Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Včera...

Výběr:
05. 06. 2005
17
0
4273
Autor
Flammea

V šeru vypadá všechno tak nějak hezčí

všiml sis?

Tvý řasy

moje pleť

barvy sotva dozrálých plodů olivovníku

to co je / není

mezi námi

 

Chtěla bych uchovat tuhle chvíli

pro sebe

pro tebe

pro vždy

 

Miluju letní noci

na tvým balkoně

a miluju bílý víno

a červený lucky strike

a Sinatrovy utahaný melodie...

 

Nikdy jsem nebyla romantik

vždyť víš

to jen s tebou

jsem víla / děvka / naivka

na co si vzpomeneš

splnim ti každý hloupý přání

jen aby tahle chvíle trvala věčně

chvilkový splynutí duší

( nejen těl...)

a pohledy do očí

a historky z dětství

a zvonivej smích

a obláčky z dehtu a nikotinu

a New York New York

a já a ty

a ty a já

a tohle všechno

tak banální a krásný

pro tenhle pomíjivej okamžik

naší soukromý romantiky

intimnější

než cokoliv

co se kdy odehrálo o pár metrů dál

mezi zmačkaným povlečením

i když i to bylo zatraceně dobrý...

 

Jenom ta obava v mý hlavě

že zítra

už zítra

tak strašně brzy

budu sedět

zase tak sama

opuštěná

poslouchat Frankovy cajdáky

a psát hloupý básně

co nikoho nezajímaj

už vůbec ne tebe

a vzpomínat na těch pár krásných

sekund / minut / hodin

nebo jak vlastně dlouho

co se jen kvůli nám zastavila Země

a vypadalo to

že všechno bude zase dobrý...

 

Včera jsem asi měla zrovna fázi "naivka"...

 


Markel
20. 08. 2005
Dát tip
pěkně plynulé, líbí moc i obsahově - T

Sali
19. 08. 2005
Dát tip
Je to lastni, dokazes cokoliv popsat v par sloveh, ale clovek vidi celej obraz toho ocem pises. Divku, papir, tuzku a nepritomny smutny vyraz. Opravdu parada.

Sali
19. 08. 2005
Dát tip
Je to zvlastni, dokazes cokoliv popsat v par slovech, ale clovek vidi celej obraz toho o cem pises. Divku, papir, tuzku a nepritomny smutny vyraz. Opravdu parada.

sklenář
28. 06. 2005
Dát tip
Jeheheman: já sem teda nečet úplně dopodrobna všechny tvý poznámky k tomuto dílku, ale nechápu proč autorku posuzuješ s vědomím, že jí je osmnáct? Kdybys nevěděl kolik jí je, tak by se ti to líbilo? Aspoň tak nějak jsem tě pochopil. Mě se to zdá i přes nedokonalost a pozérství, velmi upřimný!*

Jeheheman
28. 06. 2005
Dát tip
sklenář: když už bych měl připustit možnost, že je ti něco po tom jak já posuzuju, tak uznám, že máš pravdu. jsem jenom člověk. dík za pochopení,o)

sklenář
28. 06. 2005
Dát tip
Jeheheman: vidíš, to mě nenapadlo, že nemám strkat nos do názorů druhejch. Mně holt někdy hoří koudel dřív než se škrtne - taky jsem jen člověk - dík za pochopení :-)

Jeheheman
28. 06. 2005
Dát tip
:-)

:o) t.

aniky
15. 06. 2005
Dát tip
Ne pomsta to né nemám ve zvyku se mstít tohle dělaj jen primitivové a chlapi :o) No mě tak někdy ta pravda připadá jako poblitá a nejen to i lásky je někdy poblitá, prostě celý svět je poblitý, tedy dle mého primitivního názoru :o) V poho párkrát se mi to také stalo a hned je líp :o) No ale uznej jak mnoho si cením některých jedinců " ty jsi zvratky mé " krásné milostné vyznání,takové osobní kus ze mě nebo snad se pletu Jen tě poprosím nekopíruj, tedy přesněji ne bez autora a přesných mezer,pak to vyzní jako hnuůj, i když pro jako :o)

aniky
14. 06. 2005
Dát tip
Tak nevím jestli mé poslední vyblití je pičovina, tak jak ostatně říkáš, tak nechápu co je tohle, tedy bez urážky ale co jsi chtěl říct. Dám ti jednu radu zcela zdarma, pokud chceš psát musíš u toho přemýšlet, což znamená zapnout mozek a né jen skládat to čemu ty říkáš city. Je to mdlé a bez koření. Přečti si AHED ten píše perfektně.

Flammea
14. 06. 2005
Dát tip
Copak Zbyňdo, pomsta?:)))

Nimis
14. 06. 2005
Dát tip
Mé hlady, tvé spády. Mé chutě, tvé, ne! Tak krutě. Mé, ty. Tvé, já. Mé rty, tvá pravda poblitá Tvé prášky, mé slzy, tvé děti, mé lásko, přijdu brzy! Srážky. Ty jako celá já, mé, mé, tvé tělo co mi dá. Ty jsi zvratky mé, já, celá ty. Ty, mé bolesti ukrutné, já, krve plné rty. Tak už kurva, lásko spi! Tož to nevím, jestli má být tohle nějaký smysluplnější než dílo Flammey...Musíš u toho přemýšlet, byla tvá rada ne?:)

Flammea
14. 06. 2005
Dát tip
Ale Nimis, copak se ti obraty jako "poblitá pravda" nebo "ty jsi zvratky mé" nezdají hrubý:))) Mně ne, ale já jsem nepřemýšlející debil,že:))) Jako poblitá jsem byla onehdá, ale jestli může bejt poblitá pravda...a aby mě někdo přirovnával ke svejm zvratkům, to bych z toho teda byla hin:)))

připomělo mi to jeden nezávislý americký film z 80. letech je tam taková scéna na střeše jednoho z Newyorkských mrakodrapů, jenž je přestaven v terasu s bazénem.. tak za tu skoro pitelnou náladu.. moc děkuju..tw (a vidíš, Tvoje poslední dílko je hodnoceno lée než to mé...) můj známý tomuhle říká malířský talent..prostě tu scénu vidím, tohle bych chtěl umět.. takže ještě jednou, díky..

guy
07. 06. 2005
Dát tip
líbí se mi ... je taková akorát ... *

Jeheheman
06. 06. 2005
Dát tip
ouhaa, tak to mi přijde jako poněkud pozérská záležitost (nejspíš) přehrávaný 40cetiletý nadhled no prostě nesympatický, zdrhám pryč

Flammea
06. 06. 2005
Dát tip
V poho Jehe, spíš by mě překvapilo, kdybys mi jedinkrát dal kladnou kritiku:) A můžu ti říct, že mě to netrápí, protože tohle není pozérský ani omylem. To, co jsem zažila a o čem tady píšu bylo tak krásný a smutný zároveň, že ze mě ty řádky doslova vypadly. A nezdrhej, Jehe, mně jsi taky nesympatický a nezdrhám:) Jen mě udivuje, jak dokážou mít někteří lidi jízlivý kecy:)) Že by nějakej komplex?

Jeheheman
06. 06. 2005
Dát tip
jsem napsal prostě pocit z díla, nesympatie kterou mi oznamuješ je tedy pouze jednosměrná,-) já proti tobě totiž nic nemám.. a když napíšeš něco co se mi bude líbit tak to tak podám ono je to možná tím, že je to pro mě trochu neuvěřitelný. kdyby to napsala 40letá pani, tak řeknu, no jo.. romantika a spol už tatam a mezi třemi prásky to prostě "vyklopila" že bych ti nedal nikdy kladnou kritiku? skoro se mi to nezdá, ale možný to je. na principu "tomuhle autoru jsem ještě kladnou nedal, tak už dám teď" nejedu, (ty jo?). omlouvám se za celkovou nesympatičnost,)

Flammea
06. 06. 2005
Dát tip
O to přece nejde, Jehe, že bys měl jet podle nějakýho vzorce. Já ti neberu, že se ti to nelíbí, nejsem takovej egoista, že bych snesla jen chválu:) Ale tvý záporný kritiky na mě prostě působí šíleně jízlivě. Nic moc neřeknou, ale hlavně, že jsou strašně nad věcí a povýšený nad blbou puberťačku, jako jsem já:) To mi přijde směšný, myslím, že záporná kritika se dá napsat i normálně.

Sarrah
06. 06. 2005
Dát tip
pro tenhle pomíjivej okamžik naší soukromý romantiky intimnější než cokoliv co se kdy odehrálo o pár metrů dál mezi zmačkaným povlečením i když i to bylo zatraceně dobrý... celá moc dobrá!!!*

Zuzulinka
06. 06. 2005
Dát tip
dobrá....četla se jedním dechem....*

Jeheheman
06. 06. 2005
Dát tip
ok.. já teda moc nevím co je to "normálně". definice toho by byla asi těžká,) je fakt, že si tady kritiky plácám až dost jak chci,) (dík za kritiky kritik, asi to tak je,) já ani netvrdím, že mám pravdu. možná že jsi psychicky starší a já jen ještě nemám pro tyto myšlenkový pochody smysl. tak na mě ještě působí až okázale přezrálým dojmem. (zničující nadhled, sinatra, cigára - být tam jinej obsah, klidně by to mohlo být hlubokohlasový vyprávění vzpomínající bordelmamá - cigáro ve špičce.. asi si umíš představit, co mám na mysli) od toho ty kritiky jsou, můžeš popřemýšlet jestli na tom třeba něco není a třeba si říct, že ne. tamtu výbornou "ostatní" co jsem ti dost dobře spapal, tak to nebylo jen prostě proto, že byla lepší než tahle. i když se stylově moc nelišila, tak to nevadilo páč to byla fikce a netajila se tím. měla i dobrou myšlenku z oblasti, která tě jak vidno zajímá.

Flammea
06. 06. 2005
Dát tip
Jehe, nejsem psychicky starší a ani to tak nemělo vyznět. Jsem normální osmnáctiletá holka a tohle je jen můj pocit z nedávnýho večera. To, jak jsem se cítila. A není v tom žádnej nadhled čtyřicetileté bordelmamá, není v tom vůbec žádnej nadhled, protože nad tímhle já nadhled nemám. Asi jsi to pochopil jinak, než to bylo zamýšlený. Nebo jsem to já špatně napsala, ačkoliv zatím nikdo stejným pocitem netrpěl. Ale nejsem neomylná, nejsem žádnej velkej poeta, jen se vypisuju z pocitů, protože když je toho na mě moc, tak se mi uleví. O tohle mi ale vůbec nešlo, proč jsi mi dal zápornou kritiku, to je jen na tobě. Šlo prostě o to, jak byla podaná a jak celkově komentuješ to, co napíšu.

Jeheheman
06. 06. 2005
Dát tip
to nemůžeš vědět, třeba jsi (neznáš mě), ale snad ne většina lidí nechce psát kritiky tam, kde "trpí" pocity, jež by autor mohl vnímat negativně.. slovo nikdo není na místě.. nemusí to tak být promiň jestli jsem tě naštval, zdá se, že to dílko je pro tebe důležitý, ale už to nevrátím

Pisces
06. 06. 2005
Dát tip
nemám slov... zase...zase píšeš "o mně" a je to strašný... vystihlas do detailu, t*

Marthin
06. 06. 2005
Dát tip
Stačily by mni první tři sloky...tam je to všechno..!

Nemi
05. 06. 2005
Dát tip
uf...přečetla jsem to prakticky jedním dechem...líbí se mi:-)

Flammea
05. 06. 2005
Dát tip
Díky:)

Nimis
05. 06. 2005
Dát tip
No víš jak, prostě luxusní. Ne jako vážně moc. Moc.*

Líbí, tip

fialowa
05. 06. 2005
Dát tip
ty jo, síla, já jsem moc, moc spokojená je tady spousta věcí, které znám, které mi teď strašně schází - a proto mě tohle zasáhlo přímo do srdíčka *

libi_nelibi
05. 06. 2005
Dát tip
libi

Flammea
05. 06. 2005
Dát tip
Díky všem:)

líbí....dobře se to čte *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru