Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

LachtanMan 1 - Velká mutace

18. 07. 2005
1
0
4134
Autor
Danny

Ve spoustě časových větví paralelní historie Země se nachází jeden velice šílený svět. Některé skutečnosti jsou zde stejné nebo podobné jako \"u nás\", některé vůbec ne. Právě z tohoto světa pochází sága o LachtanManovi, jeho přátelích a nepřátelích. Jde o nové zpracování mého staršího projektu z roku 1993 (to mi bylo 13).

David Starotný, slavný spisovatel sci-fi, právě seděl na palubě své lodi "David's Saksejšn". "Saksejšn" bylo velice nevtipné pojmenování pro "science fiction" - tak nevtipné, až milé, proto ho Maestro Starotný občas používal. Loď mířila k jižnímu pólu - autor hledal vhodné místo pro zfilmování části svého autobiografického snímku "Přelet nad tučňáčím hnízdem", s jemnou narážkou na jistý kus software. Autobiografie byla v podstatě také sci-fi: až tak pokřivená byla realita paralelní Země.

"Vypadá to tady dobře," zhodnotil spisovatel okolí po výstupu z lodi. "Ano, pane Starotný, ale co je tady TO?" odpověděla jedna z anonymních postav tohoto seriálu, jejíž funkce ani jméno není důležité. Nedůležitý člověk ukazoval na obzor, kde se vznášel objekt podobný vzducholodi.

Paralelní Zemí často křižovaly návštěvy prolnuté z jiných dimenzí. Nyní to byla vzducholoď z nápisem TURTLES, kterou řídily čtyři želví mutanti. Želvy ninja samozřejmě pronásledovaly svého nepřítele Trhače. Ten se tísnil v malé nepohodlné raketě s velkým nápisem TRHAČTLES. Vedle něho, jen tak aby se neřeklo, seděla anonymní nedůležitá potvora z dimenze X. Ta bude nyní navždy zapomenuta. Souboj mezi Trhačem a Želvami totiž právě započal.

David Starotný se v průběhu souboje sebestředně věnoval pouze svému nejbližšímu okolí. Žádní tučňáci tu ale zrovna na potvoru (třeba tu z dimenze X) nebyli - jediným zástupcem fauny byl středně velký lachtan, který okusoval ulovenou "rybišku".

Protože neumím popisovat souboje, řeknu jen výsledek klání mezi posádkami lodí TURTLES a TRHAČTLES: Trhačovi se jako vždy podařilo uprchnout, pouze plechovka mutagénu, který měl náhodou v ruce, se řítila z oblohy dolů na nic netušícího Davida.

Jistě tušíte co bude následovat: samozřejmě -přesně podle zákonů klišovitých seriálů- spadla plechovka na hlavu našeho hlavního (nebo na tělo našeho tělního?) hrdiny.

"MUT! MUT! MUT!" polární pustinou se rozléhalo podivné citoslovce mutace. David -nebo lépe řečeno bytost, která z něho vznikla- byl vržen silou výbuchu do zrádného povětří alternativní Země.
Danny
16. 08. 2005
Dát tip
reb: mut mut mut je z té doby :)

Danny
18. 07. 2005
Dát tip
(pokračování příště)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru