Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Miluji policii

18. 06. 2005
1
1
2000
Autor
houda

sobotní zamyšlení

     Miluji policii a policisty zvlášť. Miluji jejich vkusně střižené a skvěle padnoucí uniformy. Jakmile jich někde pár zblejsknu, okamžitě mám nutkání vyrazit tím směrem.

     Miluji jejich přímé, pronikavé pohledy a mužně vysunuté brady. Miluji jejich dokonale vyleštěné boty a pažby ručních zbraní. A placaté čepice, samozřejmě.

     Miluji jejich pravidelné pochůzky a nevtíravé dotazy. Díky jejich práci si můžeme užívat svobody a dělat to, co nás baví. My všichni, tím pádem i já.

     Někdy si říkám, jak je jejich obětavá práce namáhavá a nevděčná. Jak asi musejí milovat naši vlast, vlajku, náš domov. Co všechno jsou pro ni ochotni obětovat a jak málo vděku se jim za to dostává.

     Někdy si říkám, jestli bych třeba neměl po sobě zanechat nějaké stopy, aby se měli čeho chytit. Ale nespěchám s tím, nechci se ukvapit. Zatím o tom jen uvažuji, ale jednou, kdo ví...

     Řeknu vám, někdy mám velikou chuť všechny ty chlapce jednoho po druhém zeširoka obejmout a políbit. Na čelo, na tvář, na ústa. Ale je jich příliš mnoho. Tak mnoho a pořád to nestačí.

 


1 názor

houda
27. 10. 2005
Dát tip
..ano, je-li lékař placený profesionál, měl by mu sekundovat stejně dobře (nebo mizerně, to už je jedno) placený profesionální pacient.. a pomocný zdravotní personál, to by naopak mohli být ryzí amatéři.. a jak by nám zdravotnictví kvetlo!

houda
26. 10. 2005
Dát tip
..to já mám s policií stále milejší zkušenosti, i když netvrdím, že o ně nějak zvlášť stojím.. ale nejvíc asi miluju uklízeče a popeláře, u nich se taky nejvíc pozná, když to flákaj.. (tak napiš něco ty, jako pandán)

houda
26. 10. 2005
Dát tip
avi

zelva
26. 10. 2005
Dát tip
že bych napsala něco jako jací jsou pacieti ta jejich různorodost, protože o sestrách psát nemůžu to by nebylo objektivní jsem již značně ovlivněna... co to je pandán...latinsky to asi nebude co?

houda
26. 10. 2005
Dát tip
pandán je kupodivu jakási mně neznámá tropická dřevina, ale také protějšek k nějakému uměleckému díla (jak vy k my, tak my k vy), správně se píše pendant, ale čte (a teď už i píše)pandán, tak bych tu latinu podezíral (já ji nikdy nestudoval).. ..a nemusí to být o sestrách, já taky nejsem policajt..

zelva
26. 10. 2005
Dát tip
a protos napsal o policajtech a ne o ...jako já možná někdy napíšu o pacoších a třeba doktorech až nejsem v současné době ani jedno a nebu psát o sestrách...

houda
26. 10. 2005
Dát tip
..pacient jako povolání..? www.domek.cz/clanky/zeleny/kvetiny/pandan/default.htm

zelva
26. 10. 2005
Dát tip
ale proč ne někteří sou tam pečení vaření, ale jinak bych správně měla napsat role pacienta

zelva
22. 10. 2005
Dát tip
no nevím, kdybys psal, že miluješ jiné povolání než policii, které je taky namáhavé a nevděčné tak bych ti dala tip, ale o policajtech mám jiné mínění...ale neboj žádný konflikt sem s nima zatím neměla jen mi příjdou že se dělají až moc důležití, ale výsledky nějak nevidím

houda
05. 07. 2005
Dát tip
možná to jednou bude mít soudní dohru...

andromeda
03. 07. 2005
Dát tip
mohlo by to mít pokracování, jen nevím, jestli to myslís s nadsázkou, nebo je opravdu milujes....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru