Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Lví maminka

21. 07. 2005
13
0
6130
Autor
andromeda

     Daleko na jihu, až tam, kde je pořád teplíčko, žila lví rodinka. Všichni její členové se měli moc rádi.  Každé ráno společně vítali sluníčko a těšili se ze života.
     Jednoho dne uslyšeli podivný hluk. Přijelo veliké auto a z něho vystoupili nějací lidé s puškama. Do lví maminky a tatínka vystřelili  šípy. Pak je naložili a odjeli.
     Lvíčata se včas ukryla a vše pozorovala z bezpečné vzdálenosti. Strachem ani nedýchala. Vůbec nevěděla, co se děje.

     V celé přírodě nastalo bezvětří, jen zvířený prach pomalu usedal k zemi. Nic se nepohnulo, jako by se náhle zastavil čas.
     Po nějaké době se vyděšená lvíčata osmělila a vydala po stopách kol. Všude se ptala po rodičích, až jim jeden starý slon řekl, že je určitě odvezli do zoologické zahrady ve městě, kde budou zavření v klecích a lidské děti se na ně budou chodit dívat. Zpátky už se nikdy nevrátí.
     Vybavila se mu bolestná vzpomínka, jak i jemu před lety odvezli celou sloní rodinu. Pohladil je očima a odkráčel dál svou cestou.
     Utrápeným lvíčatům bylo moc smutno a hladem je bolela bříška. Ale kde vzít mlíčko, když je maminka pryč? K tomu všemu neštěstí se ještě musela schovávat před hladovými dravci a hyenami.


     Ale naše pohádka má šťastný konec.


     Daleko od lvíčat žila toulavá opuštěná lvice. Bloudila sem a tam, kam ji nohy zanesly. Vždycky si přála mít mláďátka, o která by se mohla starat . Osud zavedl její kroky k opuštěným lvíčatům a ta v ní našla svoji novou maminku.


     Žili spolu šťastně a nikdo je nikdy od sebe nerozdělil.

 

 

 

obrazek [http://www.krysa.cz/c21/www/rubriky/images/15-2-1_b.gif]


andromeda
07. 12. 2005
Dát tip
Vorisek - kdyz uz zabihas do podrobnosti , tak slovo chudak jsi jako prvni pouzil Ty, tak se vrat a precti si laskave svoji prvni kritiku...a o tom Marsu - kdo vi, treba to tam tak je - mozne je vsechno - a ve svete fantazie urcite.......

Voříšek
05. 12. 2005
Dát tip
Nevím, Andromedo, proč jsem podle tebe "chudák" (že jsem si dovolil o nesmyslu napsat, že je to nesmysl?). Svět zvířat je úplně jiný než svět lidí (v tom prvním jde opravdu výhradně o přežití a nic jiného - na sentiment není absolutně žádný prostor) a možná na to jednou přijdeš i sama. Pokud už chceš ale za každou cenu psát něco radostného, můžeš příště zkusit třeba něco o tom, jak na Marsu zelení sloni okopávají chobotama záhonky s modrým česnekem, kterým budou krmit růžové jezinky. Bude to důvěryhodnější...

Darkness
27. 07. 2005
Dát tip
nojo ty proste umis....jsi dobra a pro deti pises mooooc pekne :c)) TIPip**

Zbora
22. 07. 2005
Dát tip
To záleží trošku i na tom, co mu budu číst za pohádky :o))

andromeda
22. 07. 2005
Dát tip
teda, ty kritiky me dostaly........vsem Vám postupne odepísi........

andromeda
22. 07. 2005
Dát tip
Cokoládová, CernáMlha - moc dekuji vesuvanka - Janicko, tu knízku jsem bohuzel nikdy necetla, ale videla jsem podobný film o rysovi......vzdycky jsem u neho brecela Zuzulinko- krásný obrázek a roztomilá básnicka, zarad si ji do svých dílek

andromeda
22. 07. 2005
Dát tip
Zbora - dekuju za kritiku, ale nemuzu souhlasit s tím, jak píses, ze deti jsou od prírody "svine"...Deti jsou od narození cisté, cestné a nevinné. Jak píses, ze uz od útlého veku se v detském kolektivu setkávají s krutostí, to je pravda, ale to mají OD NAS, DOSPELYCH a z toho, co kolem sebe vidí. Zkazený svet, který jsme jim vytvorili my....Ale ony si vzdycky najdou ve vsem neco krásného......

andromeda
22. 07. 2005
Dát tip
REDHOT - mrnouskum preju, aby byli zase brzy v porádku doma ve svých postýlkách...

andromeda
22. 07. 2005
Dát tip
clarez, DRAHT, poulett - moc dekujiii, poulett - tu knízku neznám, skoda, ze si nepamatujes autora... Manon2-v tom más pravdu, urcite na ne vzpomínali...

andromeda
22. 07. 2005
Dát tip
jenyk - Tvoje kritiky si musím císt víckrát a pomalu, protoze jsou dost nesrozumitelné...ale co se týce detí, stojím si za svým názorem - precti si, co jsem napsala Zborovi...já deti mám a vím, o cem mluvím - a klidne si to hod do kose na papír a s tou glassy me uz neotravuj...........kdyby se detem necetly pohádky a neprojevovala láska, chodili by po svete uz odmalicka samí vrahové a zabijáci!!! To by byl teprv traumatický svet!!!

andromeda
22. 07. 2005
Dát tip
Vorísek - chudák jsi Ty, protoze uz mockrát se v prírode stalo, ze jiná samice prijala cizí mládata......a dokonce i jiné rasy.... a k tomu kojení - je to pohádka pro deti...tak tam vsechno být nemusí a dospelému dojde, ze uz mela mládata....

andromeda
22. 07. 2005
Dát tip
Eg Ar 11 - já taky...a dík

andromeda
22. 07. 2005
Dát tip
snad jsem na nikoho nezapomnela - tak se mejte lidicky hezky...a mejte se rádi...

vesuvanka
22. 07. 2005
Dát tip
Plně souhlasím s poulett - pohádky andromedy jsou krásné, laskavé a citlivé - myslím, že děti potřebují pohádky tohoto druhu, kde není násilí, a je to milé čtení i pro nás dospělé - pohlazení, návrat do dětství. andromedo, nedej se odradit, těším se na Tvoje další pohádky

Eg_Ar_11
22. 07. 2005
Dát tip
děti pohádky potřebují přímo bytostně – s tím plně souhlasím. A s tím, že jsou čisté a nevinné taky, to stupidní křesťanské náboženství hlásá, že rodí se s hříchem otců a matek a dělají ze všech dacany ..... kup si odpustek a přispěj církvy a vše smazáno a čistý list – tomu já říkám "pokrytectví na kvadrát!" Piš dál a víc a houšť i dospělí potřebují pohádky!

Zbora
22. 07. 2005
Dát tip
Lidské mládě, stejně tak jako mládě kteréhokoli jiného druhu, se musí postrarat o své přežití, a to daleko výrazněji, než dospělý jedinec. Čili mládě je od přírody automaticky dravější a sobečtější. Zdravé děti dokáží být v mnoha ohledech daleko krutější, než dospělí. Nemáš pravdu Andromedo.

Ještě že tam byl šťastný konec :o) Myslím, že se hodí do klubíku :o))) *

vesuvanka
21. 07. 2005
Dát tip
Moc hezké.... TIP, když jsem si přečetla název, hned jsem myslela na klub Pohádka mi připomněla jednu kouzelnou knížku z dětství "O lvíčku Simbovi" - fotografická brožura ze života lvů s doprovodnými texty - lví rodina se dvěma lvíčaty (jedním z nich je Simba) , jejich hry, Simba je v necelém roce odchycen a odvezen do cirkusu, záběry z jeho dalšího života - ze Simby vyroste statný lev, který nakonec založí vlastní rodinu.

Zbora
21. 07. 2005
Dát tip
Krásně naivní....ale proč ne. I tahle pohádka může udělat budoucí svět o trochu přátelštější. Díky. t.

Zuzulinka
21. 07. 2005
Dát tip
Táta lev a máma lvice, běželi si pro čepice a tři malá lvíčata sháněla zas kaťata Jejda! Tolik oblečení škoda, že už léto není to pak budem moci chodit jen tak, prostě nahatá Tak to mě napadlo po přečtení, tak Ti to sem dávám, moc hezké..i dětem se líbila pohádka*

REDH0T
21. 07. 2005
Dát tip
no kruci, celkem mě to dojalo... dnes v noci jsme odvezli naše čtrnácti měsíční dvojčata do nemocnice. Bude to dobrý, i šípy byly...

Manon2
21. 07. 2005
Dát tip
Bylo to něžné, ale trochu morbidní v tom ohledu, že tak rychle lvíčata zapomněla na svoje rodiče, to bych tam možná ještě připsala, že si pořád na ně s láskou vzpomínali nebo tak nějak. *

DRAHT
21. 07. 2005
Dát tip
Je moc hezká. TIP

Zbora
21. 07. 2005
Dát tip
I já. Andromedě tipuju díla s železnou pravidelností a doufám, že to budu dělat i nadále. Mám ji v oblíbených, takže si nenechám nic utéct. Samozřejmě, technická stránka věci často pokulhává, ale v jejích dílech nacházím to, co u některých autorů absolutně postrádám. Totiž lásku ke světu a životu na něm. A naopak u ní postrádám to, co u některých autorů absolutně převažuje. Totiž aroganci a touhu být za každou cenu nejlepší. Neviděl jsi například náhodou včera na dvojce dokument o Ivanu Divišovi?

Zbora
21. 07. 2005
Dát tip
A...to není špatný názor...ale proč cpát děten od útlého věku, že je svět zkažený, když na to v určitém okamžiku příjdou sami? :o)

Zbora
21. 07. 2005
Dát tip
To sem Ti nikde nanapsal :o) + blbost. Děti, pokud se pohybují mezi svými vrstevníky, příjdou do styku s nesmírnou hrubostí, zákeřností a podlostí už ve věku 3-6ti let. Myslím, že se oba shodneme na tom, že děti jsou, a musí být, od přírody svině. Je to zákodováno v jejich genetické výbavě, u někoho silněji u jiného slaběji, z důvodu pudu sebezáchovy (přežívá nejsilnější). To, že se jim někdo snaží rozšířit vnitní fantazijní svět ponocí pozitivních pomůcek (ano, i šok, nebo strach jej rozšiřuje, nicméně psychiku dítěte ovlivňuje jednoznačně negativně) a rozvíjí u nich cit, případně nenásilně vštěpuje ideály slušného chování, pokládám za prospěšné. Asi si vůbec neuvědomuješ, jakým vlivům a podnětům jsou dnešní děti denodenně vystaveny. Většina z nich tím dospívá o rámcově 5 let dříve, než dospívala Tvoje generace. Naštěstí mají tendenci zapamatovávat si spíše to dobré. Pokud bys jim dával jen informace o zlu světa, vyrostou z nich maniodepresivní jedinci. A nikde není řečeno, že přijímají "potravu" tak, jak jim je servírována. Pokud bych si měl vybrat mezi Krtečkem a Tom a Jerry, vyberu si jednoznačně krtečka.

Voříšek
21. 07. 2005
Dát tip
No, nevím, nevím. Chudák autorka asi netuší, že v přírodě jde v první řadě o boj o přežití. Pokud by tedy nějaký lev (lvice) ve svém rajónu našel(našla) nějaká konkurenční lvíčata, zaručeně by je buď sežral nebo odehnal pryč. Ještě štěstí, že se Andromeda nepokoušela napsat, že cizí lvice, která nikdy neměla vlastní mláďata, ona opuštěná mláďata i kojila - to bychom se pak snadno dostali třeba i k oněm biblickým příběhům, kde nějaká panna porodila děťátko.

Eg_Ar_11
21. 07. 2005
Dát tip
ta je kouzelná, obzvlášť pro mně, protože mám úchylku na všechny kočkovité šelmy.. *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru