Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pohádka o dvou sluníčkách

15. 06. 2005
9
0
2777
Autor
andromeda

obrazek [http://www.dama.cz/moje/img/uf10319.jpg]

 

 

Kdysi dávno svítila na obloze dvě sluníčka.

Celý den se jen tak koulela a hrála si s mráčky na schovávanou. Večer jim vítr  pěkně učesal vlásky, načechral lehoučký polštářek  - a obě hned usnula hlavičkami u sebe. Nedivte se, vždyť po tom celodenním svítění byla moc unavená.

Brzy  ráno jedno sluníčko tuze naříkalo,  bolela ho  hlavička a že mu prý vlásky už  tolik nesvítí. A opravdu, světýlka ubývalo, až zbylo jen docela malinké, jako v lampičce. Nemocné sluníčko ani nemohlo vstát  z postýlky, a tak to zdravé honem spěchalo pro slunečního doktora. Pan doktor rychle nasedl do svého větrného kočáru a rozjel se na to nemocné sluníčko podívat. Bylo to s ním opravdu moc špatné, začalo nám dohořívat. Co teď? Na to žádný lék není, to se prý časem stává všem sluníčkům a hvězdičkám. Ale co s ním teď bude? Vždyť ho děti ve dne na obloze vůbec neuvidí.

Pan doktor dlouho přemýšlel a pak ho něco napadlo. Poprosil souseda  Měsíce, jestli by mu nemocné sluníčko nemohlo dělat každou noc společnost, aby se necítil tak sám. Víte,  byl to už starší, smutný  pán, ale moc hodný.  Pan Měsíc měl velkou radost a souhlasil. Od té doby svítí ve dne jenom jedno sluníčko a to druhé zase v noci se spoustou svých kamarádů a kamarádek. Zdobí noční oblohu pro všechny děti a dědeček Měsíc jim každou noc vypráví pohádky...


PanX
25. 06. 2005
Dát tip
Krásná povídka se skvělým nápadem! Tip :o)

Vesly
16. 06. 2005
Dát tip
Krásný nápad... :) Až budu svým dětem povídat o slunci určitě jim přečtu tvou pohádku...o) Tip*

Zbora
15. 06. 2005
Dát tip
Miloučká...líbí se mi a určitě by se líbila i dětem.t.

já chci taky sluníčkového doktora!!! :o)) tip***

REDH0T
15. 06. 2005
Dát tip
Chatovací skupina REDH0T, HRBOL, NEOOPICA vás tímto žádá o poskytnutí slovní kritiky k dílu autora Liberál s názvem NeoPísmácká diskuse, ze dne 14. 6. 2005. Cílem naší skupiny je překonání světového rekordu v počtu návštěv autorského díla, samozřejmě na celém světě... Přispívejte i vícekrát, chceme překonat i Číňany

DRAHT
15. 06. 2005
Dát tip
Při takové pohádce by se krásně usínalo. Sluníčkový TIP

vesuvanka
15. 06. 2005
Dát tip
krásná a milá pohádečka.... TIP

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru