Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

"Nechte si chutnat !"

06. 06. 2005
5
0
4280
Autor
celer

..........................................................................

   Před pána VLEVO číšník postavil nááramnou porci masa: spousta telecích výpečků, kuřecí křidélka - dozlatova, křupavě, telecí kotletky, nějaký ten voňavý bůček s cibulkou, troška oblohy se špetkou celeru, vše pečlivě zakápnuto citrónkem. Pánovi VLEVO ukanula slina. Pán NAPROTI si párkrát přejel tučnou rukou přes svůj mozolek o velikosti dýně a založil bryndák za uslintaný ovar. Jeho porce byla rovněž vydatná. Tucet špízů se pokulovalo na velmi PLYTKÉM talíři v rozkošné souhře s brambory a chřestem. Hostina začala.

"Nechte si chutnat, mistře." popřál pán VLEVO pánu NAPROTI a zakousl tučného ovárku.

"PánBůh  ti to z DRŽKY vyraž!" zahřmělo místností.

Pán VLEVO se začal okamžitě dusit slizským špekem a smrtelně zrudl, když spatřil hlavu kamzíka - dekoraci v loveckém salónku - jak na něj mrká a cinicky se culí.

"No, mluvím na tebe, bečko..NEZASKOČILO TI?"

Pán VLEVO upustí na podlahu přibor a bez jediného pohybu zírá na kamzíka. Z úst mu vypadne rozžvatlaný kus ulepeného ovaru. Slečna za barem IHNED zavrávorá a práskne sebou o pult - Zřejmě si při pádu nabila hlavu a způsobila tak krvácení do mozku - je mrtvá.

Pán NAPROTI se neodvažuje otáčet a soudě podle výrazu pána VLEVO a "úrazu"servírky přestává přemýšlet a zapojovat fantazii. Dělá se mu nevolno a když zmerčí masitou hlavu prasete na zdi, jak pohupuje chlupatým rypákem a kmitá očky sem a tam, pozvrací se. Tím na stole rozdmíchá vír barev, tvarů, vůní a zvuků.

Prase se doširoka usměje a praví: "Máme to dokonce se zálivkou, drahý pane. Tak se do toho pusťte. Neostýchejte se, vždyť ovárek jsem sám NOSIL, mohu se zaručit. Jezte, jezte." brumlá prase dunivým basem.

Pán VLEVO vypadá, že celý zbytek života bude trávit v této poloze.

"Nějak vám to nejede.."pousměje se kamzík. "Co kdyby vám tudle BAŽANT trochu pomoh, hmm?"

Sotva to dořekl, z dřevěného obložení se utrhl tučný bažant a skočil pánu NAPROTI přímo za krk. Pán NAPROTI se pod jeho tíhou vykotil do rozplizlé, zapáchající omáčky.

"N.e.ch.te.  s.i  ch.u.t.n.a.t.......n.e.ch.t.e  s.i  ch.u.t.n.a.t..." poskakuje pánovy NAPROTI po hlavě bažant.

Tento SKVOSTNÝ pohled donutil dokonce pána VLEVO k pohybu. Pozvracel se.

Omdlel další člen personálu.

Stůl v prostřed místnosti je pozvracený sakumprásk i s ubrusem u země. Nechutná břečka se roztodivně kroutí mezi zmítajícímy se těly dvou tlouštíků. Venku za okny tyto zvrhlé orgie zaregistrovali kolemjdoucí a zvrací na ulici, na lampy, navzájem na sebe, na domácí miláčky. Tento pohled je tak odporný, že zvrací i opilec na lavičce. Zvrací téměř celá ulice okolo.

"Heja, heja, heja, ...." zpívají a křepčí vypelichané hlavy v dřevem obložené restauraci. Křepčí kohouti, lišky, parohy, jezevci, kuny a káňata."HEJAHEJAHEJA!!!"...sklenice a  vybavení poletuje po místnosti a rozbíjí okna. Pánové VLEVO a NAPROTI už nezvrací, neboť nemají co. Jsou vysílení, a tak se ani nezmohou na úprk. Po několika minutách neskutečného řevu a rachotu, obscéního a zvrhlého ZVRATKOVÉHO výstupu na ulici a demolici restaurace, pánové VLEVO a NAPROTI upadnou do šoku a jako zlatý hřeb jsou triumfálně probodeni masívními parohy. Všude je zápach, krev, zvratky a poházené specialitky.

Po ulici se belhá velmi stará dáma v ruměném plášti a s tučnými brýlemi. V ruce zpuchřelý smeták a kovovou lopatičku.

Pomalu přichází k RESTAURACI a mlčky odemyká dveře.

"Tak, jak jste se tu, miláčkové, měli? Vidím, že tu děláte pěkný čurbes!"

Udýchané vycpaniny se pohupují na stěnách a spásně hledí na starou paní.

"Příště se trochu klidněte, můžete  ty zasrané masožrouty likvidovat v klidu, né? Kdo to má porád uklízet?!" zlobí se...

Nakonec zjihne: "Ale dobrá práce kluci a holky, moc dobrá.."usměje se babina a zakousne se do řetkve. Vyteče čirá šťávička.

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

Za oknem se plouží čísi stín...je pomalý, má zavalité tělo. Vyčkává.

Za pár okamžiků  vyvstane obří řetkev s vražedným výrazem ve "TVÁŘI". Nastane mord...

 


fialowa
13. 06. 2005
Dát tip
no, na mě je tam toho zvracení přespříliš, ale jinak - velmi jsem se pobavila, dávám tip za vynikající vypravěčské schopnosti...

romale
07. 06. 2005
Dát tip
No jo, jsi hovado...

_Rebelka11
07. 06. 2005
Dát tip
..zvracení moc nemusím :-), ty seš teda... no, jak tě nazvat :-))) ... tak teda hustej... "PánBůh ti to z držky vyraž" tak tohle totálně rozesmálo s tím kontextem pod tím, nápad je to dobrej :-D bažant byl naprosto úchvatný se svým poskakováním po hlavě... závěr fakt bomba s tou ředkví :o), taky se přimlouvám za pokračování.... dám ti t* za rozesmání :-)))

celer
07. 06. 2005
Dát tip
..dik vám všem...pokračování bude brzy :))

sidonia
06. 06. 2005
Dát tip
a tak jako nápad to má..but: -proč sou některý slova velkým? nechápu.. teda to vlevo a naproti ještě jo, ale pak i ihned atd - už sem v tom měla guláš -moc zvraceni:( - "Omdlel další člen personálu." todl emi přišlo úžasně vtipný:) -moc zvraceni... ale "Zvrací téměř celá ulice okolo" je taky dobrý, hah:) (no jen si to zkus představit:)))) -"sklenice a celkové vybavení poletuje po místnosti ".. změň slovo celkové, nesedí tam -co je to ruměný plášť? -no a posledni věta je taky dobrá.. hah:) prej "nastane mord... " hah, bububu:))) ale jo, dobrý je to:)) *t

Vitex
06. 06. 2005
Dát tip
ta je ale zhnilá... Ty vole celere, dobrý, trochu mi to připomělo MP's Smysl života... Ta babka mi tam moc nesedí, hlavně ty její keci, mě osobně by stačilo, kdyby řekla jen : "Už zase..." (a zakousla se do mrkve...), ale řetkev to pak docela zachrání... no nic : tip*

celer
06. 06. 2005
Dát tip
ántré - vivat fekal.....Nonono....VIVAT bramborová poezie! SID: ---Zdůraznění..nic víc -ty velký písmena mají jen důklep...je to taková hra- jek hudba..:) ---zvracení bych přidal ;o§.....:)))))))) --Plášť- barva chuť, zápach .....ou jé - ruměný..:)) "celkové"...pravda.., sakra pravda..změním.. ---Moc dík za BUBUBUBUBUBUB:))))))) to mě dostalo..:))))

Vitex
06. 06. 2005
Dát tip
sidonia je pedant...

sidonia
06. 06. 2005
Dát tip
hele a mi to na chvili připomnělo fr. film Velká žranice:) ani nevim proč:) hele a ta zhnilá mám bejt jako já, jo? celer, zastaň se mě! nejsem! přečetla sem to... přece.!;) jo jako od slova rum? nebo tak něco? není zač:) ráda sem početla.. mám ráda dramata, hah:)

celer
06. 06. 2005
Dát tip
..Ty zhnilá bečko loje (to není na tebe, SID:)), to je maj estro, nuzáku filmařská!! Ty cos mi odral chmel- ty...ty.. ty ŠAŠKU!!! a máš to......................................................................... SID:jojo.. Vitex:kurva...neříkals to náhodou o té povídce??

Vitex
06. 06. 2005
Dát tip
o jaké ?

celer
06. 06. 2005
Dát tip
nech to plavat....vartexu, šak si rozumíme ..;)

sidonia
06. 06. 2005
Dát tip
hele, vy se znáte určitě mimo, že jo?

Vitex
06. 06. 2005
Dát tip
jo... jo...

JeanJoche
06. 06. 2005
Dát tip
Vartexu...:)))...Ach ano... Ale Celerku...tohle mne inspirovalo...i když asi úplně jiným směrem než by jsi čekal... Nápad je to naprosto geniální...jen na můj vkus je tam příliš mnoho zvracení...jinak se shoduji s tím co napsal V"ar"tex i Sidonia...konec je naprosto báječný...nepřemýšles nad pokračováním s názvem "Nechte si chutnat !"2: Vegetariánská mise??? *

celer
06. 06. 2005
Dát tip
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Ty vole? Ty vole......kde mám pero..: ta bude na přání.. yoouhooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dik

JeanJoche
06. 06. 2005
Dát tip
;))) Není zač...už se nemůžu dočkat, snad se objeví i celer, brambor i chřest...;)

sidonia
06. 06. 2005
Dát tip
no těbůch teda

celer
06. 06. 2005
Dát tip
v tom je ta tajemnuzující chladná skrytost...ten HOROR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§ ..ehmm ..no jo byli na tom talířku, co? ..a cibulka....hmm

JeanJoche
06. 06. 2005
Dát tip
Sakra na tu bestii jsem úplně zapoměl...umně se skryla za bůček...

celer
06. 06. 2005
Dát tip
čeká na svou chvilku, ......j.e. t.o...............MONSTRUM...jo monstrum-znamenám.

Eidam
06. 06. 2005
Dát tip
avi

Eidam
06. 06. 2005
Dát tip
a ještě avi

celer
06. 06. 2005
Dát tip
avi

celer
06. 06. 2005
Dát tip
avi

sidonia
06. 06. 2005
Dát tip
ty jo to je moc dloooouhyyyy..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru