Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Odpuštění

04. 01. 2001
13
0
3165
Autor
Rozervanec

Nemám proč soudit, přoč kritizovat, proč zavrhovat. Chci jen odpouštět.

Odpuštění Dala jsem Ti možnost žít, žít se mnou nebo zemřít sám, nemohla jsem ovlivnit Tvé rozhodnutí, nemohla jsem Tě nutit žít, když Tvá touha po životě zmizela dávno před tím, než jsi začal hrát hru na přežití - o přežití. Důkazem, že to byla jen hra, nikoliv skutečný boj, byl mi každý den, co promarnil jsi v prázdnotě - - z hlediska Tvé existence však nešlo o marnost. Odpouštím Ti Tvé rozhodnutí, byl to Tvůj život, Tvá cesta, Tvůj konec a Tvůj nový začátek. Nemám výčitek, že mohla jsem Tě přinutit a ovlivnit tak, aby jsi měl potřebu zůstat ještě pár let, Znamenalo by to, že Tvůj život by už nebyl Tvým, stal by se mým rozhodnutím, mým přáním. Co by jsi pak vlastně byl? Tělo, co chodí, srdce, co tluče, plíce co dýchají, mysl, co již nevnímá, a to vše jen pro mou touhu! Tvé rozhodnutí, jedině je správné, šlo by o mou sobeckost, chtít Tě tady držet násilím. Nemohu znásilňovat Tvoji vůli. Snad proto necítím žal ani zklamání, jen trochu prázdnoty, která však hned jak se o slovo přihlásí, přehlušena vzpomínkami na Tebe je. Vzpomínkami na člověka, co byť to jen hrál, nikdy se nevzdal a šel, šel do boje, věda, že tento nemůže vyhrát, neodhodí-li kostým, neopustí hru a nezačne skutečně bojovat. V mých očích zůstaneš skutečným rytířem, byť jsi v tomto okamžiku, tady a teď, prohrál, sám pro sebe, pro mě a pro Princip Vyššího Řádu , jsi a navždy budeš vítězem. Tedy jdi! Já vím, že to není moje prohra, ani já jsem nezklamala. Netrápím se minulostí, rozhodnutími, která jsem udělala, měla udělat a možná ani neudělala. Potěšení z toho, že než jsi se rozhodl odejít, naše duše spojili se v pouto, které plné harmonie, spojeno bude tak dlouho, jak věčnost dovolí, a pro nějž vzdálenost největší, bude blízkostí tou nejbližší, naplňovat sílou bude mě až do okamžiku, než se opět sejdeme. A my se sejdeme!
marcela
07. 08. 2004
Dát tip
pekne a smutne zaroven t*

Annart
04. 02. 2004
Dát tip
Život se nepřežije, dříve nebo později. Rozumím. t

Schwalbe
31. 10. 2003
Dát tip
Panečku, to je pěkné! t*

clovrdik
31. 10. 2003
Dát tip
bolavý, hodně bolavý ... taková spíš úvaha .. tady dám TIP, je to hodně působivý a věř, že to nepůsobí vesele ....

Andulka
30. 10. 2003
Dát tip
libi se mi na tom tvoje uprimnost a schopnost nadhledu, je to trochu moc ukecane....Jedno z nejvetsich umeni , je umeni odpoustet! Je to moc tezky....to odpousteni....a me se libi tvuj postoj k tomu...:-)

Moc, moc pekne.Hodne me to pritahuje.Prekrasne dilko, rekl bych i slova pravdy, jez ja osobne tezko nachazim.Povedlo se ti to vyjadrit pravymi slovy.Nadhera!

Krel
11. 08. 2002
Dát tip
!*

Rozervanec
08. 01. 2001
Dát tip
"Tedy jdi" je svoboda, kterou jsem byla schopna projevit, svoboda rozhodnutí. Přestat ulpívat (Merle), nechat žít či zemřít...jak se sám rozhodne.

Kouř
08. 01. 2001
Dát tip
Myslím, že se najde hodně lidí, kteří se cítí takovýmihle slovy osloveni jsou jim povědomá, jen je nikdy nyvyslovyli. Jsem mezi nimy i já, a jelikož i třeba jen vzdáleně tuším o čem je řeč přeji Ti tu výhru a co se týče díla nemohu v tuto chvíli najít ten správný výraz tak prostě oslovující

JiKo
07. 01. 2001
Dát tip
Tedy jsi je smíření?

JiKo
07. 01. 2001
Dát tip
Oprava "TEDY JDI" je smíření ?

Merle
05. 01. 2001
Dát tip
Rozárko: na rozervanou jsi projevila pozoruhodnou sílu, ikdyž (kdovíú možná jen v básni.... nemůžu než souhlasit, nemůžu než podpořit...

IVANOL
05. 01. 2001
Dát tip
Merle
IVANOL
05. 01. 2001
Dát tip
Tak ještě jednou pro Merlíka. Chci Ti dát TIP za to oslovení "Rozárko". To by mě nenapadlo. Kam ten tip mám poslat?

Merle
05. 01. 2001
Dát tip
Ivanol :-))) pošli ho tuhle rozárce, já mám stejně tipů víc, než si zasloužím...

J
05. 01. 2001
Dát tip
Rozárka je hezčí. Tip za báseň. Je oprvdová.

Sadaf
04. 01. 2001
Dát tip
No panečku...tak nevím...je to pěkné, víš , připomíná mi to jednu moji věc, akorát ty jsi tady bych řekl trochu razantnější k problému... Ty odpuštíš, a já toužím, aby bylo odpuštěno mě... Takovou poezii mám rád, neboť je psaná srdcem a životem....

Rozervanec
04. 01. 2001
Dát tip
Sady, to máš pravdu. Je to život. A kdybych nebyla razantní, tak bych byla nejs¨píš asi víš kde. Neznamená, že když odpouštím, že už jsem to dokázala. Je to moc těžké, hlavně když ztrácíš. Ale to je ten život.

IVANOL
04. 01. 2001
Dát tip
Protože to není klasická básnička, tak to dokážu číst. A je to fakticky dobrý. Je to o lásce, zklamání, ale taky o velké síle postavit se těžkostem tváří v tvář a zvítězit. A ty si asi zvítězila. "-)

Rozervanec
04. 01. 2001
Dát tip
Ivanole, obávám se, že ještě nikoliv.

Cavalera
04. 01. 2001
Dát tip
Já jsem tu už asi po 5tý a čtu to dokola. Klasická básnička to není, to je jasný. Zpověď? Řekl bych a je o něčem. TIP

Beruška
04. 01. 2001
Dát tip
Fakt pěkný... Jak řekl Ivanol, není to typická básnička, je originální a zvláštní...proto tipuju..

Rozervanec
04. 01. 2001
Dát tip
Lidičky já vám všem moc děkuju, Cavy, možná je to zpověď, ale věř že mi u toho moc krásně není. Hrozně to bolí.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru