Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Babí léto

18. 12. 2000
0
0
1903
Autor
Stepca

Ohlédnutí za letošním dlouhým podzimem (samozřejmě je to zas písnička, proto MIMO) a taky připojené přání hezkých svátků vánočních všem "Písmenkám".

Babí léto. Do javorů už se opírá ráno. Stovky vorů v proudu rekordy lámou. Až do moří trochu naivně míří. V polích ohně hoří. S větrem závodí chmýří. My dva spolu jdeme taky tím ránem, párek volů hloupě všemu se chlámem. Měsíc bláznů se nám oběma líbí. V tomhle liduprázdnu nějak zábrany chybí. ref.: Víc nechci mít než ty stromy a září. Víc nechci znát než jen vítr v polích. Víc nechci být než jen úsměv tvých tváří, tvůj hřejivej šat voda, chléb se solí. Stříbro nití vřeten pavouků blýská, kdo ho chytí štěstí uvidí z blízka. Než přijdou blíž kalné a mlhavé rána. vezmem svůj kříž půjdem dál a Bůh s náma. Přichází stín, barvy pomalu sklízí. Až husí klín z výšky pohladí břízy. Půjdeme spát někam do stohů slámy. Hlavu do vůně dát, jako do sukně mámy.
fox
18. 12. 2000
Dát tip
nejvíc se mi líbí všenu se chlámem :)

fox
18. 12. 2000
Dát tip
všemu brb

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru