Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Báseň o Tebe

06. 12. 2000
5
0
2329
Autor
Sýkorka

dvojčátku Azíkovi ;o))

Mám chuť dívať sa do neba len tak nenáhlivo plynúť ako oblaky zanikať a vznikať vstrebať sa ako dážď do zeme a porásť nie príliš vysoko len tak aby som videla za mesto ako svetlušky konkurujú hviezdam a potom si ľahnúť do trávy a sfarebniť noc Tvojim úsmevom len tak... :o)
Bambulka
10. 12. 2000
Dát tip
Len tak... je to tak... len-takové:-)) pro vás, dvojčátka, a pro barevné noci úsměvů...hvězdičkový TIP! :-)

Mahoney
09. 12. 2000
Dát tip
jůůůůůůůůůůů jen tak... :-)) *

Bodlak
09. 12. 2000
Dát tip
Je to nezne a mile a oslovilo me to, a Cavalera taky...je to opravdu kontrast, mozna rozdil mezi muzem a zenou, ale priklanim se k Azalinovi, mel by depresi prekonavat laskou, nehou,.. Povznest se a odpustit...to je asi to nejdulezitejsi..

Bix
08. 12. 2000
Dát tip
Silví, dokážeš si všímať pekných maličkostí...keby sme to všetci vedeli, uvideli by sme celý svet v inej farbe...a nemám na mysli iba ružovú, ale...

Merle
07. 12. 2000
Dát tip
jo, láskou... sem pro

Verita
07. 12. 2000
Dát tip
moc hezké. přeji krásné nebe. :-)

zámek
07. 12. 2000
Dát tip
NO nééé .. nádherné, nádherné .. nádherné : - )

pauper
06. 12. 2000
Dát tip
Len tak :-)

clovrdik
06. 12. 2000
Dát tip
jen tak :-)) příjemná báseň

Cavalera
06. 12. 2000
Dát tip
Mám chuť se stát posledním zastřeleným nosorožcem, mám chuť se stát pokusnou krysou, mám chuť se stát kormoránem v ropné skvrně, mám chuť sednout si na elektrický křeslo .. za nás za všechny .. né za sebe .. mám chuť se stát stromem co dusí se, mám chuť se stát velrybou stahovanou za živa, mám chuť se stát vepřem, co ho hnusní vědci upalují za živa pro jakési pokusy k čemusi ... mám chuť řvát, mám chuť křičet, mám chuť přestat být člověkem ... "Báseň o nás? O Tebe? O mě?" .. ano dívejme se jen tak do nebe, zavřeme oči ať nic nevidíme, zacpěme si uši ať nic neslyšíme .. jo nebe je přece tak krásný a člověk plný lásky ..

Silvinka
06. 12. 2000
Dát tip
Cavalera, toto je darčeková báseň... Inak máš pravdu, ale vieš, Ty sa určite netúžiš stať tým všetkým len tak... Máš kopu bolestných dôvodov, s ktorými súhlasím. Ale nemám pocit, že ak sa zastavíš, aby si vychutnal šťastie a zadíval sa na oblohu, zatváraš tým oči pred realitou. Som rada, že žijem na tejto planéte a že viem vdychovať jej krásu aj napriek tomu, že ma bolí srdce nad krutosťou človeka. A vieš čo? Ľudia by to všetko mohli zmeniť, keby chceli, problém je, že nechcú...

Cavalera
06. 12. 2000
Dát tip
Já vím Silvinko: a musím se přiznat, že jsem hodně dlouho váhal jestli to mám odeslat, protože je cítit, že jsi to psala s láskou, nakonec jsem to přeci odeslal, ikdyž vím, že to sem asi moc nepatří kvůli Tobě, jinak to sem patří jako kontrast .. no napsal jsem to a odeslal, taky proto, že mám docela depku už déle trvající, tak se nezlob, nic ve zlým .. prostě konfrontace životních pohledů a i já věřím, že jednou bude platit Tvá básnička i Tvůj komentář v tom pozitivním, ikdyž v to nedoufám .. Ahojky, Cavalera!!

Print
06. 12. 2000
Dát tip
Nemáme nárok na lásku, na něžnost, na krásu... Ale pokud jí vykouzlíš a daruješ....jé...pohledy do nebe, co se náhle otevřelo! Tobě se to povedlo! *!

AZALIN
06. 12. 2000
Dát tip
Díky dvojčátko moje, miluju Tě! :-) Je mi líto různých Cavalerů, kteří si nedokážou lehnout do trávy a dívat se na hvězdy, len tak.. protože to je ze všeho nejdůležitější, tohle umět.. svět je ve špatným stavu, to je sice pravdu, ale jednak se nehodí vylívat si svoji zlost, bezmoc a deprese pod tak krásnou básničkou a jednak se musíme snažit aspoň trošku ten náš svět zlepšit.. a toho nedosáhnem přenášením svých depresí na ostatní, ale jedině LÁSKOU :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru