Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Televizní člověk

25. 04. 2005
1
0
1745
Autor
Kubi11

Je to o lidech který seděj doma u telky, s klidem koukaj na správy a myslej si že to co v nich vidí se jich netýká.

Je staršně tlustej

prdel ho táhne ke dnu

sedne si do křesla

před tu svojí bednu

pivo a smaženej řízek

jó to si zase dá

je strašně zvědavej

tak na zprávy se podívá.

 

Chudáci v Africe

nemaji co jíst

sou strašně hubený

tenký jako list

jemu to však nevadí

von se má fajn

vo hladomoru v Africe

nemá vůbec šajn - tak dobrou chuť.

 

R: Vždyť je to jenom hnus

co v televizi vidim

já se asi za ty lidi

já se asi stydim

vždyť stačí jenom málo

nemusim se bít

stačí jenom zvednout hlavu

a svoje NE říct.

 

 

Dopil pivo

a dožral řízek

v televizi vidí

lidi lidi sklízet

na ulici leží

lidský části

magor s bombou na břiše

chtěl mít štěstí.

 

R: . . . . . . . . . . . .

 

 

Přes hranice se pašujou

ženy a děti

jeho však nezajímá 

tohle pouliční smetí

utlačování lidskejch práv

to se ho netýká

von má prdel pěkně v teple

tak si dá šlofíka.

 

R: . . . . . . . . . . . . . . . 

 

 


Chazzy
27. 04. 2005
Dát tip
Nicollete: Já sem nepřirovnávala Kryla a Nohavicu k punku a taky jsem nechtěla svým povzdechem nikoho urazit. Každopádně každej, kdo o sobě záměrně prohlašuje že je "troska" poněkud sklouzává k póze, nemyslíš? Neřekla bych, že by se do toho stylizovali cíleně, prostě takový sou a to ne pouze proto, že poslouchaj punk. Znám mnoho takových lidí (ano chodím na punkový koncerty) a nic proti nim nemám, ale taky znám mnoho lidí, který poslouchaj punk (nemaj pyramidy, jsou plnoletý atd.), oblíkaj se vcelku nenápadně a maj přírodní barvu vlasů, ale ty by nikdo punkáčema nenazval. A to prostě jenom proto, že nevypadaj tak excentricky. Tak se nediv, že ty mladý nanyny, který se tak zoufale snažej někam zařadit to vždycky trochu přeženou. Ale ty koneckonců najdeš všude. S tima poetickejma textama jsem se vyjádřila fakt nepřesně, nápaditý bylo přesnější. Vlastně jsem jenom chtěla říct to co tady řiká každej, že tento text neni příliž originální. Na druhou stranu já už sem s textařinou pro punk sekla, protože na to nemám asi dostatečně "svobodnou" duši a vživotě sem nežebrala. Asi to nemám v krvi. Taky jsem jenom příležitostnej posluchač punku. PS: Ocenila bych, kdybys mi přestala řikat děvče. Vrací mě to na základní školu, děkuji. Kubi11: No s tim Kotkem jsem to pravda trochu přeťápla, ale bylo to myšleno ironicky. Ten možná dokáže proslavit tu svou "kapelu", ale na punku by asi ta jeho líbivá tvářička schytala velkou újmu. Každopádně si samozdřejmě nemyslím, že punková kapela touží vyprodat T-mobile arénu, ale brnkat si v garáži snad nestačí nikomu, ne?

Kubi11
27. 04. 2005
Dát tip
Chazzy: Máš pravdu že brnkat v garáži nikomu nestačí. To co si řikala o punku a o punkáčích je každopádně pravda a sem rád že sou i lidi co si mislej že punkáči nejsou jen sfetoaný trosky.

Nicollette
27. 04. 2005
Dát tip
promiň za děvče :o) každej kdo o sobě záměrně prohlašuje... tady o sobě nikdo nic záměrně neprohlašoval, já to prohlašovala o jiných.... to je takový, já ty, já ty..... docela dobře si představim originální texty Egona Bondyho jak je hrajou Plastici, proč ne Ale já setěšim zrovna na to, až bude léto, vyvalim se někde na fesťáku na trávu a budu poslouchat tu primitivní hudbu... tak tak hezké jaro

inlajn
26. 04. 2005
Dát tip
komunální satgira, kancelářskej humor, děs......stokrát vomletý, nuýdný a moc, moc blbě napsaný------.

Chazzy
26. 04. 2005
Dát tip
Vo Zetoru zpívaj Visáči, když už chceme být detailisti. Každopádně si vůbec nepochopila moje vyjádření k problému. Nápaditý texty, který maj šmrnc a originalitu nemusej bejt nutně poetický, ale musej něco novýho říct, nebo alespoň nějak zaujmout. A to že seš nasranej na celej svět tu už fakt bylo. S tim neprorazíš, pokud nemáš naprosto úžasnou muziku nebo Kotka za katarou. A jestli považuješ punkáče jenom za svetovaný trosky tak je vidět, že v tom taky nemáš úplně jasno. Je to styl života. A poetickej text není pouze o tom, že někde zurčí potůček. Znáš Kryla? Nohavicu? Cokoli?

Kubi11
26. 04. 2005
Dát tip
Chazzy: Nejsem nasranej na celej svět, ale když mě něco sere tak se ozvu. Prosimtě Kotka za kytarou? Si se zbláznila! Ten je dobrej tak do reklami na šampón. To cosem napsal neni nic novýho pod sluncem jen proto že se pořád nic nezměnilo, nebudu přeci krytizovat to co už neni. Jo a ty znáš punkáče který by chtěli někam prorazit? Já ne.

Nicollette
26. 04. 2005
Dát tip
najednou nápaditý... mluvila si o poetičtějších, pokud dobře čtu s tim si di dělat alternativní muziku, ale ne punk... proboha ne punk.... já v tom mam naprostý jasno a jestli něco nemůžu vystát tak sou to malý 15ti letý děcka s trikem sex pistols, pyramidama na zápěstí a zmalovaný malý štětky s propíchlym pupíkem... punk rulezz když už sme u toho "jestli" .... jestli si byla na punkovym festu, nebo kterymkoliv jinym festu, musela sis všimnout těch somrujících trosek u jedinej potravin v okolí.... to sou pro mě pankáči, to je pro mě absolutní svoboda.... já proti nápaditejm textům nic nemam, nemam nic proti ničemu novýmu, ale to je jak kdybys křesťanům teď řekla, že Bůh si bude česat vlasy na pěšinku.... znam samozřejmě Kryla i Nohavicu, ráda je posloucham ale sakra děvče.... uvědom si co je punk a pak se můžem bavit :)

Nemi
25. 04. 2005
Dát tip
jo tohle je problém:-( chvílema pěkný momenty ale něco mi tam chybí..

Chazzy
25. 04. 2005
Dát tip
Skoro bych se vsadila, že je to psané pro punk. Alespoň ten naštvaný tón by tomu odpovídal. Ale lidi copak se nemůžou pro punk skládat trochu poetičtější texty? Já právě skládám pro jednu punk rockovou kapelu a trochu mi docházej rými na zasraný, komerční, amerika a náckové. Když jsem se ale pokusila napsat něco o Cassanovovi tak mě poslali tam kam ani slunce nesvítí. (jestli to neni pro punk tak sorry)

Nicollette
25. 04. 2005
Dát tip
Chazzy, sorry, ne že bych chtěla škatulkovat, ale už výraz "punk rock" zračí, že to budou nějaký pop punkový panáci.... Řekni mi, proč lidi šílej z E!Eček? Copa oni maj nějaký poetický textíky? Když zpívaj vo Hovnu, vo Ferdovi Mravencovi, vo Zetoru a vim já ještě vo čem...? S poetickejma textama si dělej třeba folklór, lidovky nebo co já vim co, ale punk je vo tom, že se člověk ukáže v tý živočišný formě, zanadává si na zkurvenej systém a nikoho nezajmá, kdo je nějakej Holan nebo Halas... viděla si někdy punkáče? Zfetovaný trosky, který jdou na koncík proto, aby ze sebe vybili emoce... copa by to při poetickejch textech šlo? :-) S poetickejma textama si di třeba do undergroundu, tam se to samozřejmě chytí, ale čistej syrovej punk to sou hovna, boření systémů a anarchie... (A je asi jasný, že člověk nemůže poslouchat jenom tohle, že jo.... Třeba takovej punk rock ze Třeboně /suffer/ to sou ti chlapci lyričtí, krása pohledět)..... Tak malinko uvažuj.... rvát do punku co tam nepatří... a už by to nebyl punk...

Kubi11
25. 04. 2005
Dát tip
Chazzy: Je to psaný pro punk to máš pravdu. Punk neni jen pár akordů ale i text. Myslíš že kdybych psal o lásce a jak mě láska pohltí, o tom jak jsou lidi k sobě hezký ( což neni zas tak moc pravda) že by to byl opravdový punk?

remik
25. 04. 2005
Dát tip
jo!a vubec zazpivejte o lasce ... zpiv.... posilate .....

Kubi11
25. 04. 2005
Dát tip
Remíku vždit ty víš jak to pokračuje, vždycky kdyš se spolu zlejm tak to spíváme né!

remik
25. 04. 2005
Dát tip
hele frajere vzdYt kdyZ Zpivame kolikrat te to mam ucit uz jsme si to probirali snad 100x

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru