Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kristýnin životopis 2

07. 07. 2005
1
0
1863

Tak a je tu pokračování... Jak bude pokračovat životní cesta Kris, uvidíme.

Kristýnin životopis      2

Natálie jí chtěla sehnat práci a byt, ale i ona je jen člověk a za posledních pár let na tom byla podobně jako Kris. Nechtěla, aby ji Kristýna viděla na dně, a proto se chodila vybrečet k bratrovi, Michaelovi.
 Byla mu velmi vděčná. Nikdy nebyl proti tomu, aby platila Kristýně nemocnici, a také ji vždy podporoval. Michael se s Kris sice nikdy nesetkal, ale Natálie mu o ní vyprávěla celé hodiny, které u něho trávila.
 Někdy za ním přišla jen aby si popovídala, ale obvykle potřebovala utěšit. Tedy ne, že by si na bratra vzpomněla jen, když jí bylo zle. Jemu to však nevadilo, protože ji měl rád, moc rád.
 Když přišla k němu do kanceláře, vyslechla jeho rozhovor s bývalou přítelkyní, a zároveň jeho sekretářkou. Dozvěděla se totiž, že se ji chystá vyhodit z firmy i ze své postele. Místo ní chce za sekretářku, nějakou starou před důchodem, sekretářku jeho přítele.
 Michael měl ve zvyku ponižovat své bývalé milenky, věděl totiž, že jdou jen po penězích. Proto před Natálii pronesl větu: ,,Usnadním ti práci, můžeš nastoupit zítra, jako sekretářka toho bohatého parchanta, jak jsi ho nazvala,? to už nevydržela a odešla.
 ,,Musíš je tak ponižovat?? zeptala se ho. Neodpověděl jí, ale zeptal se, jak se daří Kris. Natálie mu tedy řekla novinky. ,,Kdyby mohla Kristýna nastoupit do práce?? zeptal se. ,,Proč.? ,,Já budu mít sekretářku, totiž jen měsíc,? odpověděl. ,,Ty bys ji vzal za sekretářku? Ale...? Michael ji přerušil: ,,Ano, a apartmá v hotelu od otce je volné.?
 Michael totiž dostal k dvacátým narozeninám od otce pěti hvězdičkový hotel. ,,Ty myslíš to apartmá vedle tvého, ale tam obvykle bydlí tvé milenky, tedy pokud nejsou nastěhované u tebe. Michaeli, co máš v úmyslu? Opovaž se jí jen dotknout,? řekla trochu rozzlobeně Natálie.
 Michael se zasmál: ,,Natálie, uvědomuješ si, že já ji ještě nikdy neviděl? A navíc myslím, že ona by to za prvé nedovolila, soudím podle toho, co jsi mi o ní říkala. A za druhé bych si znepřátelil otce i tebe. Nechci ji za milenku, ale jak vůbec vypadá?? začal škádlit sestru.
 ,,Varuji tě, Michaeli, ublížíš jí a...? ,,Neboj chápu. Opravdu musí být krásná, znáš můj vkus. Ale o to tady nejde, chtěl bych poprvé mít za sekretářku spolehlivou osobu a ne... Víš, jaké jsem měl doposud,? podíval se na sestru. ,,Ano, hračky do postele... Když mi slíbíš, že jí neublížíš, tak jí řeknu, že má byt i práci. Michaeli, ale kde budou bydlet tvé známosti,? zeptala se Natálie trochu starostlivě.
 ,,Nemyslíš, že bych si mohl dát chvíli pauzu. Řekni jí, že se nemusí o nic starat, byt bude nově vybavený a budou jí k dispozici i ostatní věci v hotelu, zadarmo. Nemysli si, že jsem bez srdce? A jak jsem řekl, bude nově vybavený, protože jeho poslední majitelka ho celý zničila,? řekl Michael. ,,Ano, něco jsem o tom slyšela,? poznamenala Natálie a odešla.
 Šla za otcem a ten hned přišel za Michaelem. ,,Tati, už jsem řekl Natálii, že se nebudu pokoušet svést Kris. Ani ji neznám,? řekl. ,,Ano, ale až ji uvidíš. Michaeli, mě by nevadilo, kdyby sis s ní něco začal, právě naopak velice rád bych ji viděl jako tvou ženu, ale nechci, aby jsi jí ublížil,? řekl a pozoroval, jak jeho syn tuhne.
 Opravdu to Michaelovi vyrazilo dech. Jeho otec mu ji nabídl na stříbrném podnose a ještě s požehnáním. Teď si už byl jistý, že to musí být nádherná žena, a to nejen fyzicky, jeho otec má totiž vytříbený vkus. ,,Dnes přijď ke mně na večeři, alespoň ji poznáš,? řekl otec, když odcházel.
 Michael ani nevěděl, proč ji nešel navštívit. Nemusela ho vidět, ale on mohl vidět ji. Několikrát dokonce vezl Natálii do nemocnice. Už se tím, ale nezabýval. Večer ji uvidí.
 Když Natálie říkala, že už pro ni našla byt i práci, Kristýně to vyrazilo dech. Byla pryč jen hodinu. Ještě víc jí, ale překvapilo, kdo ji bude živit, Michael. Ano, tak to nazvala. Zrovna on ji bude živit. Nikdy ho neviděla, jediné co o něm věděla, znala jen z vyprávění Natálie. Nejdříve nechtěla přijmout, ale její kamarádka je velice přesvědčivá.
 Natálie přivezla Kris do nemocnice nějaké šaty a trvala na tom, že spolu zítra půjdou nakupovat. Dnes v noci, ale Kris musí spát v domě Natálie a jejího otce.
 Když Michael přišel, byla Kris v pracovně a povídala si s Natálií. Otec zavedl Michaela za nimi. Jelikož byly otevřené dveře a Kris stála naproti nim, viděl ji Michael dříve než vešli. Už chápal, proč by si ji otec představoval jako snachu. Byla nádherná a šaty, které měla na sobě, jen zdůrazňovaly její postavu.
 Jeho otec byl velmi zvědavý, jak na ni zareaguje. Nezklamal se v něm, má stejný vkus jako on. Líbí se mu, tím si byl jistý.
 Ve chvíli, kdy vešli do místnosti, si Kris uvědomila, že tohle musí být Michael. Skoro nevnímala, co Natálie říká. Dívala se na něj, jak si ji prohlíží. Celou večeři byla Kris nesvá a Michael také. Oba byli okouzleni tím druhým.
 Natálie si nemohla nevšimnout situace, která vznikla. Nechtěla se do toho však plést, Michael jí slíbil, že jí neublíží a zatím vše co slíbil, splnil. Alespoň pokud to slovo dal jí.
 Druhý den strávili skoro celý na nákupech. Natálie koupila Kris šaty, kostýmky a spoustu jiných věcí, včetně mobilu. Večer ji už Natálie odvezla do jejího nového bytu.
 Kris se zdál obrovský. Nevěděla, co si počne s tak obrovským bytem. Po náročném dni se tím, ale už nehodlala zabývat. Šla se proto vysprchovat a spát.
 Michael přikázal zaměstnancům, aby ji nebudili, takže se vklidu vyspala. Kolem poledne ji, ale zbudil telefon. Volala Natálie, že na ní čeká dole. Měla by se jít naobědvat.
 Když došla dolů do restaurace, číšník ji zavedl k jejímu stolu. Natálie jí seznámila se vším, co jí bratr předešlí den říkal.
 Naobědvaly se a Natálie ji provedla celým hotelem. Také ji upozornila, že může chodit kamkoli, ale že ji bude sledovat ochranka.
 S Michaelem se setkala ještě ten večer. Byla v pokoji a z recepce jí zavolali, aby přišla do baru. Tam na ni čekal Michael. Chtěl ji poznat, a tak si spolu povídali skoro do rána.
 Michaela přitahovala čím dál tím víc. Čím víc o ní věděl, tím se mu více líbila. Dráždila ho představa, že má pokoj vedle jeho, ale slíbil sám sobě, že si s ní nezačne. Nezaslouží si, aby jí ublížil, jí ne. Byla tak jiná, pravý opak žen, se kterými se stýkal.
 Nastoupila tedy jako sekretářka. Ze začátku jí pomáhala Diana, Natáliina sekretářka, aby
se zorientovala, ale pak už žádnou pomoc nepotřebovala. Byla úžasná, s lidmi jednala jako nikdo v podniku.
 Každý si myslel, že to bude další z nesnesitelných a namyšlených sekretářek prezidenta, ale ne. Byla milá, nepovyšovala se nad ně. Pomohla dokonce uzavřít několik smluv. Michael ji nepodceňoval, ale byla lepší než by ho napadlo.
 Tak to šlo asi rok. Kristýna přijela do práce, jako každý den, ale měla zase nepříjemný pocit. Do oběda srovnávala důležité dokumenty, a když pro ni, jako každý den, přišla Diana s Natálií, aby šla na oběd, řekla, že nemá hlad.
 Michael si všiml, že Kris nešla na oběd asi proto, že to udělala poprvé. Nebýt dvou hlídačů, tak jsou v celém patře sami. Všichni zaměstnanci šli na oběd.
 Přestávka na oběd trvala hodinu, takže měla spoustu času. Michael jí řekl, že nic nepotřebuje, a tak se šla podívat na střešní balkón.
 Stála pár metrů od kraje a pozorovala okolní budovy. V tom uslyšela bouchnout dveře, ale myslela si, že je špatně zavřela. Její nepříjemný pocit se stupňoval a brzy přišla na to proč.


chyba se občas vloudí, to se stává. a pokud jde o tvůj dohad, skoro ses trefil

Nebojte se, pokračování bude, ale zase za nějaký čas(:-))

...byl to Michael nebo její bratr? To se asi dozvím příště. :-) Sice je tam pár chybiček, ale zasloužíš si tip.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru