Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ráno

22. 12. 2000
1
0
2062
Autor
Podracký

Na stole mi stojí hrnek s kafem. Je na něm veliké rudé srdce s nápisem „Dobré ráno miláčku“. Je fakt dobrý. Z hrnku se kouří a příjemně to voní. Zabořím do něj lžičku a po hladině se rozběhnou kruhy. Je to vlastně takovej malej rybník. Rybník kafe. Vytáhnu lžičku a prohlížím si kávovou sedlinu. Připomíná mi tak trochu hovno, a tak trochu moje svědomí. Vím, že to, co jsem ti včera řekl, bolelo, ale už to nejde vzít zpět. Ani ty nemůžeš vzít zpět svoje slova. Obracím zamyšleně stránky včerejších novin a usrkávám z hrnečku. Jsi ještě v posteli, když já vstávám. Trochu zavrníš a otočíš se na druhý bok. Cítím jak se mi v žaludku rozlévá příjemné teplo. Ještě jeden lok, podrbat psa, zavřít fretku a kanára. Pokud nebude už jen fretka a peří. Pak vystartuju na autobus. Třeba bude řidič vyprávět sprostý vtipy jako minule. Je to docela příjemný takhle po ránu. Rozjede autobus, pustí to z kopce ke Slavkovu, otočí se dozadu a řekne: „A tuhle znáte?“ Nebo pojede někdo jinej. Jednou rukou drbu psa a druhou dopíjím kafe. Kanárka ještě máme. Dobré ráno miláčku.
zoo
29. 09. 2001
Dát tip
Kurňa - nekomentujte blbý hovna. :-) Tohle je skvělý autor, sákryš.

Yeziiinka
28. 12. 2000
Dát tip
Pěkná, milá...přímo voní tím turkem a příjemným ranním osaměním. (Hovno se tam dá odpustit :-)))

JiKo
22. 12. 2000
Dát tip
Lyrická momentka ps: hovno sem nesedí

Bix
22. 12. 2000
Dát tip
Trochu nerozumiem - ona Ti dáva ten hrnček ( za to, čo si jej údajne povedal ) alebo ty jej ? Nazvala by som to skôr epizódkou ako poviedkou...

ruby
22. 12. 2000
Dát tip
viz jiko. jinak hezke!

clovrdik
22. 12. 2000
Dát tip
Milá momentka, jenom to hovno tam fakt trochu nesedí. Nejsem odpůrce používání sprostých slov v dílech, naopak, ale pokud se má dílko tvářit mile a to asi má, tak tam to slovo vadí.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru