04. 2005
Dát tip
Líbilo.

StvN
20. 04. 2005
Dát tip
Nezaujalo.

aldebaran
20. 04. 2005
Dát tip
No, tohle moc nepřípomínalo povídku. Možná kdyby ten hrdina něco řekl tomu traktorystovi, dalo by se to považovat za epizodku z vesnického prostředí. Prostě tomu chybí pointa, ať už jakkoliv neoriginální.

sunny7
20. 04. 2005
Dát tip
Nic moc, spiše jen popis. Nebo snad pokus o vysměch vesnici? Celkem primitivní..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru