Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

všem kolem mne

19. 12. 2000
1
0
2359
Autor
Lasy

vám všem a všem vám

všem kolem mne tak nějak najednou je strašně málo hrobů a Mrtvých čím dál víc minutu po minutě přibývají zem se plní a ani v nebi není místa nazbyt peklo není tím jen straší se děti než jdou spát než jdou spát s modlitbičkou na rtech krátce před usnutím pak ve snech přízraky ožívají a slunce nechce hřát tak nějak najednou je nedostatek hrobů a Mrtvých zase o šest víc jeden za Sebe jeden za Trest jeden za Spásu jeden za Tebe jeden za Lásku jeden jen Tak ve slovech umřel jsem tisíckrát však opravdu nejsem ani jednou živ život je střípek po střípku skládán a žit jak v zrcadle, kde pravá je levou a nic jak má být a nic jak má být tak pořád hrobů je málo a Mrtvých zas o jednoho víc
Kovi
26. 12. 2000
Dát tip
Celkový dojem z básně je velmi dobrý, což ale nic nemění na situaci : poněkud mi nesedí spojení veršů, některé mi připadají být navíc, říct, že některé chybí by bylo hloupé... přesto když nelíbící se verše vypustím, báseň nedává takový smysl,jaký by měla... jsem v koncích, nevím, jak z toho začarovaného kruhu ven... možná kdybys víc zapracoval na té formě, nezabývala bych se takovými "banalitami"... Nejvíce mne zaujal konec předposlední sloky... jejích šest posledních řádků... v jisté chvíli bych s tebou souhlasila, ale právě teď je tomu naopak (občas se mi stává, že mé pohledy na věc se každou chvíli střídají..) Ve slově, v písmenu zmírat já nemohu vždyť pouhá hláska zachrání život zničí vše šťastné A právě křik můj roztříští odrazy Odrazy, které jen celý život lžou.. Přesto je pořád všechno tak, jak by být nemělo, ale přece proto žijeme, nebo ne?!

Lalinka
23. 12. 2000
Dát tip
Ve slovech umřela jsem už tisíckrát však opravdu nejsem ani jednou živa.. ... nadherny.. vazne.

Podracký
20. 12. 2000
Dát tip
Sehr gut. Za tip

Anonym
20. 12. 2000
Dát tip
Ale je to krasny.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru