Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

oběd

27. 04. 2005
0
0
2273
Autor
mik_vlk_10

Obědvali většinou sami v takový malý restauraci.  Ona už čekala u stolu restaurace držela v ruce kávu. Pozorovala ruch uvnitř. Jako obvykle přišel trochu pozdě. Krátce se omluvil ("promiň, měl jsem toho dneska trochu víc") - za tu dobu se ta omluva stala součástí poledního rituálu asi jako kdyby řekl: "Dobrou chuť."

"Dobrou chuť." popřáli si oba dva, když číšník přinesl jídlo. Ona: kuře s rýží a zeleninový salát. On: kunk pao také s rýží a 2 cigarety.

"Stejně je to celkem fajn..."řekla.

"Co myslíš?" zeptal se. Upřímně a široce se na ni usmál.

"Ten luxus - obědvat spolu, baví mě mě nejíst sama. Každej přece nepracuje tak blýzko u sebe."

"To je fakt." v duchu se zamyslel - jak dlouho ještě takhle bude myslet ? Kde končí láska? A jak se to pozná?Věčná otázka objevující se, když přemýšlí nad budoucností svých vztahů bez budoucnosti. (byla jeho "přítelkyní")

Jinak celkem normální den. Slunce spalovalo vnitřky domů, které tím získávali temný a tajuplný dojem. Tajemná Praha.

Loudali se ulicí. Koupil si noviny. Pak jí koupil zmrzlinu. Líbal ji. Z polibku poznal, že zkrzlina, kterou si vybrala, je pistáciová a né jablková, jak si původně myslel.

"Jak ti chutnal dnešní oběd?" zeptala se, oba věděli, že je to vcelku zbytečná otázka. Usmáli se na sebe. Ještě pořád si rozuměli i beze slov.

"Už je půl sedmý..." odpověděl jí.

 

*

 

Vrátil se domů. "Haló, jsem doma ", byl absurdně veselý.

Usmál se na svou manželku. Ještě pořád si rozumí i beze slov. Komunikace je základ.

"Máš určitě hlad."  řekla. "Chceš to ohřát?"

"Ne už jsem něco jedl."

"Dobře, jak chceš."

Jeho život byl konzumní a tak si sedl k televizi, kterou sledovali jeho děti (Pavel a Pavla). 

V klidu na balkóně vykouřil cigaretu. Poškrábal se na zadku. Na protější zdi bylo sprejem napsáno "Chcípni".Vrátil se do obývacího pokoje.

Četl noviny - V Bagdádu bylo zabyto 110 civilistů.


Kandelabr
27. 04. 2005
Dát tip
ten existencialsimus je nějak příliš existenciální. kde nic tu nic. a ty chyby jsou fakt strašné, skoro se to nedalo číst.

Nicollette
27. 04. 2005
Dát tip
neni to až taková blbost jak sem podle prvního odstavce očekávala a von ty dvě cigarety jako fakt snědl jo?? jinak děs běs..... piš hodně, a jestli se to bude lepšit, pokračuj

pozorovala ruch uvnitř kávy:) to by mi sedlo víc ale nikdy jsem nechápala, proč se muj dědeček a jeho sestra jmenujou Jan a Jana

m11
27. 04. 2005
Dát tip
chudacek ma pekne nudnej zivot, jak z mexicky telenovely

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru