Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

JAK CHUTNÁ SMRT

15. 12. 2000
1
0
1316
Autor
Iternity

no comment

Jak chutná smrt Šedá obloha zastínila moji tvář Hlas ze záhrobí mě tiše nabádá Na jakou cestu se mám dát. Smutně se ohlížím zpátky Odkud moje stopy v tom čistém sněhu Tvoří bludný kruh, jež zpola zavál vítr. Jak chutná smrt? Proužky krve Temně rudé, mi stékají po spáncích Oči už jsou bez těch krásnejch barev Zšedlé a zesmutnělé, tupě hledí před sebe. Srdce, ještě před chvílí tak zarputile činné, Dnes už jen ozvěnou zdá se být. Není třeba žádných slov, ba ani slz. Na větev opodál usedl velký havran A v jeho pohledu se odráží veškeré mé bytí. Zdá se to být až moc jednoduché, Až moc beztvaré a strohé. Zablesklo se. Obloha se zatáhla a drobné kapky Začaly se jemně snášet na zem. Palčivou bolest už nikde necítím. Vlastně - už necítím vůbec nic.
Elfy
05. 01. 2001
Dát tip
Tyhle stavy moc dobře znám, sice mi nestéká krev po spáncích, ale člověk co se pokusil o sebevraždu ví o čem mluví...

Iternity
19. 12. 2000
Dát tip
:-)))) já vim, že máš pravdu....moje dušicka i rozum prikyvuje jenom slova mi do toho obcas trochu kecaj!!

Iternity
18. 12. 2000
Dát tip
dekuju vam vsem za vyjadreni vasich nazoru... proc si myslite, ze se to ke mne nehodi? ja vim...snilek, idealistka, romanticka....a ted najednou spustim takhle... bylo mi vycteno, ze je to nerealny (viz. Povidka beze jmena - pritom je to pravda...zcasti, no, vlastne je to trochu nadnesene,ale pouze v tom,ze ona o neho takovej zajem nemela..ale to je vlastne jedno, proc to tady pisu??) nebylo mi dobre a to moje sneni a citlivost mne neprivedly na stastnou cestu, tak jsem to zkusila z realistictejsiho soudku...taky se mi to moc nelibi...takovahle realita, ale abych pravdu rekla, tahle basen se mi libi ze vsech mejch basnicek nejvic. Nebojte, nezmenila jsem se, porad mam ty svoje sny, idei a usmev na rtech temer porad :-))) a tohle je jen vyjadreni me chvilkove bolesti, ktera vlastne ani neni tak chvilkova, je to dlouhodobejsi zalezitost, zavidim realistum, maj to jednodussi a taky neverej v lidi a ve svoje idealy tak zarputile jako my....i presto,ze to boli, verit nikdy neprestanu, protoze by to bylo jako bych byla mrtva. Nemohu vam vysvetlit, jaky pohnutky mne k tomu dohnaly, jednak by to bylo na dlouho a jednak kazdy ma svejch starosti vic nez dost. Mejte se krasne a uzijte si Silvestra... ja se poradne vopiju a bude to v pohode :-)))

Eternal
18. 12. 2000
Dát tip
Ňěkdy se i snílek a idealista utne, jenže to vždycky zabolí i ostatní. Proto se to k Tobě nehodí. Snílek si má udržovat stále svou tvář, a překousnout to svým sněním, a nebo se stát realistou. Já raději zůstanu tisíckrát snílkem, a budu se opíjet svou fantazií, létat si ve hvězdách a vyhýbat se lžím. A jak říká Jiko. Nesluší. A já mám rád barvy. (doufám, že mě teď nikdo neukamenuje proto, že jsem pár černých dílek taky napsal :o))) ) A já se letos nechci moc opit, minuly rok jsem byl doma, a ani jsem to šampaňské v ledničce nenačal. Takže skvělý Svátky, a pravou nohou (popřípadě i pravou rukou, pro ty co půjdou po čtyřech) do nového tisíciletí.

JiKo
17. 12. 2000
Dát tip
Hmmm ale stejně černá ti nesluší...to si už můžeš dát rande se mnou :-)))

Eternal
15. 12. 2000
Dát tip
Tohle se k Tobě nehodí.

Mithrandir
15. 12. 2000
Dát tip
Nevím jak se to hodí nebo nehodí, každopádně je to celkem pěkná pesimistická básnička :-)

Janis
15. 12. 2000
Dát tip
Skutečně jsi chutnal?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru