Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Krátký život

09. 01. 2001
8
0
2099
Autor
Klokan

Je mi 10 let a tohle je sloh do školy. Na téma "Námět na povídku".

Krátký život Jednou, na slunné mýtince, vyrostla konvalinka. Probudila se zjara, zrovna když svítilo sluníčko. Za chvilku povídá:"Je to tady teplounké, proto jsem tady vyrostla. Já prosím jsem konvalinka, a můj zvonek hezky cinká", zaveršovala konvalinka. "To ale budu mít krásný život", pověděla. A tak tam žila a měla spousty kamarádů zvířátek a rostlin, protože to byla jediná konvalinka na mýtince. Jednoho dne na mýtinku přiběhla děvčátka. Trhala kytičky a jedna z nich povídá:"Jé, hele holky, pojďte sem, tady roste konvalinka". Všechny dívky přiběhly a chtěly také. Konvalinka volala slabým hláskem: POmóc, zachraňte mě, pomóc!" Ale nikdo jí neslyšel. Děvče z konvalinky a z ostatních květin uvilo věnec, potom konvalinka uschla a už nebyla. No, a vidíte, jak mají takové květiny krátký život.
ondrech
13. 09. 2004
Dát tip
poslední řádek to úplně zkazil. no nic, taky jsem takovým obdobím prošel....

alina
23. 03. 2002
Dát tip
Sice nejsem úča :o), ale jakožto knihovnice dávám vélikej Ťipík*

všichni ti závidí tvou chytrou hlavičku, i já, Klokane tady máš ode mě: australský klokan je dobrý skokan skáče klidně přes domy každého tím ohromí a ještě TIP jako dům

Miroslawek
15. 01. 2001
Dát tip
Sakra, je-li Ti nyní skutečně deset let, budeš jednou Jiráskem ;o))) a všichni žáčci Tě budou nenávidět. TIP

Albireo
11. 01. 2001
Dát tip
Inventore, potvrzuji Ti, že autorce je opravdu 10 let.

Merle
10. 01. 2001
Dát tip
živá, utřžená a přivlastněná krása umře. to nás ale většinu stejně nezastaví...

Albireo
10. 01. 2001
Dát tip
Klokane, to jsem zvědav, co Ti na tuhle krásnou povídečku řekne paní učitelka. Ale jak znám kantorky, tak tam nejspíš najde nějakou češtinářskou chybičku, nebo se jí nebude líbit, že máš ve druhém odstavci dvakrát sloveso "povídat/povědět". Jestli si dokáže vychutnat ten způsob, jak jsi to napsala, tak máte moc dobrou "úču".

inventor
10. 01. 2001
Dát tip
kdyby se autor dal ověřit, řekl bych mu v jeho věku: máš talent

JiKo
10. 01. 2001
Dát tip
inventor ten prolog je pravdivý.. Sice spíš než pohádka je to drama, ale to vůbec neva. Je to pěkně napsaný a je v tom vidět přemýšlení!

Sadaf
09. 01. 2001
Dát tip
Klokánku, co dodat... Jediné mě utěšuje,že Ty mezi takové dívky nepatříš.... Napsala jsi to moc krásně,opravdu mě bylo za tu konvalinku smutno...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru