Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kdes neměl nebýt..

23. 07. 2005
3
0
2414
Autor
Arienalia


Zebeš mě u nohou

jako mládě naší kočky

co se nenarodilo

ani nemňouklo

v rozevlátém kožíšku

bez knoflíků

jsem našla

dvě hrsti sebe

tvými slabostmi

zmalované

do ledova

jako kypřící prášek

bílil Vánoce

polévkovými kapry

vypotili

jen po hlasitu

tři slzy spánku

a vybledli

jako rám našeho

alba bílých míst

kdes měl být

rytíř

z pohádky vyvedený

flétnou

u mých kostí

             A půlnoční déšť by mi tě smyl..

 


Arienalia
15. 09. 2005
Dát tip
Jak myslíš, Infy :) Vždycky je za co děkovat :)

Arienalia
06. 09. 2005
Dát tip
Infy, nemusíš kritizovat, jen neříkej, že to neumíš, protože to umí každý :) Ale jestliže jsi to všechno četl, uznáš za vhodné, že moc z toho si kritiku ani nezaslouží :DD Stejně dík :)

Arienalia
29. 08. 2005
Dát tip
Infy, děkuji Ti za zastavení :) Je pravda, že když něco vznikne spontánně, je to většinou největší a nejpovedenější autorovo dílo, no a nebo další propadák :)))) Ráda jsem Tě tu viděla :)

Narriel
20. 08. 2005
Dát tip
Víš...Nelíbí se mi. Vím, že to není kritika, dokonce ani "kritika"... Ale Tvoje básně jsou pro mne vždy o pocitech. Některé jsou překrásné, a ještě jsem nenašla žádnou "špatnou"...Možná jsem zaujatá... Ale hraju na líbí/nelíbí. Nicméně...Poslední verš ji zachránil...Alespoň pro mne. Ne že by na tom záleželo.

Arienalia
20. 08. 2005
Dát tip
Tvoje "kritika" je v pořádku, dvojčátko, neboj se. Tahle báseň byla taková "narychlo", ale vystihla, co měla, ačkoli ne úplně "umělecky správně". Stejně Ti moc děkuju :)

sklenář
23. 07. 2005
Dát tip
prolog děsnej! básnička - ano!!*

T_O_M_
23. 07. 2005
Dát tip
tak v tomto dílku toho není moc co bych pochopil...

vesuvanka
23. 07. 2005
Dát tip
jako rám našeho alba bílých míst kdes měl být .............. a nejsi - vnímám v básni hodně smutku, krásně napsaná obrázek v prologu dobře vystihuje atmosféru dílka...... TIP

Zden
23. 07. 2005
Dát tip
Prolog: Nevím, co je to za vesmírný objekt, zda je to slunce a vedle měsíc... BáseŇ ok, je to trefné a celé takové tajemné... a má to něhu, soucit....:)

Arienalia
23. 07. 2005
Dát tip
sklenář: Děkuju :) T_O_M_: To je mi líto, budeš holt muset jinam. Díky za zastavení vesuvanka: Máš pravdu, "a nejsi" by tam taky patřilo, děkuji Zden: Je to tak, jak to je. Vzhledem k básni nemá moc význam, kolik je na nebi čehokoli. Díky moc za kritiku

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru