Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zmary

23. 12. 2000
0
0
1257
Autor
Nyx

- Nějaké zmary? - Ne děkuji, mám jich plno všady. Odpovídám překupníku v nočním kabátníku. Pokračuji a dveře se mi samy zavírají, před nosem. Zhasínají, obličeje na sklech přilepeny. Jsou.Pozorují, co já tady, že jsem odmít´ zmary a přesto tady. Jsem. Jdou dál moje nohy, nikým nevázány, ani mnou, jednoduše jdou, kam je bludy zavedou.Jsme opět tady, tedy já a nohy, ale přilepená skla na nosech nejsou už. Zde hrají pro mě tuš. Podezíravě se ptám jedné noční paní, neodpovídá, jen se lehce usmívá. Trošilinku strašidelný, noci plná ulička, světýlko už ani nebliká, letec netopýra lítá a litá soška zmaru ve studnici svítá, vody mrazité se napíjím, až to bolí, jak ta voda chladí roztavené díly stroje.Cíl dnes nedosažen, do noci vtažen. Jako pořád stále mi je tolik jedno toho, co mě ničí po kousíčkách. Noční tahy po městech zmaru.
Vio
26. 12. 2000
Dát tip
Totéž jako bez názvu II. Nemá smysl se opakovat.

Prokletí
25. 12. 2000
Dát tip
2. věta divná, nesedí mi... pro mě nestravitelůná forma... pasaž s s "hrají tuš" křečovitě nastrčená do textu... nic pro mne m.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru