Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Konzumní sračky

Výběr:
20. 07. 2005
3
1
3854
Autor
JiKo

"Prosil bych litr konzumních sraček," objednal si směle jen proto, aby své intelektuální kamarády naštval. Už měl dost těch stálých řečí, že: "na Novu bych se nikdy koukat nemohl" a "pokud bych si koupil televizi, měl bych naladěnou jen čé té dvojku" a podobných. Po čtyřech letech života strávených s kamarády po internetu zjistil, že žil prázdně. Možná ti kolem něj dokázali mluvit o literatuře či umění vůbec, na rozdíl od soustružníka z údržby uměli přesně vysvětlit estetickou funkci verše, ale nic mu nedávali. Možná protože měl jen maturitu a nestudoval vejšku, jako všici ti chytráci. Jen ten strávený čas o kterém si myslel že ho baví ho štval.
Nebavil se. Čajovny nesnášel, pivo intoši moc nepili, ani pořádně ožrat se neuměli a po jedenácté museli do postelí. A když pili nechápali proč se směje sprostým vtipům nebo morbidním historkám. Po druhým pivu si u stolu začal připadat sám. Pravidelně. Vlastně je začal nenávidět.
Akorát na ženský, to si nemohl stěžovat. Mezi tou záplavou ichtylů byl králem, letěly na něj, neměl konkurenci. Zpočátku ho to uspokojovalo, ten nadbytek, mohl jich mít kolik chtěl, ale zas nebyl bůhvíjakej fluktulant a tak se snažil o vztahy. Ty troskotaly. Časem zjistil, že to jsou slepice do jedné. Nejhorší bylo, že že formy boje o něj lehce překračují meze chlapské představivosti. Jak směšné, bojovat o kohouta na kupce hnoje, kde to smrdí. Zákeřný svině, tak by to nazval. Nebyl intelektuálně zdatnej, ale emoce měl v pořádku.

 

"Prosil bych litr konzumních sraček," otočil se: "já s těmahle lidma končím," dodal do překvapených očí. Vypil svoje pivo na ex a odešel. Chtěl v životě prostě něco jinýho.


1 názor

Přeslička
02. 11. 2005
Dát tip
výstižné...

JiKo
02. 11. 2005
Dát tip
to si teda vybíráš věci :-)))

papouch
29. 09. 2005
Dát tip
A já sice nejsem soustružník, jenom eretrykář, ale z údržby su a vožrat se taky umím, jen to hvízdá!! :-)

pozorovatel
10. 08. 2005
Dát tip
i ta odfláknutá forma k tomu sedí:)) no, dobře, to byl vtip.. ale jinak je to bezva ani to moc nemá mravokárnou podobu mám intoše rád, mezi nima je hodně hodných ňoumů a já mám hodný lidi rád asi za to můžou ty komplexy chytrejch, že jsou tak citlivý a poslouchaj a zamejšlej se je to vůbec zajímavá kasta lidí a my občas děláme, že si s nima hrajem nojo, jenomže já jsem pořád ten pozorovatel a ten jenom kouká a myslí si svý dáme nevyřčenej výběr a třeba rozpoutáme diskusi doufám

pozorovatel
10. 08. 2005
Dát tip
mám zrovna horečku, tak se mi hezky píše

slunicko85
10. 08. 2005
Dát tip
pózo, co to avi? nech si svojí horečku a já si jdu dál tiše skuhrat bolestí..

pozorovatel
10. 08. 2005
Dát tip
chtěl jsem vám otevřít oči a ukázat tu jedinou pravdu proč mi píšeš o bolesti? když ke kritice nic nemám, nereaguju když nechci avi, nereaguju avi:))

slunicko85
10. 08. 2005
Dát tip
helejc, až budeš chtít píchnout s umytím nádobí, pak teprve avi :))

procz sežehneš mi hlavu

slunicko85
23. 07. 2005
Dát tip
tibbare, to ne...já už snad radši mlčím..

stejně názor jako sluní - to je vo tobě voe???????????? já bych s tebou i na ppívo šel ale nějak se míjíme a sprostejm a morbidním ftipům se směju jo a jsem absolutně konzumní člověk páč piju kolu nosim konzumní oblečení, čumim na novu i na dvojku, poslouchám komerční rádia a hudbu, ale i techníčko - dokonce jsem se rozhodl podporovat club Karlova 23 - kdo chce vjedjet víc ať zašle zprávu tip

slunicko85
22. 07. 2005
Dát tip
tibbare..tos neměl dělat..souhlasit se mnou..

Šminka
22. 07. 2005
Dát tip
týýýýjoo...samý podivný nablblý intoši a jedna slepice vedle druhý...fakt super...

Šminka
22. 07. 2005
Dát tip
vlastně jsem ještě mélem přehlídla zákeřný svině... hele, nebyl von taky ňákej divnej, že s toho všimnul až po čtyřech letech spokojenýho natřásání peří na hnojišti?:-)

Craerassy
22. 07. 2005
Dát tip
prázdno, JiKo...mám období, kdy to cítím...

slunicko85
21. 07. 2005
Dát tip
autobiografie? Po čtyřech letech života strávených s kamarády po internetu zjistil, že žil prázdně.... to si po čase řekne mnoho, mnoho lidí

Elyn
21. 07. 2005
Dát tip
...když ono k řečem je třeba i něčeho, co je za člověkem vidět.. Někdy je bližší dlaždič než rádoby filozofický plkání pana rozumbrady ;) Tak nějak kousek od toho a kousek od toho... a hlavně ne jen na netu..

Voříšek
20. 07. 2005
Dát tip
Že by uprřímný příběh odněkud z Bavorska? Asi jen tam totiž mívají v hospodách běžně litrové tupláky na pivo. U nás je to bohužel jen půllitr. Ale není nad to, když autor ví, o čem píše své konzumní sračky...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru