Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Díky za každé nové ráno

Výběr: vesuvanka
21. 06. 2005
23
0
6205
Autor
DRAHT

Všechny knihy zežloutnou, ale kniha přírody má každý den nové, nádherné vydání. [ Andersen ]

obrazek [http://www.fm.vse.cz/img/holna.jpg]

 

Draht - Díky za každé nové ráno

 

Možná že namítnete: "Je to otřepané"

že není býti za co vděčný

A já Vám na to povím: "Ba ne"

ten okamžik je vždycky jedinečný

 

Takový východ slunce není

jen samozřejmá jistota

Vždyť je to zázrak každodenní

bez slunce není života

 

Proč toužíme žít v zlaté kleci

a tolik toho nevíme

Proč dokážem si vážit věcí

až když je náhle ztratíme

 

Odpověď nezná nikdo z nás

kolikrát bude nám to ještě přáno

Kdy život naplní svůj čas

díky za každé nové ráno


Máš pravdu.rána jsou opravdu krásná,tak jako tvá slova! Někteří lidé si jich ani nepovšimnou a život jim unikne jako písek mezi prsty.Tip!

Markel
17. 09. 2005
Dát tip
trochu jakoby hranatý, ale moc líbí - T

DRAHT
17. 09. 2005
Dát tip
Markel - děkujíííí

Darkness
13. 09. 2005
Dát tip
co naplat, kdyz se mi Tvoje basnicky moc libi?... zase TIP

DRAHT
13. 09. 2005
Dát tip
Darkness - je mi velikým potěšením, že máš ráda moje dílka. Děkuji za milou návštěvu a přeji Ti slunce v duši

zorka
11. 09. 2005
Dát tip
prostě dobrá klasika...t

DRAHT
11. 09. 2005
Dát tip
zorka - děkuji za milou návštěvu a hodnocení

DRAHT
04. 08. 2005
Dát tip
Mioneo - děkuji moc a přeji slunce v duši

Mioneo
03. 08. 2005
Dát tip
až se vzbudím a nastane rano, tak to bude to nejhezčí ráno na světě protože jen já vím v čem je krásné... hej pane ty ty písmena sypeš na papír jak sníh v lednu =o) nádherka posilam tip

Petr_Pan
26. 07. 2005
Dát tip
sacco> se svým sorry si dělej co chceš - nepotřebuju ho. v púřední řadě se taky omlouvám autorovi za tyhle nepříjemnosti - už mě to nebaví se sem pořád vracet a věřím, že všichni budeme mít radost, když už s tím ustanu. sacco - zpátky k Tobě - očekával bych trochu rozumnosti od Tebe - i když Tě neznám, vždycky věřim, že lidi maj víc intelektu, než jak se tvářej. jestli sis nepovšim, 2. 7. tady draht celkem bezostyšně napadnul můj nick z nějakej šílenejch intrik tady - pak je snad vhodný, aby poslal avi, abych se moh bránit/vyjádřit. Ty jsi tady napsal dost řádků zbytečnejch blábolů, který mi nemohli dát víc než časouvou prodlevu ( ono s mym pc je to všechno fakt komplikovaný a pomaličřkatý, takže tak .. ). myslím, že jsem Tě poprosil ve vší slušnosti - moh bys to prostě vzít na vědomí, kejvnout nebo tak a byl by pokoj - rozhodně to nestojí za povídání - hm ? měj se pěkně *

sacco
25. 07. 2005
Dát tip
petr_pan: sorry, ale sám sis tady (viz 02.07.) stěžoval, že se na tebe tady reaguje a nikdo ti nepošle ani avi. takže asi ani sám nevíš, co vlastně chceš. a protože sis neodpustil ty své "hloupé" poznámky na mou osobu, tak to své sorry beru zpět. drahte - tobě promiň, že ve svých kritikách musíš číst takové bláboly, které nesouvisí s tvou tvorbou. každý by si měl rozmyslet, co napsat do kritik, jestli vůbec něco napsat .. komu poslat avízo.... a komu poslat zprávu. jistě mi ale odpustíš, že já ti to píšu sem.

Petr_Pan
23. 07. 2005
Dát tip
sacco> ha ha ha .. tolik keců a k ničemu - jediný patrný cosi na tom bylo to zbytečný avi, který mě donutilo to projet .. šetři tím, když plácáš do větru, propříště - prosím *

sacco
18. 07. 2005
Dát tip
to all: přijde mi to, jako by se tady řešil problém celého písmáka a ne samotné drahtovo dílo. to mi přijde docela nefér, ještě vzhledem k použitým výrazům ... styďte se. na druhou stranu, chce-li se člověk rozvíjet, měl by mít zájem o "kvalitní" byť "negativní" kritiku a je pravdou, že kritiky typu "líbí" asi nejsou moc poučné. i tak si každé dílo najde svého čtenáře a prostě se mu jen líbí a tak dá tipa a napíše to autorovi do kritik - proč ne. i to se snad smí, nebo ne? dělám to taky, prostě se mnohdy necítím být kvalifikován pro kritiky autorů. drahte, neber si to všechno osobně. jsi velmi dobrý autor a držím ti pěsti do další tvorby.

leenai
09. 07. 2005
Dát tip
Péťo, vzhledem k avi - > já se v tý klišoidnosti neorientuju tolik, ty obrázky na to pochopení stačily... Ale občas člověk potřebuje trochu kýče... ne příliš často, s nynější náladou bych se k něčemu takovýmu už nevyjadřovala a nechal bych to bez poznámky.

Trini
09. 07. 2005
Dát tip
líbí se mi moc i ta fotka je nádherná...podle toho co čtu.... fotíš sám? tip ti posílám

DRAHT
09. 07. 2005
Dát tip
Trini - Děkuji moc. Té fotky si cením. Vstával jsem ve tři ráno a ťapal 14 km, abych ten východ slunka vyfotil. Už jsem tam zažil ten sluneční sloup přes celý rybník ( ale to jsem zase neměl sebou foťák). Měj se krásně a slunce v duši.

Trini
09. 07. 2005
Dát tip
děkuji ti za slunce :-)) fotíš krásně slunce v duši tobě taky

Toscana
03. 07. 2005
Dát tip
jenyk, Petr_Pan - no já se vám do toho nechci teda moc míchat, pánové, ale četla jsem už na písmákovi věci, který kulhaly na obě nohy, nápad by člověk nenašel ani s lucernou za bílého dne a přitom pod tím byl jen aplaus a tip za tipem - i od redaktorů, což je možná ještě smutnější. Proti tomu, co mám na mysli, jsou Drahtovy verše o novém ránu paráda, mají náladu, i když myslím, že tomu mohl věnovat víc péče, tak jako jiným svým dílkům. Nicméně proč se kvůli tomu vzájemně kamenovat, to teda fakt nechápu.

Petr_Pan
02. 07. 2005
Dát tip
1. Možná že namítnete: "Je to otřepané" že není býti za co vděčný A já Vám na to povím: "Ba ne" ten okamžik je vždycky jedinečný - 1./3. veršík - dosti lacinej rým - takovej rozšafnej úvod - spíš by se mi hodil na vyvolávání ňákejch cen za prasata než k tematu, jaký sis tady zvolil - vůbec se nesereš s rytmem/počtem slabik - jen co je pravda - u rýmovaný poem by ses tomuhle ale měl ( aspoň trošku věnovat ) 2. Takový východ slunce není jen samozřejmá jistota Vždyť je to zázrak každodenní bez slunce není života - 2./4. veršík - nad těma rýmama se nejde než pousmát/zavrtět hlavou - 1.,2. veršík - k tomu nejde říct než hm - chytrej kluk - pálí mu to - to se pozná .. - ne - přijde mi to jako opravdu stupidní samozřejmost - 3. + 4. veršík jakbysmet - klišoidní až na půdu 3. Proč toužíme žít v zlaté kleci a tolik toho nevíme Proč dokážem si vážit věcí až když je náhle ztratíme - tak tady jsou rýmy opravdu dětinský všechny - 1. veršík mi přijde do počtu - 2. zcestnej - kdo co neví ? co to ten člověk kecá ? mno - umírněme se natolik, že mu to přiznáme taky k potřebě rýmu .. - 3., 4. - jakožto čtenářovi se mi chce říct komu to cpeš ? pokud si Ty nedovedeš vážit věcí dřív, je to Tvůj problém - mě/nás do toho netahej - vážně smutně pojatý a to opomeňme fakt, že je to hodně hodně moc otřepaná/znásilněná fráze, která je v povědomí snad tří čtvrtin státu díky l. marešovi a jeho textům .. o to víc mě dojímá, že to tady prezentuješ s takovou vervou 4. Odpověď nezná nikdo z nás kolikrát bude nám to ještě přáno Kdy život naplní svůj čas … díky za každé nové ráno - k rýmům už se mi nechce vyjadřovat .. :-) - 1. veršík viz. vejš psaní - 2. docela nebezpečná/srdceryvá narážka, ale - za sebe říkám - proč se tím zabejvat - to opravdu ne-e - 3. život/čas - ono - vyskytovalo se to v textu už dřív, ale - tohle jsou opravdu příliš velká slova - měl bys s nima podle toho zacházet a ne je takhle vzývat hned po dvou v jednom veršíku .. :-) - 4. mno - kdo by to byl čekal - že ? .. ________________________ chjo. jakožto celek mě to asi nejvíc zamrazilo omezeností slovní zásoby + naprostym postrádánim jakýkoliv osobitosti, což je tuze smutný a to to víc mě zaujaly odezvy na dílko + autor stojí o hlubší kritiku .. nerozčiluju se nebo tak, jak by se snad mohlo zdát z napsanýho - tak to neni - spíš mě to dojalo, že něco takovýho vůbec napíšeš ..

Petr_Pan
02. 07. 2005
Dát tip
( omlouvám se za avi, ale .. neodpustím si .. )

DRAHT
02. 07. 2005
Dát tip
Petr_Pan : OK, máš právo na svůj názor ...

Petr_Pan
02. 07. 2005
Dát tip
dík, že mi ho neupíráš .. :-) měj se fajn

DRAHT
02. 07. 2005
Dát tip
poulett - Děkuji za Tvůj názor. Od Petra_Pana to není ani tak názor, jako "odveta", jelikož jsem ho nedávno kritizoval za jeho vulgaritu. Já si to neberu. Každý má právo říci svůj názor. Je-li to v rámci slušnosti, je to OK. Každé dílko se někomu líbí, někomu ne. Důležité je, když si najde toho svého čtenáře, kterého osloví, kterému se líbí. Jinak spát samozřejmě chodím. Já mám teď v práci žně spojené s koncem školního roku. Každý rok mám od 15.6 do 15.7. největší pilno. Diplomy, vysvědčení, matrika, pojištovny, přijímačky, promoce ...... atd, atd. A na takovou práci je ideální noční. Nezvoní telefony, nikdo nestojí za dveřmi, ... prostě klídek. Měj se krásně a slunce v duši.

Petr_Pan
02. 07. 2005
Dát tip
DRAHT> probůh - Ty jseš ale egoistickej zabedněnec - co to plácáš ? jaká kritika pod jakym dílkem ? tohle ňáko nepobírám. stavil jsem se tady, protože dneska ráno tady bylo asi jen sedm autorů, tak jsem si od každýho přečet jedno z posledních dílek. vím o Tobě docela nic a kritiku jsem napsal z důvodů vejš uvedenejch. v povědomí Tě mám jen ve spojení s dílkem pro renatku, který se mi ovšem líbilo dost .. vůbec nechápu, jakou odvetu máš na mysli ? to se hodně mýlíš - takový blbosti, abych si lámal hlavu nad tím, že se někomu nelíběj moje vyjadřovací prostředky .. chjo - dost jsi mě zklamal .. jenyk> dík za avi - nikdo jinej se k tomu neměl mi ho poslat, když už jsem tady řešen .. :-) btw seneca je skvělej - nejen ml., ale - i jeho táta byl hodně moudrej pán ..

Petr_Pan
02. 07. 2005
Dát tip
jenyk> nemusíš mít obavu - nebo aspoň z mojí strany je všechno ok - bavím se rád se všema a nemyslím, že by jakákoliv roztržka mohla donutit mě na někoho zanevřít .. :-)

Petr_Pan
02. 07. 2005
Dát tip
jj - to souhlas - především je smutný, že je to mnohdy jen ze vzájemný sympatie. v dalším případě je to kvůli tomu, že jsou lidi líný, nebo se dokonce bojej říct svůj názor a trošku se v něm pohrabat. nejsmutnější na tom všem je ale fakt, že autoři se tímto stávaj otupělejma troubama, který kritiku nedovedou přijímat a pak si vymejšlej všelicos, jen aby okolí a především sami sebe přesvědčili o tom, že jakákoliv snaha o objektivní kritiku je taky vedená z osobního podnětu - viz tady draht. to je smutný ..

Jazena
29. 06. 2005
Dát tip
Moc hezké, pravdivé, obrázek i prolog se mi líbily. Přeji Ti jen samá krásná rána, ať dušička nebolí.

DRAHT
29. 06. 2005
Dát tip
sacco, Jazena - Děkuji za milou návštěvu, jsem potěšen, že se líbí.

leenai
29. 06. 2005
Dát tip
pekné pekné, šak ta forma sa mňa nezamluvuje, trochu moc poučující :) ale pravdu díš

DRAHT
29. 06. 2005
Dát tip
Leenai - díky za názor. Já takto píši skoro pořád. Nikdy jsem nepomyslel, že by to mohlo vypadat jako poučující ...

sacco
28. 06. 2005
Dát tip
je to moc pravdivé. krásné a fajn. jen né fur totlik pesimismu!! t

Damien
27. 06. 2005
Dát tip
možná se pletu, ale přijde mi tam nadbytečný slovo "ještě" - "kolikrát bude nám to přáno" - kvůli rytmu na každej pád ale, na tip to rozhodně je už pro ten pocit, kterej to dává:o) t.

DRAHT
27. 06. 2005
Dát tip
Damien - děkuji moc na návštěvu, na názor a za TIP

DRAHT
26. 06. 2005
Dát tip
motylek72: Nenacházím slovíčka, jak Ti poděkovat. "Jsem ráda, že jsi" - to pohladí dušičku. A navíc ve správnou chvíli. Učím se žít se svojí samotou a mám-li být upřímný, zatím mi to moc nejde. Ještě jednou děkuji a přeji Ti slunce v duši.

motylek72
25. 06. 2005
Dát tip
vždycky se těším, že si přečtu tvoje další verše, pohladí mě na duši... Takový východ slunce není jen samozřejmá jistota Vždyť je to zázrak každodenní bez slunce není života.......... moc hezky jsi to napsal, východ slunce je zázrak a ty máš krásný dar rozdávat to své slunce které máš v duši... jsem ráda, že jsi. Tip*

DRAHT
24. 06. 2005
Dát tip
poulett: Mám radost, že se Ti líbí. Ta fotka je tady od nás. Zrovna dneska dopoledne jsem si tam udělal výlet. Je to sice 14km za městem, ale ta procházka stojí zato. Vzal jsem si dopoledne NV a udělal si malý výlet. Nohy bolí, ale dušička má zase na chvíli "plnou nádrž". Tak Ti polovinu z té pozitivní energie posílám s přáním "Slunce v duši". Xtruht: I Tobě paci, paci a slunce v duši.

Toscana
23. 06. 2005
Dát tip
Za takovou krásu odměnou budiž ti samá úžasná svítání. tip

DRAHT
23. 06. 2005
Dát tip
Toscana: Děkuji za krásné přáníčko. Slunce v duši.

Tonnish
22. 06. 2005
Dát tip
Krásné dílko, krásný obrázek. TIP

andromeda
21. 06. 2005
Dát tip
já to říkám taky a strašně ráda se dívám na východ slunce....tip

gab_1
21. 06. 2005
Dát tip
...chjo...zajdi za hvězdinkou na louku...prej tam sedí sama...a pokud možno si vyprávějte anekdoty.... MRKNĚTE SPOLU NA VÝCHOD SLUNCE!!:o)) t*

taky děkuji :o) nevím jestli je tohle východ slunce, ale mně se to moc líbilo, snad potěší... :o) tip*


Sarrah
21. 06. 2005
Dát tip
díky moc, za každé nové....jitro...i tvé upřímné veršíky Drahti..****

zana_zana
21. 06. 2005
Dát tip
krásne,ale smutne je ,ze niektorym ludom to musis napisat,aby im to doplo,hoci niektorym to nedopne vobec...tip jak balon

Sarrah
21. 06. 2005
Dát tip
moc hezké......

_Rebelka11
21. 06. 2005
Dát tip
"Proč dokážem si vážit věcí až když je náhle ztratíme".. jo, to je fakt.. díky za každou novou básničku, t*

DRAHT
21. 06. 2005
Dát tip
malinka_hvezdinka, Snoopik : děkuji za krásné obrázky Všem Vám moc děkuji za návštěvu a za milé hodnocení. Přejí Vám jenom samá nádherná rána a slunce v duši.

vesuvanka
21. 06. 2005
Dát tip
Je krásná a tolik pravdivá - "Proč dokážem si vážit věcí až když je náhle ztratíme"...."díky za každé nové ráno" ..... zaujal mě prolog od Andersena i obrázek... co dodat?... TIP a V

DRAHT
21. 06. 2005
Dát tip
Vesuvanko - děkuji moc na návštěvu a za krásné hodnocení, které mě moc potěšilo. Slunce v duši.

vesuvanka
21. 06. 2005
Dát tip
DRAHTe - I Tobě Slunce v duši malinká_hvezdinka, Snoopík - moc krásné obrázky, kombinace barev

Lucynka7
21. 06. 2005
Dát tip
Drahtíku je to moc pěkný. Kamošce umřel kamarád a ještě před chvílí jsme si o tom povidaly. Jsem toho pořád plná:(. Člověk by měl žít naplno a užívat si každou vteřinu...! Tipík

DRAHT
21. 06. 2005
Dát tip
Lucynka7: To je mi moc líto, co se stalo tvý kámošce. Moc to bolí a trvá to dlouho, než se bolest alespoň zmírní. Přeji Vám oběma jenom krásné a pohodové dny a slunce v duši. Moc hezky jsi to napsala - "užívat si každou vteřinu".

Lucynka7
21. 06. 2005
Dát tip
Děkuji moc. I já Tobě přeji to nejkrásnější

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení

© Dobrý spolek

Nahoru