Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Alibi ženatého

03. 08. 2005
5
0
1272
Autor
Matylda

Tato povídka je psána s velkou nadsázkou. Ne, muži opravdu nejsou takoví, takoví hnusní.

 

"Musím ti něco říct," zadíval se Pavel na Lucii. "Jsi žena, se kterou bych si dovedl představit žít, ale nechci ublížit své manželce." Chytil Lucčinu ruku do dlaně a hluboce se jí zadíval do očí.

"Uznej, že nemůžeme vystavět náš vztah na neštěstí někoho jiného..." Lucie to uznávala. Zamilovala se do Pavla a stále s ním "zůstávala". Když měla období, kdy chtěla utéct a už se s ním nestýkat, používal argumenty podobné těm výše popsaným.

 

"Jak ale můžeš vydržet, že ti Magda prohledává kapsy, mobil, otvírá tajně poštu, volá do restaurací, jestli máš opravdu obchodní jednání, ...? To je nedůstojné!"

"Možná to je nedůstojné, ale ona není obyčejně žárlivá, ona je nemocná. Trpí endogenní depresí. Chápej, že nemohu opustit nemocného člověka."

Lucie to chápala, chápala i to, že jako čestný muž se nemůže rozvést kvůli dětem, když děti vyrostly tak kvůli Magdě - manželce, která by si, chuděra, bez něj nevěděla se životem rady.

Milování bylo jako vždy krásné. Jen po něm Lucii vadilo, jak se Pavel rychle sbíral .

"Promiň, už musím. Nechci mít doma problémy."

Dal jí pusu.

"Miluji tě," loučil se s ní.

 

Číšník postavil na stůl dvě orosená piva.

"Přítelkyně Simona mi vyprávěla, že se jí Lucie svěřila, že tě ta tvoje stará příšerně stíhá a peskuje, prozradil Pavlovi jeho dlouholetý kamarád Luboš.

" Proč se s Magdou nerozvedeš? Taková drezůra se nedá vydržet!"

"Zbláznil ses? To je jen hra. Magda ve skutečnosti už dávno žárlit přestala. Už se vycukala, léty srovnala. Ví, že mě nezmění, už nepátrá, kde jsem byl a jestli jsem mluvil pravdu. Dokonce po mě nechce ani sex, což je pro mě úleva, protože když se vrátím od nějaké milenky, nemám sebemenší náladu plnit manželské povinnosti. Vždyť víš, jak Magda vypadá a nedbá o sebe. A vůbec, po 20 letech manželství je sex incest! Ale to, že na mě žárlí a sleduje, je přece dokonalé alibi před dotěrnými milenkami! Když řeknu, že žena by měla podezření, že už musím jít, je to mnohem lepší než říct, že své jsem si odbyl, tak proč se zdržovat. A takhle to může fungovat pořád!

Pavel se napil.

"Že má to pivo ale skvělou pěnu!"


Andulka
23. 11. 2005
Dát tip
Pavel dela jen to, co mu Lucie ci manzelka dovoli. Osobne bych mu sbalila kufry a postavila za dvere...:-))*

Vihar
14. 09. 2005
Dát tip
Muži jsou přesně tací, jaké je ženy chtějí a jak jste si je vyšlechtily přirozeným výběrem v průběhu evoluce. Takže nadávejte jen a jen na sebe holčičky, když se to někdy obrátí proti vám a vy pak čumíte jak žáby vysypané na dálnici.

Yossarian
12. 09. 2005
Dát tip
bezvadný, skvěle napsaný, krátký a jasný a hlavně reálný ale Jíťo, holky jsou ještě horší, v tomhle (některý)*

kopírka
12. 08. 2005
Dát tip
jsme svině, fakt! tak proč nám to prochází?(já teda ne, ale čert ví, co může jednoho dne nastat) tady tohle sem si všiml jen já, nebo to všichni berou vážně? "chápala i to, že jako čestný muž se nemůže..." copak ten chlap je čestnej? proutník, i kdyby ženu přestal milovat, je to pořád za jejími zády. a copak milenka může být manželka? každá ženská, která se stane milenkou ženatýho(i naopak) už vědomě bere, že je druhá, taková spíš oddychovka,(oproti manželce, která předpokládá, že bude navždy jediná). a taky, jestli podváděl a proutničil jednou, není předpoklad, že když si vezme milenku, že ji zas podvede? to je jen můj názor, a asi s tou povídkou moc nesouvisí, ale chtěl sem to říct.

Delahaye
04. 08. 2005
Dát tip
ne, opravdu nejsou takoví ... jsou mnohem horší ... .-)

Kytiii
04. 08. 2005
Dát tip
jsou to svině... fakt!!! a když nelžou kvůli ženský, lžou jen tak, aby se udrželi ve formě... super povídka... tip

rybka
03. 08. 2005
Dát tip
ale jsou :-) hehe, no ale co, zensky taky umej byt potvory

Manon2
03. 08. 2005
Dát tip
Hmmm ... to je takové nijaké, sepsané to je dobře, ale nijaké ... jediný slušný postřeh tam byl, že po dvaceti letech manželství je sex jako incest ...

obluda
03. 08. 2005
Dát tip
hm... z toho nametu sa dalo vymackat aj trochu viac... :))

Zuzulinka
03. 08. 2005
Dát tip
strašné...doufám, že to tak není...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru