Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Král

29. 12. 2000
5
0
2256
Autor
Sadaf

Stál na okraji lesa. Jeho oči až skoro nepřítomně hleděli k obzoru,kde se ztrácela šeď okresní silnice ve světle právě vycházejícího slunce. Stál na okraji lesa a jeho velké a temné oči se ani nepohnuli. Stál na okraji lesa, svého lesa, lesa, který byl už jeho otce, jeho děda a všech jeho předků. I on přišel dnes na toto místo, aby se díval za obzor. Snad tušil, snad věděl... Dočkal se,nevěděl, jestli konečně. Na obzoru se vyhoupl velký vůz s cízí poznávací značkou. Vzhledem k perspektivnímu postavení silnice vůči jeho pohledu, nebylo poznat, zda se blíží rychle nebo pomalu. Stál na okraji lesa a ani se nepohnul. Konečně vůz zastavil na místě k tomu účelu vyhrazeném. Pomalu, velmi pomalu se otočil a udělal pomalý krok do nitra tichého hvozdu. Nevím, jestli tušil nebo věděl, ale měl pocit, že se vydává na cestu poslední. Ještě jednou otočil hlavu a viděl jak z vozu vystupují muži. Odlesk pažby drahé kulovnice již nestačil zahlédnout, neboť se pomalým, rozvážným krokem vydal na cestu. Pro něho to možná bude jenom hra. Pro muže, jdoucí po jeho stopách možná také. Ale na konci bude smrt. A nebude to smrt těch mužů. Nezáleží vůbec na tom, jak hra bude dlouhá. Jeho důstojné paroží naposledy problesklo mezi kmeny němých svědků a potom ho stromy pohltili docela. Lov začal. Král bude mrtev. Ať znějí fanfáry......
Deltex
24. 08. 2002
Dát tip
Chm, tak jsem se na tebe taky trochu podíval. A tohle je dobré! *!

Pako
13. 01. 2001
Dát tip
Cavalera- a proč by to nemohlo být o nějakým dědovi na okraji lesa..Dyť i dědek může mít paroží ne?! *§*

Bix
09. 01. 2001
Dát tip
Mne sa jednoducho páči ten štýl, je mi blízky, Sadí, trošku prekvapivý záver, ale inak...veľmi dobre

LILINKA
04. 01. 2001
Dát tip
Mě se to líbí.Snad je mi líto toho jelena, jenž stál proti liden a neměl nic na svou obranu.

alina
02. 01. 2001
Dát tip
Skvělé!!!!*)

racek
29. 12. 2000
Dát tip
Hezký, Sadafe, líbí se mi to.

kafka
29. 12. 2000
Dát tip
Myslím, že to není jenom o jelenovi. Taky mě konec překvapil, nečekaně. Ale chápu, že na kraji svého lesa tak můžu stát jednou já a jindy zase někdo jiný... *!

ruby
29. 12. 2000
Dát tip
vis me konec neprekvapil, mela jsem tuseni: podle nazvu me napadl vztah k jinemu dilku a byla to pravda, kral nebyl kralem v pravem smyslu, myslela jsem na strom a od te kulovnice uz jsem byla doma:-) ale bez toho tuseni prima.-)

Cavalera
29. 12. 2000
Dát tip
Čoveče jsem si ze začátku představoval dědu, jak opírajíc se o hůl pokukuje z pod větve a on to jelen:-))) Jooo pojeďme si vystřelit ze srandy na jelena, můžem se přece pak do konce života chlubit parohama na stěně a každoročně vyprávět přiblblou příhodu o dobrodružném výletu. A coo my. K nám ať si jezdí zastřílet Němcí a my zas pojedeme střílet do Afriky. A co až dojdou jeleni a antilopi? Vyrazíme na lov domorodců. My zase do Afriky, Němci do Jugoslávie. A co až dojdou Jugoslávci a Afričani? Nebojte, něco už se najdete, aby mohla trofej viset na stěně .. TIP

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru