Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bylo nebylo....

20. 12. 2000
6
0
3748
Autor
Sadaf

...spíš bylo, než nebylo ale už není a nebude a přitom bych hrozně chtěl aby zase bylo...

Na zádech jsi měla mateřské znamínko a na vnitřní straně stehen pihu docela malou... Občas Tě trápili lupy a ráno jsi si vařila silnou kávu rozčiloval Tě prach na nábytku a nezalité květiny... Při večerní koupeli jsi strašně falešně zpívala a líbili se Ti stříbrné prstýnky... Nosila jsi brýle na čtení ale nikdo to nevěděl a chyběla Ti šestka vlevo dole... Milovala jsi moře a hory měla ráda léto a Vánoce a neuměla lhát ani kdyby jsi chtěla... Smála jsi se potichu a nesměle a plakala jenom sama do sebe po vytouženém dítěti jsi se nemohla dlouho milovat... .... Možná se divíš, jak to můžu vědět... Víš, já jsem Tě celou tu dobu strašlivě miloval... lásko...
cloviecik_3
13. 03. 2001
Dát tip
tohle neni blbustka

Rozervanec
04. 01. 2001
Dát tip
Sady, je fajn, že jsi to dokázal hodit na papír. Vím, že to co Ti k tomu všichni řeknou, je jen holý plácání, protože pro všechny je to pouze pěkná báseň a nikdo u ní neprožívá přesně to, co ty. Pokud jsi někomu ublížil, dnes se tím už netrap, protože je to pryč. Nemůžeš dovolit, aby minulost ovlivňovala (negativně) tvou přítomnost. Je dostatečné, že toho lituješ. NETRAP SE. Už to nemůžeš vrátit, jen si z toho vem to pěkné, to pozitivní. :c)))

Sadaf
28. 12. 2000
Dát tip
Lidi, děkuji Vám... Já jsem té ženě hrozně moc ublížil a hrozně moc bych si přál aby věděla, že mi to mrzí... ...a že ji miluji, miloval jsem a milovat NIKDY nepřestanu...

Arri
26. 12. 2000
Dát tip
Drzim pesti..;o)

Rozervanec
26. 12. 2000
Dát tip
To co bylo dávno není... Ale bude něco jiného. Takového jaké si to uděláš. A i to potom zmizí, aby mohlo být opět něco jiného. Pořád je to o tom, co máme, co ztrácíme a co znovu dostáváme abychom to ztratili. Hledej, nebo nehledej ono si tě to najde samo, ale věř, že každý smutek je posunem vpřed abys mohl objevit něco, co jsi díky zaslepenosti uvnitř štěstí prostě nemohl vidět. Tak jednoduše otevři oči a rozhlídni se ...

suvicka
25. 12. 2000
Dát tip
Ach jo, človíčku zlatíčkatej, snad to nebude tak zlý, my Tě máme rádi, já teda určitě. A blbůstka to není stoprocentně :c)

Šminka
23. 12. 2000
Dát tip
Juj. O kom že to je? *

Andra
23. 12. 2000
Dát tip
Je to smutně bolavé nebo bolavě smutné...??? Tak to aspoň zkouším s přáním klidných a pokojných, když už ne šťastných a veselých... *)

Albireo
21. 12. 2000
Dát tip
TIP. Více slov netřeba, ta Tvoje jsou lepší.

Vcela
21. 12. 2000
Dát tip
Souhlas s JiKem a rackem!

Bix
21. 12. 2000
Dát tip
Sadaf, k tejto básni je ťažké nájsť slová, je tak veľmi osobná ( všimni si to pomenovanie - BÁSEŇ )...ten prológ je bez komentára ( rada by som Ti zaň dala tip, ale to až potom, :o) ), záver mi zmrazil ( alebo skôr naopak ?? ) srdce, je to zúfalo nádherné a smutné...

JiKo
20. 12. 2000
Dát tip
blllfff :-/ co říct? nic ... ps: tohle není blbůstka

Podracký
20. 12. 2000
Dát tip
Pěkný, fakt.

Cavalera
20. 12. 2000
Dát tip
Raději nic neříkat, sednout si do kouta, potají uronit slzu a pak se vrátit a dělat, jako že se nic nestalo. Vypít flašku vína a praštit s ní o zem ... pro ty střepy. Pro střepy co stejně nikdy nebyly štěstím. Vánoce, šťastné a veselé, ale někdy se to blbě dělá. Píšu a věřím, že mě napadnou ta správná slova, ale vědomí proč jsi tohle napsal mi je kamsi zahnalo a já tu melu. A přitom nezbývá, než přečkat tyhle "šťastné a veselé" a zase celý rok oddalovat ty příští.

racek
20. 12. 2000
Dát tip
Nevím, co k tomu napsat. Příčí se mi hodnotit to jako báseň, protože pláč taky nehodnotíme jako happening. Je to smutný-a možná, že mám štěstí, že/aspoň pokud vím/ o mě nikdo nic takového nenapsal. Protože mě by to jistě dostalo.

zolli
20. 12. 2000
Dát tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru