Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Svět je sladký (sladkosti I.)

25. 05. 2005
3
0
2136
Autor
celer

Jedna ze sladkostí..nového věku.

Spatřil jsem země plné radosti a medu. Plné ovoce, zvěře, hodných lidí. Spatřil jsem země, kde slunce svítilo napořád a láska hory přenášela. Spatřil jsem země, kde dobytek slastně žvýkal trávu. Spatřil jsem země, kde lidé vážili si dobrého slova, kde každý a každé mělo smysl, kde se nebáli, kde si tykali a dávali polibky na čelo. Místa, kde ženy neplakaly a muži nebojovali, neboť jen zpívali a tancovali. Místa, kde nebylo mrzouta, ni lakomce, kde zloba a svár neměli cenu.

Kamarád nesnášel kouř z cigaret, i když nosil brýle. Nekuřák. Pohádali jsme se. Já ho pak vyhnal. Žil ještě dlouho, hlupák. Žil pod zvratkama svrchovanných, pod výkaly a podrážkami. Žil v boudě jako poslední svině. Spadl ještě hlouběji.

Oslepl. To neměl dělat, najivka. Žil s dobytkem v jednom chlévě. Spal a bdil s pocitem hořkosti. Vlaštovky mu kálely na hlavu. Měl taky chvíli milou. Zahýbala mu s ožralou..její soucit nebral konce. Lidé se mu smáli. Smáli se mu, protože si tak úžasně žije v tom dobrém, na každém kroku spolehlivém, světě. Rozbíjel si o patníky hubu... Jak si tak kráčel po světě plném medu...medu a rozkoše. Všechno bylo tak sladké : lidé chcali po ulici, rvali se, ničili, nadávali, ponižovali a odsuzovali. Lidé tu nenáviděli až do krajností, až za hrob. Všechno museli sežrat. Proč taky né? Všechno to bylo tak sladké. Žrali a žrali. Tak jako dobytek... jenže dobytek ví nejlíp kdy má dost.


fialowa
11. 06. 2005
Dát tip
no jo, sladký život:) tož dobře ten svět popsals...

celer
30. 05. 2005
Dát tip
..jeeaaah..:)

JeanJoche
29. 05. 2005
Dát tip
Celerku...tohle mi musíš někdy zarecitovat...nejlépe až budu ožralé...

_Rebelka11
27. 05. 2005
Dát tip
... snad se nenaštveš, když napíšu, že první odstavec mi připadá jako výtah z Nového zákona :o)

romale
27. 05. 2005
Dát tip
Sakrafix! Pěkně, a pěkně hluboko... to zajíždí... ukončil bych to jinak, to se mi tam nehodí... první odstavec super, pasáž - "Všechno bylo tak sladké:Lidé chcali..." - přímo geniální, jen ten závěr samotný... Jo, a taky souhlas s Vitexem. Ale musím ohodnotit.*

celer
27. 05. 2005
Dát tip
dik, romi...taky to tak cítím...ale mám zatracený strach se v tom ještě někdy rýpat..možná, že jo.. rebelka11:Bingo:pochopila správně, udělalas mi radost:))

KURVAFIX co to je?

Vitex
25. 05. 2005
Dát tip
Bohužel by to chtělo slyšet autora samotného recitovat tuto úvahu... je to tak o 200% lepčí...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru