Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

a bude hůř

Výběr: Petr_Pan, Kid_A
14. 08. 2005
19
12
5456
Autor
Don´t_worry

píše

jsi z příbuzného rodu, když tě fixují na

pomezí nebe, abys neutekl

to jen tma se může přiblížit na krok,

hrozit ukazováčkem a zdřímnout si na hranici

vyklizeného pole

 

– – mezi mlýnskými vodami ztrácejí se kamenům

jistoty – vylistované proudem na stránce

šedesátdevět

náš i váš svět

úmorně tažen přes šedivou touhu

někomu blíž zaclánět

 

náš i váš

měsíc

vyčeřen na hladině

nyní

je znetvořen

 

v kapitolách vymydlených tokem

bývá ještě hůř


12 názorů

slivaka
14. 11. 2009
Dát tip
...a bude hůř..*t.

A.H.
06. 09. 2009
Dát tip
trochu k zamyšlení

na mě až příliš lyrické a abstraktní....

eleona
15. 06. 2008
Dát tip
Tvé básně mají zajímavou expresivní atmosféru, líbí**

Boehm
09. 05. 2008
Dát tip
Ja si taky přidám hvězdičku *

Janina6
23. 03. 2008
Dát tip
Taky jsem tě pro sebe "objevila" náhodou, ale jsem za ni vděčná.*

Bestye, přesně to jsem si myslela, díla kohokoliv jsou živá jen tehdy, je-li živý na písmiči onen autor a producíruje se tu:) Není to myšleno zle, je to prostě fakt. Takže díky a pěkný den. Potěšilo mě to.

bestye
05. 01. 2008
Dát tip
čím? asi jednou Tvojí kritikou, co jsem tu někde dnes četla. Byla velmi zajímavá, tak jsem se chtěla přesvědčit, jestli se to samé dá říct o autorce. A můj instinkt mě nezklamal :c) píšeš pro mě zvláštně - ne všechno dobře chápu, ale nacházím si v Tvých dílkách hodně svého - hodně svého, co Ty dokážeš vyjádřit daleko přesněji, než bych uměla já. Budu se těšit na nějaká nová dílka :c)

diky, cim jsem si tu pozornost zaslouzila?:) kdyz si to tak ctu, tak jsem musela byt jasne ovlivnena pohadkou, mytem a sexem:), to byla asi ta jistota, ze kdyz to smichas dohromady, vyjde ti z toho "a bude hur", smich

bestye
05. 01. 2008
Dát tip
ta mě dostala! protože v jedné z mých nej knížek je přesně na straně 69 popsaná moje jistota! Neuvěřitelné :c)*

Charlotta
14. 10. 2007
Dát tip
...pak přeskočit ty vymydlené kapitoly...hmm, asi rekord nemožný...:-(

Smailinka
03. 09. 2006
Dát tip
Tak první strofa mi nic neříká, ale ten zbytek? Wau a tip!

Petr_Pan
04. 11. 2005
Dát tip
tom> měl bys být rád, že marťa píše takhle. vem si, že už prve Tě brala za srdce a .. kdyby šla špatnou cestou, docela by Ti ho vzala .. to by zajisté byla ztráta velká velice velmi .. ;-)) ale - to jen tak, že pročítám svá nejoblíbenější dílka .. :-)

Petr_Pan
04. 11. 2005
Dát tip
tom> měl bys být rád, že marťa píše takhle. vem si, že už prve Tě brala za srdce a .. kdyby šla špatnou cestou, docela by Ti ho vzala .. to by zajisté byla ztráta velká velice velmi .. ;-)) ale - to jen tak, že pročítám svá nejoblíbenější dílka .. :-)

že děkuju

T_O_M_
22. 10. 2005
Dát tip
D´w: no zkrátka mě ničím neoslovila, nepronikl jsem do ní a vlastně i ten styl je mi docela vzdálený... Některé tvé starší básničky mě braly víc za srdce, ale delší dobu jsem tu nebyl, tak se přeci jen ještě "rozkoukávám". a to by tak mohlo stačit :-)

Fajn, to už je konkrétnější. Jsem tu skoro pořád, ale proces "rozkoukávání" ještě u mne nebyl pozastaven. Určitě to stačí. Dík.

určitě ne první (nestravitelný celek? nebo pouze část? interpretace? co vlastně?) dík a ahoj

T_O_M_
20. 10. 2005
Dát tip
pro mě tentokrát nestravitelné (asi první negativní reakce koukám) :-)

kassiope
18. 10. 2005
Dát tip
Já nevím, nějak mi nesedí. Připadá mi kostrbatá.....jenomže bohužel nějak neumím vyjádřit, čím....

kassiope, děkuju za to, že jsi to napsala. Na všechno se asi nedá ukázat - třeba stačí cit. Někdy. Díky, ahoj.

Eileen
15. 10. 2005
Dát tip
kouzelná. ne roztomilá-kouzelná..

Marthin
23. 09. 2005
Dát tip
Kouká tam na mě erotično..:-) Sloka kolem 69 je skvostná, vůbec se to od ní pěkně rozjíždí...první jest jako rohožka před dveřmi..

Vinki, mně to vůbec neva. Každému dle chuti. A mimochodem, je pro mě přínosné to, že se přiznáváš, že tam nějaký zádrhel je. Ať už v té báfni, nebo v pojetí. Třeba budu jednou mimo proudy. Měj se krásně. A díky. Martina.

Petr_Pan
16. 09. 2005
Dát tip
tak tahle je jedna z nejvíc nejlepších, jaký jsem čet - ještě pár takovejch a budu Tě číst s chutí třeba i doopravdy .. :-) ( vím,, že to není nijak moc lákavý, ale - nic víc mě nenapadaá .. ) TIP + V + mezi nej

Vinki
16. 09. 2005
Dát tip
dyz ja nasel zalibeni jen v ty prvni sloce no, ten zbytek je takovej vselijakej, nic mi nerikajici... ja se s nim nedokazu... ne nedokazu, neumim a nechci ztotoznit stoji to mimo me, obchazi me to, vraci se to do proudu a ja tam stojim jak trubka, ale jinak mi je dneska desne zle, unavene a nevyspale. tak snad tak to na me pusobi

Smetiprach
15. 09. 2005
Dát tip
Dost dobrý. :-) **

prostě nevím, co bych k ní napsal líbí se mi t.

já jen, že jsem našla: Vladimír Holan Pomezí Snad bys to neměla připomínat, neboť není jisté, že jsme tam byli... Zdá se, že to bylo jenom pomezí lásky, které vrátilo tebe v tebe a mne ve mne, a nevíme, zda mlčelo, nebo bylo němé... Jsou chvíle, kdy i satan se zříká našeho srdce jen proto, že chceme všechno vyslovit...

Vážně děkuju všem, co si dali práci (ano a i ta práce je v uvozovkách) napsat jediné slovo. Nejsem schopna nějak odpovědět (možná není na co, možná není proč). Mé jediné slovo, na kterém záleží, je: děkuju.

gemina
21. 08. 2005
Dát tip
zaujala me hlavne ta prvni strofa. Libi se mi ze se nemotas jen kolem jedne veci. sice treba nechapu jak na sebe ty strofy navazujou, asi jsem nezkoumala do hloubky, ale ty obrazy... *

Craerassy
20. 08. 2005
Dát tip
je velmi obrazová...pro mě tím myslím, možná to vidím špatně, ale je jako voda a obrazy jí vytvořené.... *

pozorovatel
18. 08. 2005
Dát tip
píše

Nicollette
14. 08. 2005
Dát tip
úmorně tažen přes šedivou touhu někomu blíž zaclánět tohle je mi libůstka sem ráda že u tvých věcí se "musim" soustředit a číst víckrát a když mi to zapadne celé do sebe /a i tak nikdy ne zcela celé/ tak, jako zrovna v tomhle případě, tiché hmm a ach... k téhle nemam nic * * *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru