Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pohádka

07. 01. 2001
4
0
2940
Autor
Sarken

Poslouchej, usedni, nech už psaní ten dopis stejně neodešleš pero arch papíru jenom zraní a Ty? V horku krbu bledneš

Povím Ti pohádku, o malém děvčátku loukou běželo, snad mělo dlouhé vlasy hrajíc si s motýly, myslelo na chvíli že může létat, když soumrak slunce hasí. Pohádku o krvi, uschovám za brvy pár slz ještě neprolitých, dost jich bylo tma křik zadusí, nechápe, kdo nezkusí jak bolí vědomí, že cosi uvnitř shnilo. Pohádku o vině dvou dlaní na klíně vychladly do mlčení nemocničních dek pro lásku bez touhy, plivajíc na slouhy chvěli se svíraje slepotu, bledý vztek. Pohádku o děsu, sklenicí zatřesu odložených včerejšků, je to tak snadné přez hlavu peřinu, na krátkou vteřinu všechno má řešení, brzy tvrdě spadne. Pohádku o ptaní, o nocích bez spaní tak bijte už zpívejte hradební zvonce svlékněte kabátce, prozraďte pohádce lze vůbec ještě vrátit šťastné konce?
jester
19. 01. 2001
Dát tip
tentokrat souhlasim i s Lyrykem, i kdyz ne ve vsem.je tam moc hezkych veci, ale take trochu nepovedeneho rytmu(skoda) i na tebe ne prilis dobre volenych slov. sorry.. Chtelo by to trochu cele predelat.. a i trochu dotahnout smysl, snad.

zolli
13. 01. 2001
Dát tip
nevím co říci, jen že u prologu to bude asi dobře a že Tě čtu i když nepíši nic.

Merle
09. 01. 2001
Dát tip
no Šarís, myslím, že si budem muset navzájem promluvit do duší... básničku odmítám kritizovat

Print
08. 01. 2001
Dát tip
*!!!

Regis
08. 01. 2001
Dát tip
Hmm... Lyryk: téměř jistě tam patří "papíru": pero (NOMINATYF) arch (AKUZATYF) papíru (GENITYF ATRYBUTYVNÍ k "arch") jenom zraní... ...a ještě, cíl skutečně není příliš důležitý... ufo ;-)) Kdo cíl má a cesty nedbá, je krutý, kdo cestou jde a cíle zří, je chytrý, kdo cest i cílů zná je moudrý, neboť cesta je jeho cílem. Ale fuj, Ještěrko... :-))) "chvěli se svíraje" - autorka měla na mysli patrně ony dlaně a pak je tu chybka chybička: chvěly se svírajíce. Není šťastných konců, šťastných začátků ani šťastných prostředků... Jsou ale šťastní lidé a krásné je hledět jim do očí... :-)(-:

Bambulka
08. 01. 2001
Dát tip
no teda?!?!? kde je má optimistická pomocnice? Ty mě přímo děsíš... no táák, vracet nejde nic a je to tak jenom dobře!!! šťastné konce budou následovány ještě šťastnějšími začátky... ale to musíš otevřít svá kukadla a podívat se kolem... vždyť to víš...

Tynic
08. 01. 2001
Dát tip
Pro mě moc učená debata ! :o/ Škoda prologu...škoda rytmu (hlavně) v závěru... Po mírném dotáhnutí by tenhle text zazněl velmi krásně na divadelní scéně...ovšem komorní ambice básně asi nemá, ale o to zřejmě ani nešlo... Prostě ses mi jen tentokráte netrfila do fkusu :o)

Kovi
07. 01. 2001
Dát tip
k čemu pak nám jsou šťastné konce?

JiKo
07. 01. 2001
Dát tip
no...... viz pošta

Lyryk
07. 01. 2001
Dát tip
Sarken: Nevadím mi tolik, že rytmus úplně pravidelně nevrní, odpustil bych ti sem tam otřepanější a trošku banálnější rýmy, ale neodpustím ti gramatické chyby, které můžeš opravit, "chvěli se svíraje.." dlaně! se chvěly, "přez hlavu peřinu" - přes! Báseň je jinak dobrou snahou o intenzivní využití prostředků. Smysl je mírně zamlžený, cosi důležitého máš na mysli, ale je to ještě příliš konkrétní, takže ti neodstup brání jasněji vyslovit se jasněji. Uff.. :-) ufo: Cíl je samozřejmě také důležitý, co vás to tam na "fildě" učí??? Smysl cesty bez cíle je nešťastný, všichni děláme to nejdůležitejší v životě kvůli těm, které milujeme nebo chceme milovat, cílem je dosáhnout společně štěstí, až pak je cesta krásná!!!

Lyryk
07. 01. 2001
Dát tip
Jo, ještě máš překlep v prologu "pero arch papíru jenom zraní.." - myslím, že tam měl být papír :-)

Hackman
07. 01. 2001
Dát tip
UFO podepisuji a neni co dodat Sarken_ cele souhvezdi ti posilam, neb sparvila jsi mi naladu dnesni podvecerni.T

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru