Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hvězda

05. 01. 2001
0
0
2119
Autor
Raptor

Hvězda Když za jasné letní noci ležím v trávě a pozoruji co nade mnou se děje právě, každou chvilku, vidím hvězdu padat k zemi, však byl bych rád za jediné splněné mé přání. Náhle se jasná hvězda rychle k zemi blíží, k mému nesplnitelnému přání mě tím vybízí, snaží se mi upřímně namluvit, že měl bych začít více věřit. Avšak kolikrát jsem již takto snil a přesto mi Osud toto přání nesplnil, tak v čem by ses Ty, jasná Hvězdičko,měla odlišovat, a proč já měl bych svou beznaděj více prohlubovat? Vždyť již kolikrát, opakoval jsem své přání, když řítili se k zemi jiné vesmírné paní, přesto zůstalo navždy nesplněné, stejně jako mé srdce navždy zklamané. Možná štěstí donese mi kometa, co ještě nikým není neobjevená, snad nějaká Vyšší Moc zkouší, jak skutečně je moje vůle silná, doufám, že nebudeš se zbytečně zdržovat cestou, a zůstaneš již napořád, přítelkyní mou věrnou. …Proč jsi mi natolik vzdálená, Hvězdičko, mé duši souzená?
Erwin2
09. 09. 2003
Dát tip
Sohlasim s kolegy. Je to spíš sdělení pocitů, musí se to víc zašifrovat. Nesmí to bejt hned tak patrný a evidentní.

StvN
09. 01. 2001
Dát tip
Miroslawek: posluž si, jako výraz díku snesu hodně, hlavně že to budu cítit a ne jen slyšet)))

Miroslawek
08. 01. 2001
Dát tip
StvN: já a básník? Teď nevím zda-li poděkovat nebo Ti dát přes držku ;o))) ufo: nevím, jestli se Raptor chce učit psát. Spíš se s námi dělí o své pocity.

StvN
06. 01. 2001
Dát tip
Jako myšlenka a nějaký to citový vypětí z toho cítit je, to ne že ne, ale moji mysl a duši to nezpracovalo tak jak by mělo. Ja to ja řiká Miroslawek a to je nějakej básník, že?)))

Miroslawek
05. 01. 2001
Dát tip
Silně mi to připomíná mé prvotiny, kuck-kuck, to a má vrozená, jemná a citlivá ohleduplnost mi zabraňuje drtivě Ti Tvé tílko strhat ... šlaka jsem prozrazen ;o)))

ady
05. 01. 2001
Dát tip
Tak si přej aby se to nesplnilo, když se to splní jakože se to nesplní tak vlastně zjistíš, že se to splnilo (Jako obyčejně) a když se to teda splní co sis přál, aby se nesplnilo tak taky dobře, no ne?! Hele, ale o té souzenosti já ti nevím!

Mamba
05. 01. 2001
Dát tip
Já ti teda přeju, aby se ti tvé přání splnilo a aby sis ho pěkně vysrkl až do dna...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru