Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Životní zkušenost

28. 04. 2005
5
0
3391
Autor
evalota47

snad nebude vadit,že jsem to přeředila do jiné kategorie.O to víc mě zajímá váš názor - přežiju to nebojte.

Už když jsem se narodila byl to ohromný zážitek.

 

Vzpomínám si,že z teploučkého a bezpečného pelíšku mě začala pudit jakási síla,která se vemlouvala do mé podivně vzrušené dušičky sladkým,ale naléhavým hlasem:"No tak děvčátko nespi,je konec sladkého lenošení",a ten hlas nabýval na intenzitě, právě tak jako mé rozrušení ,když jsem nastoupila cestu za světlem,které jsem náhle zahlédla někde v dálce před sebou:"Spěchej,musíš do světa.Čeká tě život a věř mi nebude to procházka růžovým sadem.Jen tvrdá škola a práce a dost často i pár facek,a nejen od života",kulím oči a námaha mi svazuje ruce,já se snad ven nedostanu,ten hlas mi pořád hučí v uších,"neboj bude v tom i ta trocha štěstí a lásky.A taky  - jak si usteleš tak si i lehneš,chceš li dobře žít musíš se hodně snažit.No tak na mě netřešti ty kukadla a makej už je to jen kousek."

 Světla je čím dál víc a já jsem už tak utahaná,že když po mně hmátly čísi ruce nadechla jsem se a začala řvát jako jako tur.Divíte se? Po tom co mi ten hlas hustil do mé malé makovičky?Nehledě na to,že vás hned kdosi strká pod sprchu a šťourají se vám něčím v puse a taky v nose - brrr a v uších taky. No to je tedy vážně přivítání.Jééé to je příjemné - po všem tom plácání  a přehazování  mně zabalili do něčeho úžasně měkkého a voňavého.

  Trochu jsem se uklidnila a pak  ucítila měkkou náruč - že by máma?Něco horkého mi steklo na tvář .Slza štěstí.Její něžné měkké rty mě přivítaly do našeho světa. Zamžourala jsem očkama a pod dojmem toho silného zážitku špulím ústa a zatínám pěstičky.Bože , to je nádhera,báječný pocit,sladké teplo. To je přece máma - štěstím jsem zvrněla a dychtivě chňapla po něčem vystouplém a vonícím jako mana nebeská.Byla mi nabídnuta první světská krmě.

     Ten tajemný hlas,který mně tak naléhavě vyslal do života , vážně nelhal.Již od prvního okamžiku jsem se musela učit.A to především naučit se sát a při tom dýchat a taky ještě polykat - udržovat zkrátka ten správný rytmus abych se, pravda,tou úžasnou dobrotou nezadusila.

 

 Vážení život je vážně nádhera.


andromeda
06. 06. 2005
Dát tip
už se těším na pokračování!!! tip

evalota47
07. 05. 2005
Dát tip
no k těm věcem se určitě dostanu - jen se je pokouším jěště zpracovat a vlastně to začalo už tenkrát - tím skokem do tvrdé reality...atd. už na tom pracuji....

Andulka
06. 05. 2005
Dát tip
...no ja si myslela...ze s tema zivotnima zkusenostma.....zacnes trosku od starsiho veku...:-))))) Jinak je to prima napad, dat zivotni zkusennosti do psani....ale spis bych sla trochu vic do sebe....co jsou veci, co te ovlivnili.....ze si dneska ten kdo ses...:-)

Honza_W
04. 05. 2005
Dát tip
Tohle se vážně povedlo:-) Jako bych se vracel do let svého dětství. A není ten návrat vůbec špatný....***

evalota47
04. 05. 2005
Dát tip
jsem ráda,že se ti to líbí díky.Jsou to zatím moje nesmělé začátky.

Jezuita
28. 04. 2005
Dát tip
Nejsem v próze nikterak sběhlý(nebo zběhlý?).Víceméně supluji erudované kolegy.Zvukomalba dobrá,rytmické zakončení vět také Námět,osnova a děj- vše přesvědčivé.Jdu na pivo.

evalota47
28. 04. 2005
Dát tip
Ty jo tos mi teda dal - ti dík - a ať ti chutná - teda to pivo

Delph
28. 04. 2005
Dát tip
evy: no proza je to zajímava taková lyrická tedy nic neříkající spíš o citech.....kdyby to bylo spíš ve verších bo tak něco... jinak krásná vzpomínak na narození :-D jak to bylo ti odporovat nemůžu páč si to nepamatuju...

evalota47
28. 04. 2005
Dát tip
no to je právě to - fantazii se meze nekladou - mně to tak napadlo - že si to sice nepamatuju,ale živě si pamatuju narození mých čtyř.............ale dík ,za každé posouzení

Delph
28. 04. 2005
Dát tip
evalota: přečti si mé dílko durman ať víš co hlavně s dětmi nedělat...když už se fantazii meze nekladou

Jezuita
28. 04. 2005
Dát tip
Delph.Četl jsem to teď a přestalo mně chutnat.Jdu z piva.

Delph
28. 04. 2005
Dát tip
evolta: no měla si to přečíst evalota ale i tak děkuju že ses stavil :-D

vesuvanka
28. 04. 2005
Dát tip
moc pěkně napsané.... škoda, že nejde tipnout, tak alespoň :-)))

evalota47
28. 04. 2005
Dát tip
vesuvanka - moc dík - pro eléva povzbuzení

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru