Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mrazivé roucho

07. 12. 2000
0
0
1844
Autor
Špuntík

Hledím oknem na svět ležící pod mrazivým rouchem, v smutném otupění cítím oheň zářících očí temnem, odsouzen od světa ve snivém vidění, možná znám důvod pro následující agónii, čekající, aby mne sevřela v chladném oslňujícím obětí, sním o slunci konci a vzdávám se všech lží, pomalu prosvítám v drsné a chladné ráno, v procitlé prázdnotě vidím osud mrtvých světel, taková malá předpověď toho, co už tu bylo, duše s dávnem odvátá ze života, přijíždějící v Elysejská pole ve vítající písni, stojím v potemnělé místnosti, hledící na minulost nepřístojného ducha, to není píseň, jen pouhé rozčarování z ticha.
Miroslawek
12. 12. 2000
Dát tip
též se připojuji, příliš mnoho všeho

Vyjan
07. 12. 2000
Dát tip
Ta báseň možná v sobě něco má, ale je přebujelá jak přerostlý živý plot - ztrácí tvar. Chtěla by sestříhat, proškrtat. A zejména doporučuji vyhnout se takovým gordickým zauzlencům jako jsou "oheň zářících očí temnem", "sním o slunci konci", pokud nemají nějaké hlubší opodstatnění.

zámek
07. 12. 2000
Dát tip
Špunťo: - )na mě je toho taky moc( - : Vyjan to napsal za mě .. je to opravdu těžko čitelný)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru