Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bez názvu II

23. 12. 2000
0
0
1259
Autor
Nyx

Každej byl někdy romantickej vůl. Někdo psal básně, jinej lámal hůl. Ostatní tančili divoce, každý podle svého rytmu. Mnoho jich padlo v boji, ale jsou i tací, co se do hrudí pyšně bili, ano oni jediní se skrze tu lapálii probouchali. Často se svému činu divili, občas se tomu smáli, někdy truchlili. Kaprál a pašák mockrát se stavěli. Bohužel se rozpad ve dví, starej chudák, říkal si novotnej chlapec a smál se hrozně. Zatracenej krám, kolikráte jsem ho zatracoval. Stále je tu, nechce pryč. Vrátit můj povzdech nechce mi. Výhružky a nevěra, můj denní chleba. Potvora. Uplnej vejtaha. Všichni se topí a ti, co přežili, také. Nikdo nemůže vyhrát. Dívám se do zrcadel po ulicích, zdá se mi, že to snad ani nejsem já. Pouhou chvilku jsem strávil před dveřmi, zítra se možná věšet budu nebo se třeba nepoznám a tudíž nic neudělám. Šmarjápanna. Jelikož jsem ještě tady, působí na mne trocha smůly, patlám si ji do vlasů, krásně hoří - ta smola. Zejtra bylo včera. Chodba dlaždičková, vidím vaše tváře, vaše těla, jste tací vzdálení, je mi jedno, že jste, já se počínám nemít.
Nyx
27. 12. 2000
Dát tip
Fajn to byl překlep, to se stane, taky jsem to už napravil, nejsem študovanej písař na stroji, obchodní akademii jsem bohužel neabsolvoval. A to,že tomu nerozumíš je pouze tvá věc, jelikož to, co jsem tím chtěl sdělit je mi velice dobře jasné a chápu, že člověku do toho nezasvěcenému to nemusí být srozumitelné, ale myslím si, že od toho tady takovýhle básničky nejsou, má to vyvolat dojem a ne chápání, to bych si mohl leda tak číst noviny, podle mě je právě poesie formou sdělení, která má evokovat pocity a ne konkrétní situace. A sarkastické poznámky jistě ano, ale tam kde je to vhodné, nicméně trocha kultury projevu je vždy na místě, i kritický názor se dá vyjádřit slušně.

Vio
26. 12. 2000
Dát tip
Eeeee? Já nerosumět. To být česky? co se do hrudí pyšně bYli!!! A lyrická báseň? Hranice se definují špatně, ale dovolil bych si tvrdit , že tohle není lyrická báseň.

fox
23. 12. 2000
Dát tip
neruzumím

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru