Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

*****

Výběr: drfaust, Fouckault, dream, , Lyryk, Print, Jinovata, prenatal, Elyn
03. 05. 2005
16
0
5158
Autor
egil
Stmíváním pod mlýnským kamenem,
            kde nejsem nic než moučný stín,
je tělo – válka tepen o rubín –
jen z hrubých zrn, jež v mlýnicích
hladový rok paběrkoval  – –
 
a sejde snad na tom?
 
chleba si pečeme sami.

Markéta
14. 05. 2005
Dát tip
*

slonovina2
11. 05. 2005
Dát tip
*

per_zay
11. 05. 2005
Dát tip
hmmmmm ..... dobré ..... T

Elyn
07. 05. 2005
Dát tip
krásná...*

Jinovata
06. 05. 2005
Dát tip
Mě přijde text jako rozdělený na dvě kontrastní strany. První polovina je tak obrazná, až trochu sterilní, těžce hrubozrná a tak... prostě náběh na nějaký vzešený zvládlý vekopatos až to člověka může trochu dráždit. Právě tou sterilitou použití obrazů. Toto přepětí je využito v dalších dvou řádcích, které působí jako vytržení z nepřirozeně vysoké mluvy, z nepřirozeně vznešeného obrazu a říkají to, jak to doopravdy, naprosto prostými slovy, konstatují se fakta. Zvukově je tento efekt právě nesouzvučení podpořem velice pěkně. Když už se tu tak žlutí ;-)

Jinovata
06. 05. 2005
Dát tip
a sorry že píšu jako prase

(závorka)
05. 05. 2005
Dát tip
jo, (líbí) T

Pája
05. 05. 2005
Dát tip
"... dneska chci pro dobrý chléb sebou začít..." :-)*

Bix
03. 05. 2005
Dát tip
z toho čo sme namleli *** V tom zvuku počujem drkotanie mlyna.

Pilar
03. 05. 2005
Dát tip
moc*

drfaust
03. 05. 2005
Dát tip
pane, a záleží snad na tom? kritikovi už nezáleží na ničem... jinak k textu: obraz na počátku je perfektní.... ve své jednoduchosti (a tady se domnívám, že jednoduchý opravdu je... naučit se číst těm, kteří ho zas prohlásí za špatně uchopitelný) nádherný... válka tepen o rubín je taky dobrá.... a víš co mě napadlo... kdyby se tam objevilo místo v mlýnicích v milnících... naznačovalo by to jistou osudovast onoho roku... a přitom by to jako přesmyčka zůstalo blízké významu, který tam chceš dát.... milnících/mlýnicích.... ale funguje to i opačným směrem... hladový rok... hladový rok je perfektní název pro dílo... možná i větší... pro sbírku... jakýsi pocit, že jsem se s ním už setkal se, vkrádá.... na konci, v uzávěrce... čistě zvukově by stálo za to promylset, zda by to nemohlo končit dolouhou... aby byla dosažen alespoň částečný souzvuk s paběrkoval a taky mi tam nějak vklouzává, sám od sebe, prostor pro trpný rod... ale to tys asi nechtěl... a není to zle... jen trochu možná... ale ve svém celku mi příjde super... jen konec maličko... a ještě to co by si to zasloužilo, je, jak je text vystavěn, dodat slovu chleba větší vážnosti... já myslím, že předchozího je to trochu i vynucováno... jakože slovo chléb, vyjadřuje jistý modus úcty, úcty před... a chléb... a chléb s tebou, pane! Lukáš. a avi, když už jsem se tak rozepsal.

Fouckault
03. 05. 2005
Dát tip


Zbora
03. 05. 2005
Dát tip
t.

no, nám lehce nesedne poslední verš...a potom co jsme četli Lukášovu kritiku, tak za to asi může to slovo chleba... ale jinak je nádherná...my ji vidíme v barvách jako kontrast bílé a červené... TIP

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru