Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kruhy v obilí

26. 07. 2005
6
1
3024
Autor
tibbaR_etihW

Dílo bylo napsáno ze zoufalství - HALOOO TADY JSME!!!

Palubní deník tři nula dva sedm pět čtyři nula sem dva jedna nula tři dva, zadává Císař a zároveň velitel Urganskovické kontaktní flotily.

            Již dva tisíce let pozorujeme ubohé pachtění té malé rasy, která si říká lidstvo. Již dva tisíce let je zkoušíme, na počátku jsme si je podrobily, avšak jejich mentální zaostalost byla tak slabá, že jsme Náš příchod posunuli na dobu pozdější.

            Dnes je tomu přesně osmdesát osm let, co mi můj otec, Císař a velitel Urganskovické kontaktní flotily předal velení a skonal – tehdy mi řekl: ,, Na den přesně za osmdesát roků od mého skonu, je kontaktujte. Pokud ani pak nebudou reagovat zkoušejte to znovu. Náš Svět byl zničen a my jsme poslední svého druhu. Musíme najít nový domov.“

            Na Zemi je datum 1978, nejvyspělejším národem jsou Spojené Státy Americké, pokusíme se jim dát zprávu o tom, že zde jsme. Vybrali jsme si velké pole nedaleko Nevady – v noci přistaneme a v obilí zanecháme vzkaz – snad porozumí.

 

 

 

 

            Z Nevady se hlásí Katerina Johness, včera poté co Národní letectvo zaznamenalo pohyb Neidentifikovatelného Letounu nad polem místního farmáře Toma Klipse, bylo celé pole uzavřeno a vstup na něj je pouze s povolením prezidenta. Získali jsme amatérské záběry tvarů, které v obilí údajně zanechalo UFO. Pro CNN Katerina Johness Nevada.

 

 

 

 

            Palubní deník tři nula dva sedm pět čtyři nula sem dva jedna nula tři tři, zadává Císař a zároveň velitel Urganskovické kontaktní flotily.

            Pokus o kontakt byl zřejmě úspěšný, vybrali jsme proto další pole nyní však u Michiganu – opět přistaneme v noci – opět v obilí zanecháme vzkaz.

 

 

 

 

            Z Michiganu Vás zdraví Jack Mitchels, ze včerejška na dnešek bylo opět ohlášeno UFO a opětovně se v obilí nedaleko tohoto okresního města objevili kruhy. Pole je velké společnosti Krafftwerk Andrews a společnost podala trestní oznámení na neznámého pachatele, pro ničení jejích majetků a statků. Pole je opětovně zcela nepřístupné, před malým momentem sem přijelo několik černých dodávek, doposud se k událostem nikdo nevyjádřil. Hned, jak se něco dozvíme ozvu se. Pro CNN Jack Mitchels – Michigan.

 

 

 

            Palubní deník tři nula dva sedm pět čtyři nula sem dva jedna nula tři čtyři, zadává Císař a zároveň velitel Urganskovické kontaktní flotily.

            Ze včera na dnes se udála podivuhodná věc, ač jsme jediná loď, která obíhá okolo Země a přistáli jsme v Michiganu, jak jsem uvedl včera. Nedaleko Ohaya se v poli s obilím objevili podobné zprávy, jako necháváme My. Avšak zcela nesmyslné: ,,Pozemský chléb, vody, máslo, lid, salám, zde.“

            Nejprve jsme se domnívali, že se lidstvo snaží odpovědět, pak se Nám ale podařilo zachytit toto televizní vysílání:

 

 

            ,,Jack Mitchels se Vám opět hlásí, nyní z Ohaya. Místní šerif zjistil, že kruhy v obilí pozorované na různých částech naší Vlasti jsou dílem party mladých lidí, kteří si říkají Děti Slunce. Ti za pomocí několika dřevěných tyčí vytváří v obilí kruhy různých velikostí. Na tuto skupinu bylo podáno několik žalob, včetně Národního ohrožení. Z Ohaya Jack Mitchels.“

 

 

 

            Lidstvo však postupuje velkými kroky kupředu, proto jsme se rozhodli kontaktovat lidstvo v roce 2005. Do té doby, povedeme záznamy o všech jejich činech.

 

 

            Palubní deník tři nula dva sedm pět čtyři nula sem dva osm sedm tři čtyři, zadává Císař a zároveň velitel Urganskovické kontaktní flotily.

            Mé síly se krátí proto jsem vybral pětici nejnadanějších a zvolil je Vládnoucí Radou. Vím, že to bude těžké – až odejdu. Ale lidstvo se zastavilo ve vývoji a já nemám dost sil abych čekal dalších osmdesát let, než opět začne prosperovat – a kdo ví jestli?

            V roce 1994 jsme ze zoufalství vybrali malou Zemi – Česko-slovensko – ze středu Evropského kontinentu.

            A Tam jsem v poli v noci přistáli a zanechali zprávu, že jsme zde a čekáme odpověď – ať přijde kdykoliv.

            Lidé však vymysleli, že je to opět podfuk nějaké party osob se směšným názvem a našim zprávám odmítlo věnovat pozornost. Proto jsme se rozhodli, že vybereme deset nejlepších a ti sestoupí na místo našeho posledního kontaktu. Bude tomu přesně za osmdesát let po mém skonu.


1 názor

Prosecký
08. 10. 2009
Dát tip
Nechtěl bys to po letech přepracovat a dát tomu nějaký drive?

avu

andromeda
26. 07. 2005
Dát tip
jedním dechem TIP

andromeda
26. 07. 2005
Dát tip

myšlenka jo, ale jinak nás to neba...ty palubní deníci a tak... a kruhy nedělají žádné Děti Slunce, vznikají úplně přirozeně: když fouká najednou vítr zprava i zleva, tak se mořským proudům zatočí hlava a v poli vznikne vodní vír... :o) :o) :o)

fungus2
26. 07. 2005
Dát tip
Výborné**

Kytiii
26. 07. 2005
Dát tip
bylo to hezky nadnesené, správně ironizující a konečně i pěkně podané... dávám tip

kopírka
26. 07. 2005
Dát tip
Nemůžu říct, že by se mi na tom něco nelíbilo. Zpracování, styl, vypravěčskost, slovní zásoba textu. Všecko se mi líbí. Ale problémem je, že, přestože čtivé a zajímavé, dílko nějak nevyzní. Prostě mi tam jen ta rozvedená zápletka nestačí. Možná kdyby byl na konci nějaký zvrat nebo NĚCO, nepotřeboval bych tam pointu, ale takhle... Každopádně to jsou jen mý osobní součástky přístroje zvanýho čtivo, který upřednostňuju, ale který tomu neubírají na zábavnosti(a nepřidávají na zapamatovatelnosti), takže típec dám.

Finch
26. 07. 2005
Dát tip
Taky mám podobný pocit. možná to mělo končit slovy "Proto jsme se rozhodli, že se na ně vysereme." :D

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru