Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nejste náhodou Indián?

16. 05. 2005
6
3
4288
Autor
Godfrey

Pohodlně jsem si vykračoval po parkové pěšince, jako to činím každého dne již několik let. Zrovna jsem se podíval na ciferník svých náramkových hodinek, ručičky ukazovaly půl čtvrté, když se přede mnou objevil jakýsi muž, tázaje se mne: „Nejste náhodou Indián?“ S drobným úšklebkem, přesto však zdvořile, jsem odpověděl, že nikoliv. Byl bych býval na onoho chlapíka dozajista zapomněl, kdyby se po necelé půlhodině přede mnou opět nezjevil a znovu se nezeptal: "Nejste náhodou Indián?" Musíte jistě uznat, že jsem již měl právo být notně rozladěn, i tak jsem mu odpověděl,  že opravdu nejsem Indián. Pomyslil jsem si, že už bych nejraději byl doma, neboť jsem opravdu nestál o to, znovu se setkat s onou osobou a ještě jednou jí vysvětlovat, že opravdu nemám s Indiány pranic společného. Z tohoto důvodu jsem zvolil zkratku a modlil se, abych jej nepotkal.

 
Druhého dne mne budík probudil do sluncem zalitého rána. Po několika hodinách strávených v práci, jsem se opět vypravil do svého oblíbeného parku. Byl bych si na včerejší příhodu zřejmě ani nevzpomněl, kdyby si to ke mně nenamířil onen svérázný muž a nevyřkl ten dotaz:
"Nejste náhodou Indián?"
"Nejsem," odpověděl jsem nepřítomně.
Včerejší události se opakovaly do puntíku, když jsem jej potkal podruhé a podruhé proběhl stejný rozhovor, opět jsem se svojí zkratkou vrátil domů.

 

Další den se věci udály poněkud odlišným způsobem, šinul jsem si to svojí oblíbenou pěšinkou a opět jsem narazil na toho človíčka. Ve chvíli, kdy se mne zeptal: "Nejste náhodou Indián?",

jsem nevrle vyštěkl: "Kurvadoprdele, nejsem žádnej Indián!" a urychleně jsem se napojil na kratší cestu, vedoucí k mému domovu. Ještě jsem mezi zuby procedil několik nadávek na adresu chlápka a pomalu jsem se uklidnil. Jenže pak přišlo něco nevídaného. Ten zmetek si to pochodoval přímo naproti mně! Po mé oblíbené zkratce! Ještě než se mne stačil zeptat, zda náhodou nejsem Indián, jsem vzal nohy na ramena a prchal domů.

Ono poslední setkání mne značně vyvedlo z míry. Začal jsem toho muže nenávidět! Přesto jsem se den poté vydal do sadu. V momentě, kdy jsem jej spatřil, má nenávist dosáhla vrcholu. O něco jsem o zakopl. Sebral jsem to. Jednalo se o poměrně silný klacek. Když ke mně přišel a zeptal se: "Nejste náhodou Indián?", vzal jsem klacek a vší silou jsem do něho uhodil. Zcela zřejmě ho to překvapilo. Praštil jsem do něj znovu. Začal jsem do něho třískat tak dlouho, dokud neupadl bez dechu na zem.



3 názory

ludmil
27. 04. 2009
Dát tip
Všechno je to téměř jako Kafka; až na závěr, který se poněkud vymyká pasivnosti kafkovských hrdinů.

pecka. Začiatok priam geniálny, ale pokračovanie už horšie. No i tak tip.

Znám jeden kameňák, který je dost (strašně) dlouhý a všichni se nemůžou dočkat pointy, která je v tom, že žádná není. Ale je skvělý:) Hezké. P.S.: Nejsi náhodou Indián?

johanne
20. 05. 2005
Dát tip
Taky bych řekla, že ten začátek sliboval trochu víc, ale líbí se mi to i takhle :). *

Alojs
16. 05. 2005
Dát tip
studie cholerika? násilníka? vše pojato ftipně až na závěr. Ten bych si možná představoval jinak. Ale jinak fajn. a taky bacha na chyby typu "věcy" (věci). Občas ti tam taky chybí čárky, háčky a tak. ale jinak fajn. bavil jsem se. *

Pavel_Vot
16. 05. 2005
Dát tip
To jsem asi nepochopil.

Marty73
16. 05. 2005
Dát tip
Celkem nadějný začátek, pak už mi to přišlo lehce podivný.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru