Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Co s tím

27. 07. 2005
6
0
2711
Autor
evalota47

Aktuální stav věcí? Nebo jsem cvok?

Tak tady sedím a přemýšlím o životě.Pánové na pomyslném Olympu se nám perou o koryta zatím co mnozí z nás se perou o slušný život.Ještě jim to nestačí-dohadují se zda tomu dát zlaté koryto-tomu stříbrné a jinému bronzové.Jak jste všichni pochopili o plechová koryta zájem není-v těch i ty nejlepší pomeje vypadají jak zahnívající obilí,které se s nedostatku zájmu hází do kotle na topení.

A k čemu tyhle žabomyší války  když na občanu nikomu nezáleží.Mě tuhle leží nemocná babička o kterou jsem se rozhodla postarat,protože kromě svého vnuka již nemá nikoho kdo by se o ni postaral.A ten je ještě dítě.

Vždy to byla velká dáma,arogantní,pyšná a tvrdá-hlavně na ostatní.Obyčejný člověk pro ni byl jen svoloč,ale dobrý na práci.Nutno říci,že ona sama také tvrdě pracovala již od 14 let.Neradostné dětství,a pak rychlá samostatnost,škola a práce u Baťů a posléze válka a komunistický režim z ní udělali ne příliš tolerantního člověka.Mnoha lidem ublížila,ale mnoho lidí ublížilo také jí.Nevím jestli je nějaká vyšší spravedlnost,ale jestli ano tak teď pyká za své hříchy.Je odkázaná na ruce a srdce lidí,kterými pohrdala.Cestu do očistce si musí zasloužit svým utrpením a stejně se rozhodne až tam-zda do ráje -či do pekla.

Její koryto nebylo nikdy plechové,vždy bylo alespoň bronzové.A co z toho vyplývá?Žádné z těch koryt si nikdo na onen svět nemůže vzít.Tak sakra proč se o ně tak všichni rvou.


Sonor
13. 10. 2005
Dát tip
milá zlatá, tohle nikomu nevysvětlíš. to lidi slyšet nechtějí.akorát se divím že Ti vadí" komáři " a co naše bohabojná církev, s ní je vše v pořádku? ale tip si zasloužíš

Limonez
28. 08. 2005
Dát tip
Neni druha sance. Dokud nepochopite tuhle premisu, tak nepochopite ani princip koryta.

evalota47
30. 07. 2005
Dát tip
Reccared-to klidně můžeš,ale naštěstí nebudu u toho až budeš přemýšlet kdo si to zlaté koryto po tobě převezme.Tady jde taky o to,že si necháme kakat na hlavu a je nám to vcelku jedno.Jsou lidi a hlavně ti nahoře,kteří můžou něco slušnýho udělat pro normální obyčejný lidi,ale místo toho se mezi sebou právě perou o ta koryta a pak je zdravotnictví na rozpadnutí,korupce v na vrcholu a spravedlnosti se nikde nedovoláš.Nezaplatíš pokutu za tramvaj nebo trolejbus a po nějaké době se ti třeba z 250,- zvedne na 7000,--to aby se ty koryta měla z čeho nakrmit.A vždy se nakrmí hlavně na obyčejných lidech.Tak taková koryta já myslím.Pokud si to svoje korýtko vydobydeš vlastní prací-a nemusí být zrovna manuální o tom si vykládat nebudem-tak si to korýtko užij třeba i sto let.Ale fakt je ten,že náš pitomý národ si nechal vytunelovat nadlouho svoji vlastní slibnou budoucnost jen proto,že se těmi čtyřiceti lety otroctví nepoučil a právě jen nadává při tom pivku jako za komoušů.........

evalota47
30. 07. 2005
Dát tip
Honzíku díky,ale jak jsem již několikrát řekla debaty a diskuze miluju-jsem za prvé hrozně ukecaná ženská a za druhé ráda se dozvím názor i druhých lidí a to nejen na Písmáku.A taky mě štve,že to těm potentátům nahoře ještě pořád žereme-vždyť jsme z toho už tak nadmutý-a pořád nejsme poučený.Sem se tady,ale fakt rozkecala.Svět je tak krásný,ale my jsme ouplně zaslepení.

Honza_W
29. 07. 2005
Dát tip
Nejenom že je to pravda, ještě to je dobře (vážně dobře) napsané. *

andromeda
27. 07. 2005
Dát tip
Nejsi cvok, plne s Tebou souzním....TIP

vesuvanka
27. 07. 2005
Dát tip
Žádné z těch koryt si nikdo na onen svět nemůže vzít.Tak sakra proč se o ně tak všichni rvou. TIP

procz - protože mají strach, že se u nebeský brány platí - špatně si vykládají některé části biblí, koránů a podobných knih - protože ano u bran se platí - ale skutky. A pro tyhle hovádka Boží (jak je můžeme nazvat) - jsou skutky PRACHY tip - pojd založíme politickou stranu Literárních povalečů a většinu peněz vjenujeme charytě

eeeště+ ten tip

evalota47
27. 07. 2005
Dát tip
Teď nevím glassy jak to myslíš,ale to je přece i logické-jsou někteří kteří si myslí,že když se budou před smrtí kát tak byť byli jacíkoli /to je teda slovo/hříšníci-bude jim odpuštěno a tudíž žádne koryto si sebou vláčet nemusí,a nebo jsou tací,kteří sami sobě odkazujou svůj majeteček nahrabaný,ale stejně si ho na věčnost nevezmou,ale vymlouvej jim to. A sím,že všichni sedí a nadávají - to je taky pravda,ale řekl jsi Češi-ti to ovšem řeší u pivka a my Moravani zase u slivky nebo vínka,ale já osobně si nepřipadám,že sedím na prdeli a jen nadávám.Nejsem sice dav,ale svůj názor si řeknu kdykoliv a kdekoliv-co je pravda je pravda-i když někdy dost blbá.Všechno má v sobě něco důležitého-ať vysloveno či vykonáno.

evalota47
27. 07. 2005
Dát tip
tibbarku ty jsi můj člověk,takhle výstižně bych to hned neřekla,ale dopracovala bych se k tomu.Proto mám ráda ty diskuze..... A souhlas až na toho povaleče-to bych fakt nwedokázala-třeba strana Literárních labužníků-to je ono.

Barman
27. 07. 2005
Dát tip
Já myslím, že jde stejně jen o ty pomeje a pěkný výhled na svět. Sláva světským radovánkám:)

evalota47
27. 07. 2005
Dát tip
Jo pomeje ze zlatýho koryta můžou být docela dobrý-hlavně pro to zlatý koryto.

obluda
27. 07. 2005
Dát tip
hmmm... dobra uvaha

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru