Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Utržené sluchátko

Výběr: vesuvanka, Milly
29. 04. 2005
43
8
12849
Autor
Vaud

Psát o reklamě nebo o mobilech je pro fejetonistu literární sebevražda. I tak bych chtěl lidstvu zanechat pár řádek o svých trampotách s utrženým sluchátkem.  K mobilům mám kladný vztah. A to jsme měli dlouho pevnou (a někdy i řídkou).  Záviděl jsem podnikatelům s obřími kufříkovými telefony co rušili příjem televize půlce sídliště. Mohli telefonovat i v autě. Kamarád  (jim na truc)  do svého tráboše přidělal sprchu. Samozřejmě nefunkční. Při spatření telefonujícího podnikavce v bavoráku pak předstíral péči o hygienu a na křižovatkách se pravidelně virtuálně sprchoval.  

 

         Malé mobily jsem viděl až  na stáži v Dánsku. No, viděl… Byl jsem první den pomáhat v noci na pohotovosti. Do dveří našeho „Accidents and Emergency“ vtrhl prošedivělý pán. Kráčel hodně zeširoka,  držel se za ucho a řval něco dánsky. „Jasný úraz středního ucha s poruchou rovnováhy. A zřejmě bolestivý“, byla moje blesková diagnóza. V mžiku jsem si navlékl gumové rukavice, nabral chomáč vaty a skočil  na trpícího pacienta. Pan ředitel, neboť to byl pan ředitel, se dost divil, že se na něj sápe nějaký cizinec s gumovými rukavicemi zrovna ve chvíli, kdy domlouvá veledůležitou dotaci. A navíc - ten cizinec se ho snaží obrat o přístroj! Než nás ochranka odtrhla od sebe, tak jsem ho  viděl!  První malý bezdrátový telefon.

 

         Pak jsme je jednoho dne měli všichni. Titěrné kolibříky, co nahradí několik věcí, jež jste do té doby nikdy nepotřebovali. Můj  telefon uměl vibrovat nejlíp ze všech. Tradičně vyhrával závody mobilů na našem oddělení. Nejrychleji převibroval celou lednici. Vlastně to byl spíš vibrátor, ze kterého se dalo telefonovat. Bohužel jsem ho musel přestat nosit do práce kvůli stížnosti jedné pacientky. Stalo se to tak – vyšetřoval jsem  silnější dámu kolem čtyřiceti let ultrazvukem na hrudníku. Při vyšetření leží pacient na boku a doktor sedí za ním. Někde v oblasti hýždí. Telefon jsem nosil v plastovém pouzdře na pravém boku. Teď vím, že to byla chyba! Nějak se stalo, že se zaklesl hluboko mezi obří půlky dotyčné. A během vyšetření mi  3x někdo telefonoval... Bohužel jsem ho neslyšel.  Zato pacientka všechny příchozí telefonní hovory registrovala. Mobil totiž vibroval na … intimním místě!  Hned z poradny si šla  stěžovat na ředitelství.  Odtud byl vydán kuriózní zákaz nosit mobil na pravém boku. Málokdo dnes tuší, že za to můžu vlastně já.

 

         Přestal jsem mobil nosit na boku a dával jsem si ho do kalhot. Do přední kapsy. Jaké bylo moje překvapení, když se mi jednou povedlo odsud hlasem vytočit manželku a její telefon. Zrovna jsem řídil auto a  odněkud z rozkroku se začalo potichu ozývat: „Michale! Michale!“. Že by hlas svědomí?  Kde jinde by mohlo svědomí sídlit, když ne tam?  Lepší místo by si těžko mohlo vybrat! Jen mě mátlo, že ke mně promlouvá ženským hlasem. Je pravda, že mám trochu máslo na hlavě. Třeba při každé změně telefonního čísla nejdřív rozešlu anonymně svým kámošům  esemesky: v pět na parkovišti a lubrikační gel vem s sebou. A občas se mi povede někoho napálit…

 

         Moje poslední lapálie s mobilem není ani dva týdny stará. Omylem jsem vytočil ordinaci kolegy. Mobil jsem měl opět v přední kapse u kalhot.  Telefon si číslo zvolil  sám od sebe. A v dost nevhodnou dobu. Zrovna jsem se na veřejných pisoárech zbavoval asi litru kofoly.  Sestřička si pak stěžovala, že jim do ordinace volá nějaký uchyl, co jí močí do ucha a ještě si u toho prozpěvuje! Naštěstí má pevnou a neví, kdo volal.  Zato mně mobil asi brzy úředně zabaví…


8 názorů

To mi připomělo, že také mám mobil. Někde. Nebo jinde? No, však on se ozve.

já pravidelně vytáčím v kapse svého bývalého třídního... volám mu 3 - 4x týdně... možná už mu to leze na nervy :-D

Vaud
30. 08. 2008
Dát tip
je mi potěšením :-)

Maška
30. 08. 2008
Dát tip
:))u teba je teda veselo a veselšie

Augustus
04. 05. 2008
Dát tip
Tak tohle mne zase jednou dostalo. Jsi prostě klasik. TIP

Milly
02. 11. 2007
Dát tip
Já nevim, co psát.. :-)) Strašně se chechtam. -t- -V-

Vaud
10. 09. 2005
Dát tip
Áďo, díky moc za obsáhlou kritiku! Udělala mi velkou radost! Máš pravdu, že to jsou spíše jednotlivé zážitky a některé moje dílka se fejtonu jen blíží, ale občas se mi povede plnotučný fejeton. Úplně nejradši bych psal jako Raymond Chandler, ale každý umíme něco jiného ;-)) Měj se a ještě jednou dík!

Áďa
05. 09. 2005
Dát tip
Ahoj Vaude, máš pravdu, že napsat o tak všední věci jako je mobil-nevšední fejeton, je úkol pro zdatného "psavce". Myslím si, že tobě, díky několika krátkým a velmi humorným minipříběhům, se to podařilo na výbornou. Čtenář je baven odstavec za odstavcem tak, že se ani nenaděje a už je na konci příjemného a zábavného fejetonu. Velmi ti závidím, že umíš psát krátké, obsažné věty s vtipem na konci, typu: "Záviděl jsem podnikatelům s obřími kufříkovými telefony co rušili příjem televize půlce sídliště." nebo "Titěrné kolibříky, co nahradí několik věcí, jež jste do té doby nikdy nepotřebovali." Fejeton je však útvar roztodivný. Po autoru žádá, aby se na téma podíval s odstupem a nadsázkou a protkal své dílko myšlenkou hodnou zapamatování. Osobně se mi takový fejeton ještě nepodařilo napsat :-) Ani přibližně! Ale myslím si, že pokud tvůj příští fejeton bude své jednotlivé odstavce více spojovat nějakou myšlenkovou nití a nejen tématem fejetonu-bude se bezesporu jednat o famózní počin! Děkuji Ti za příjemné počtení-dobře a mile jsi mě pobavil. Dovolím si ohodnotit "Tipem".

Vaud
27. 06. 2005
Dát tip
Yossi - díky!

Yossarian
26. 06. 2005
Dát tip
dobrá práce, tradičně *

Vaud
07. 06. 2005
Dát tip
;-)) to jo, on to byl zřejmě telefon s Parkinsonem. Ale pak dostal i Alzheimera, tak jsem ho musel vyměnit.

John_Ceder
24. 05. 2005
Dát tip
Můj telefon uměl vibrovat nejlíp ze všech. Tradičně vyhrával závody mobilů na našem oddělení. Nejrychleji převibroval celou lednici. představa toho:))))))))))))))))))))

Vaud
24. 05. 2005
Dát tip
:-) to jsme hrávali na JIP, když jsme čekali v noci na pacienta

j_i_r_i_k
21. 05. 2005
Dát tip
Tak napiš o obojím, určitě najdeš souvislosti :)...

j_i_r_i_k
20. 05. 2005
Dát tip
:))) Hlubší kritiky jsem zcela neschopen, ono kritizovat s přiblblým úsměvem od ucha k uchu by bylo nedůstojné... Takže jen - díky :)...

Vaud
20. 05. 2005
Dát tip
Díky, díky! Zrovna přemýšlím, jestli nenapíšu něco o zubařích nebo policajtech - obě tyto skupiny obyvatel mi teď výrazně znepříjemňují květen.

Toxman
16. 05. 2005
Dát tip
Ty si sám vyrábíš pacienty ? No jo, kšef je kšeft ;o))

Toxman
13. 05. 2005
Dát tip
Jedním slovem: Perfekt ! :)*

Vaud
13. 05. 2005
Dát tip
ííííí, dík!

Toxman
13. 05. 2005
Dát tip
Jo abych nezapomněl - hezký víkend :) :)

Vaud
13. 05. 2005
Dát tip
Už jsem se otřepal ze dvou pokut v Brně, tak snad bude fajn víkend. Tobě taky!!

Augustus
12. 05. 2005
Dát tip
Výborně! Až zase nějaký stvoříš, dej mi, prosím, avízo. Též děkuji. Je to zvláštní, ale obvykle mi autoři za kritiky příliš neděkují...spíš naopak:)

Joen_B
12. 05. 2005
Dát tip
No..hezké :o)

Vaud
12. 05. 2005
Dát tip
No dík ;-)

Augustus
11. 05. 2005
Dát tip
Poslední dobou jsem četl větší množství fejetonů a proto jsem se tak trochu namlsal a zfamfrněl. Od té doby mne jen málo z nich doopravdy zaujme. Ne, že by byly špatné, ale přijdou mi buď nucené, tendenční, nebo na jedno brdo. Z toho Tvého jsem měl však pocity naprosto opačné. Přijde mi originální, vtipný, nenucený a osvěžující. Tedy má vše, co od pravého fejetonu očekávám. Moc děkuji za nádherný zážitek ze čtení a tu dobře využitou chvilku smíchu. Odměním se Ti TIPEM, neboť si jej nepochybně zasloužíš.

Vaud
11. 05. 2005
Dát tip
Auguste - udělal jsi mi velkou radost svým názorem a povzbudil do dalších fejetonů. Díky moc!

Vaud
07. 05. 2005
Dát tip
Poté co za opravu mého founu chtěli neskutěčných 5 tisíc, tak jen s nostalgií vzpomínám na jeho vibratissimo. Pokud má někdo zájem o vibrátor a nezáleží mu na velikosti (asi jako středně okousaná tatranka), tak můj je volný.

Elyn
07. 05. 2005
Dát tip
:))) dík za nabídku, ale zkus nejdřív použít na masáž krční páteře :))) Třeba pak nebudeš tak rozdavačný :))

Zbyhoň
06. 05. 2005
Dát tip
Tedaaaa... elegantní sebevražda, pane :o))) tip poněvadž toho Alcatela mám dodnes...akorát už mi přestává fungovat i druhá šipka...

Elyn
06. 05. 2005
Dát tip
:))))) *

pozorovatel
04. 05. 2005
Dát tip
no jo, téma je to hrozný, ale popral ses s tim dobře* teda.. stejně znám lepší historky s mobilem...:))

Vaud
04. 05. 2005
Dát tip
Tak sem s nima!

pozorovatel
04. 05. 2005
Dát tip
nejsou moje, já je jen čet´

Jsi ve formě! A to je dobře! Jenom technická: Na konci třetího odstavce "prvém" má být se vší pravděpodobností pravém... Tip Klub

Vaud
03. 05. 2005
Dát tip
Sidonia - :'-), já mám zase klasicky radost! Erin jsem rád, že se ti toho tolik líbilo! R_M_M díky za klubík i za opravu - už jsem to změnil.

Vaud
03. 05. 2005
Dát tip
Anien díky Ti!

andromeda
02. 05. 2005
Dát tip
to mě hned po ránu pobavilo, máš pravdu, před pár lety nikdo nevěděl, co je to mobil a dneska už je všude přemobilováno...nedávno jsem viděla chlapa, co měl kolem pasu aspoň tři mobily, vypadal jak s pásem dynamitu před výbuchem....nejlepší bylo, když začaly zvonit a on nevěděl, který má vlastně vzít... a TIP, bylo to fajn

podezdívka
02. 05. 2005
Dát tip
Zase excelentní zábava!! ...A to jsme měli dlouho pevnou (a někdy i řídkou)... vypichuji tuhle větu, která sice není v tom fejetonku stěžejní, ale dokazuje, jak je čeština krásná :-)) *t

Vaud
02. 05. 2005
Dát tip
andromedo - ani se neptej, kolik jich mám já ;-) (ale většina už nefunguje) podezdívko - trochu jsem se bál, aby to nebylo vulgární, ale rád si hraju s češtinou (moc rád!)

sidonia
02. 05. 2005
Dát tip
klasicky skvělý:) *t

Vaud
01. 05. 2005
Dát tip
Crae, P_P díky moc za návštěvu!!

Vaud
01. 05. 2005
Dát tip
Mně to příjde taky divný. Třeba do Klubu levých fejetonů mě musí zařadit někdo jiný, ale v některých klubech mám poslat cizí nebo svoje dílko, které splňuje kritéria, aby si ho mohli ostatní přečíst. Na klubu netrvám, takže to zkusím smazat.

zvedls mi náladu, díky :) tipuju

Vaud
01. 05. 2005
Dát tip
n_k_j - zajímavej nick ;-) díky za návštěvu!

CheGuevara
01. 05. 2005
Dát tip
Supr, ja snad zacnu cist fejetony! Fakt jsem se zasmal. Napsany je to ctive...nemam co bych tomu vytkl. t.

Vaud
01. 05. 2005
Dát tip
Che - byl bych rád, kdyby se četlo a psalo víc fejetonů!! Díky za návštěvu!

Vaud
01. 05. 2005
Dát tip
už jsem to smazal

gemina
01. 05. 2005
Dát tip
Alcatelsky spioni jsou nejlepsi:) t

Markel
01. 05. 2005
Dát tip
Má to grády,líbilo moc - T

fajn* dobře napsané ... a stejně mi přišlo avi, myslím, že na tom vůbec nic divného není (zařadit své dílko), pokud člověk věří, že je dobré a dá něco dalším, proč ne ... od čeho je tu i systém, že můžeš ještě víc zamodřit věci, které sám autor doporučuje - je v tom pýcha, odvaha, proč to neocenit

Kytiii
01. 05. 2005
Dát tip
mě zas nejvíc pobavila poslední močící historka... parádní... jako vždycky :o) *

Vaud
01. 05. 2005
Dát tip
Holky díky, že jste se stavily i za tipy ;-)

zelva
30. 04. 2005
Dát tip
Jsou situace kdy si vypínám i vibraci, ale praxe to u mě rozhodně není a nikdy nebude!!! I když mám mobil v kapse tak to v zápalu péče o pacoše vůbec neregistruju a zjistím to až za půl i vice hoďky!

Vaud
30. 04. 2005
Dát tip
Ale určo se Ti v práci nějak víc líbí. Jen nemůžeš přijít na to proč.

vesuvanka
30. 04. 2005
Dát tip
výborný fejeton, zasmála jsem se od plic jako vždy.... TIP a V

Pívíí
30. 04. 2005
Dát tip
:) t.

Vaud
30. 04. 2005
Dát tip
vesuvanko, Pivií - moc děkuju za milou návštěvu!

Vaud
30. 04. 2005
Dát tip
flétnisto - manželka to ví a hned tak něco ji nepřekvapí ;-)

Delahaye
30. 04. 2005
Dát tip
Skvělé !!! Ten hlas svědomí a prozpěvující úchyl jsou perly. Byla to výzva - napsat neotřelé dílko na tak profláklé téma jako je MT. Ale zhostil ses toho na 1* . Je to jeden z Tvých nejlepších fejetonů. měj se :-)

Vaud
30. 04. 2005
Dát tip
B_G - kamarád má nastaveno na telefonu zvonění v době oběda. To jako aby nezapomněl jíst nebo co. Trochu mi to připomíná Pavlovovi psy - zazvoní telefon a kámoš začne slintat! Delahaye - konečně jsem Ti udělal radost!

Vaud
30. 04. 2005
Dát tip
teď koukám, že se nějak ty i/y nepovedly/la/lo

Craerassy
30. 04. 2005
Dát tip
ty prostě nikdy nezklameš...když je mi nejhůř, stačí si přečíst tebe a je hned zase líp:-)) *

Petr_Pan
30. 04. 2005
Dát tip
uff .. ;-)) TIP

Empty
29. 04. 2005
Dát tip
.-))) Nejvíc mě dostala obtloustlá pacientka s vibrujícím telefonem na oněch místech:-)))Samozřejmě *t

Vaud
29. 04. 2005
Dát tip
Empty díky! Oním vibračním šampiónem byl Alcatel!

Vaud
29. 04. 2005
Dát tip
jéje, ahojky a díky!

Nemi
29. 04. 2005
Dát tip
jeee.......u toho jsem se fakt nasmála:o)))****

Vaud
29. 04. 2005
Dát tip
Nemi - to fajn! Díky!

hlupáczek
29. 04. 2005
Dát tip
Umíš člověka usmát. :o) *

Vaud
29. 04. 2005
Dát tip
;-)) mobilům zdar!

zelva
29. 04. 2005
Dát tip
Moc mě to pobavilo...mě se zase stává, že mi uprostřed vizity kdy jsem tam s pány doktory úplně sama a je zrovna jak na sviňu úplné ticho kdy oni něco zapisují do teplotky mi začnou chodit sms z internetu, které chodí samozřejmě postupně aby to bylo ještě zajímavěští mi bibruje kapsa. Co pak si o mě asi myslí doktůrkové to je ve hvězdách a je mi to úplně jedno ikdyž jsem jenom žákyňka a mohla bych z toho mít problém, ale lepší než aby mi ho v šatně ukradli!!! Samozřejmě TIP

Vaud
29. 04. 2005
Dát tip
Jani díky! Já jsem jednou sháněl kamaráda a on si zapomněl vypnout telefon. Zrovna byl na promoci. Prý to zvonění trochu rušilo ;-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru