Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

...a_jeho_postel

Výběr: Lyryk, cerna_lovkyne
09. 05. 2005
12
1
9320
Autor
Abyss

"lobotomie" by hade ["...a ono to přece jenom trochu bolí asi tak jako když jim někdo vysává oči třeba ty a zapínají televizi a čekají na počasí v jejich společné lebce, která je ovládá silou vůle. Rozbíjeli si hlavu o rámy dveří, kam si ji občas vystavoval jako obraz a kde si připínáčky napínali kůži až ke stropu, aby zjistili jestli jim vystačí na objímání se se světem."]

 

A jeho postel byla tak smětanově bílá, až jí bylo všeho líto. Zvony se rozezněly na znamení smutku a byla by uvěřila, že z kamenných zdí kanou slané slzy. Ztrouchnivělým stropem zatékala zhnisaná tvář někdejší omítky a na dvoře se pářili dva kohouti za skřípání ohořelého stromu, který se skláněl nad hlavou přidušené žíňky.

Ať už přeci spadne, naříkala v duchu a do klína se jí skutálela hlava s ostříhanými vlasy vystřízlivělých gladiátorů.

Nevěsta pojede dnes na svatební cestu sama, má veliké nahé tělo a studené ruce kterými každé ráno loupe vlhká vajíčka s mrtvými zárodky kuřátek.

Odstřihávala jim měkkou tkáň zobáčků a dláždila si jimi cestu k zrcadlu.

Ranní hádky a noční pohádky o revolucích s černým praporem, zabodávali si vidličky do hlavy jako slaměné děti, které opustili rodiče.

Umřeli nám, padali si do náruče a strhávali s sebou sušené cibule ze stropu, skleněné vitrínky s lasturovýma rybičkama a bambusovými výhonky.

Vkládali si do úst červenobílé muchomůrky a křemílky a všechny omalovánky s jedovatýma vodovkama aby jim bylo barevně a už ne tak smutno, jako když se k nim sklání zelený vodníci a čepují si rybník z jejich břicha a ono to přece jenom trochu bolí

asi tak jako když jim někdo vysává oči

třeba ty

a zapínají televizi a čekají na počasí v jejich společné lebce, která je ovládá silou vůle. Rozbíjeli si hlavu o rámy dveří, kam si ji občas vystavoval jako obraz a kde si připínáčky napínali kůži až ke stropu, aby zjistili jestli jim vystačí na objímání se se světem.

Pod plyšovýma očima užaslých voskových panenek usínali přímo do probuzení a šílený kněz co rotoval po kapli čím dál rychleji a rychleji rozdroboval hostie slepicím, které potom rozdrobil ovcím, nechtěl je oddat, rozbrečel se štěstím a posmrkal si talár.

Láska je tak osudová, že musím vložit hlavu pod sekeru, zahřát si kosti v keramické peci a do smrti se nechat objímat hejnem chobotnic, abych neumřela na samotu.

 


1 názor

hitchhiker
09. 01. 2007
Dát tip
Hm, spis na efekt. nic moc

Eileen
26. 03. 2006
Dát tip
znova.... a je mi čím dál smutněji (děkuju) holčičko...

Eileen
26. 03. 2006
Dát tip
znova.... a je mi čím dál smutněji (děkuju) holčičko...

Eva_S
23. 01. 2006
Dát tip
moooc dobrá představivost, dívčo....:))

evalota47
05. 06. 2005
Dát tip
Já vám řeknu co to je--emoce,emoce,emoce

Mrakula
03. 06. 2005
Dát tip
pocitová povídka, sloh paráda, Mrakul podobné věci baští a dává tip, tahle povídečka jí asi šmakovala z celé přepravky, pardon, přípravyky nejvíc.

Nicollette
30. 05. 2005
Dát tip
pardon, nebyl praporek/vlajka revoluce červená?... Taky mi přijde roztříštěná a každej kousek střepu je úžasně barevnej a řeže... a používám "a" protože si nedovoluji používat "ale" .... už mě ale moc nebaví číst kritiky - to je děsivý, já se bojim, je to psycho.... jinak si ani nikdy nepsala... beru tě jako zvláštního člověka, a nechci mít ten pocit, že to někdy zbytečně přepínáš... hmmm.... nemusíš mě poslouchat :-)))

StvN
26. 05. 2005
Dát tip
Přijde mi roztříštěná.

Alojs
21. 05. 2005
Dát tip
Jak bylo řečeno - není to špatné, jsou tam zajímavé věci, ale... ale já to přišel hodnotit v rámci "klubu čítačů povídek" v sekci "povídka měsíce" a tohle mi jako povídka moc nepřijde (což není tvoje vina :-)).

Sunmoon
13. 05. 2005
Dát tip
Ty mně budeš říkat něco o tom, že jsem smutnááááááá... Tohle je děsivý...nejdřív jsem myslela, že to ani nedočtu, ale dočetla...

whitecrow
11. 05. 2005
Dát tip
Není to špatný, máš tam spoustu zajímavých postřehů. Větou "...a kde si připínáčky napínali kůži až ke stropu, aby zjistili jestli jim vystačí na objímání se se světem." jsi mě dostala Mnohé z Tvých obratů jsou svým způsobem originální a proto uchvacující..!

Tomáš33
11. 05. 2005
Dát tip
T

Kimísek
10. 05. 2005
Dát tip
nevím proč, asi jsem moc roztěkaná, ale strašně špatně se mi to čte, i když jinak mi to zní dobře .-)

Milly
10. 05. 2005
Dát tip
Víš, mám z toho takový "nepříjemný pocity"- je to obraz zkázy, dost dobrej- a snad nejvíc na mě působí + se mi líbí kus od začátku po to ostřihování + to, co píše pozorovatel připomíná mi to fila o vojácích "Malovaný děti" pak se mi pozornost nějak rozdrobila

Milly
10. 05. 2005
Dát tip
"vitrínky" se, myslím, píše..

pozorovatel
09. 05. 2005
Dát tip
jakobych viděl nějakej dům asi na venkově a v něm holku celý to okolí žije a ona na něj reaguje (občas mi to přijde ale moc efektní a chtěl bych asi víc příběhovou lajnu:)) "Vkládali si do úst červenobílé muchomůrky a křemílky a všechny omalovánky s jedovatýma vodovkama aby jim bylo barevně a už ne tak smutno, jako když se k nim sklání zelený vodníci a čepují si rybník z jejich břicha a ono to přece jenom trochu bolí asi tak jako když jim někdo vysává oči třeba ty" tohle je skvělá pasáž, si nemůžu pomoct a je to o rodině a když se tak zamyslim, tak to ani tak nebylo o krajních situacích, pohromách, nic takovýho,ale spíš vyhnaná fantazie do extrému a brouzdat se v ní je občas úchvatný, občas jen zajímavý

Eileen
09. 05. 2005
Dát tip
abyss!! moc krásný, jedním dechem.. (kecam-ani jsem nedýchala...)

Áda116
09. 05. 2005
Dát tip
Tak nějak nezaujalo.... Ale některé spojení jsou nádherné :)

Zuzulinka
09. 05. 2005
Dát tip
velmi zvláštně opojné..tip

overflow
09. 05. 2005
Dát tip
krásný obraz halucinace, občas trochu až moc záměrná, ale působivá

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru