Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jednou...

16. 08. 2005
9
0
1663

Tohle jsem sem vůbec dávat nechtěla, ale někdo mě přemluvil... Tak mu to aspoň věnuji. Silvitko, tohle je pro Tebe.

 

 

 

 

 

Už zase sedím na vratké lavičce na kopci za městem. Čas od času mrknu od papíru směrem ke klášteru, snad hledám pomoc, když nenacházím slova. Nevěřím v Boha, nikdy mi nešla vytvořit představa o starém bělovousém stařečkovi, který pomáhá hodným lidem a na ty zlé posílá bouřky, ať fyzické nebo psychické. Já teď nevěřím ničemu. Ničemu a nikomu. Jde žít bez víry? No, jde. Ale to pak žijete jako já. A věřte mi (pokud vy v sobě chováte náznaky víry aspoň v pár lidí okolo), není to med. Když už si myslím, že bych se konečně mohla zakousnout do té skvělé čokolády s oříšky, která je tak šíleně drahá, zjistím, že místo cukru do ní přimíchali sůl a oříšky se změnily v hrozinky, které v čokoládě nesnáším.

 

Co třeba dneska!

To byl zase den. Jsem ráda, že nesedím v lavici ve škole, ale tady na lavičce, ač si po ní zase někdo čmáral takovým tím fixem na cédéčka (jednou jsem tam zkoušela vyrýt hrotem od kružítka své jméno, ale... no... lavička je přece jen z tvrdšího dřeva, takže jsem druhej den nemohla zapíchnout špičku do sešitu, což dělám obzvlášť ráda, protože si představím, že to, do čeho chci bodnout, není čtverečkovaná á čtyřka, ale moje úhlavní nepřítelkyně, proto jsem si málem začala obkreslovat pětikorunu ála Marečku podejte mi pero) a zase byla poblemcaná žvejkačkama, těma hnusnejma růžovýma, který mi vážně stačilo ochutnat jen jednou.

 

Na to, že mi pod zadkem chybí jedna šprycle, jsem si zvykla dávno.

A myslím, že úplně stejná špryclička mi chybí i v životě.

Taková, na kterou si můžu      sednout, abych měla jistotu, že nespadnu. Taková, na kterou si můžu stoupnout a konečně zakřičet, na celý město, ať to všichni ví, že už je to za mnou?

 

            A víš co, moje drahá lavičko? Slibuju ti, že jednou si sem přitáhnu prkýnko a nějaký hřebíky, nebo čím jsou tvoje součástky smontovány, a přidělám ho na tebe. Jednou to určitě bude. A potom si zase sednu na malej rozvrzanej kolotoč a budu vyvádět jako malý děcko, a konečně budu šťastná.

Jednou...

 

 

 

 


Nickyx
06. 02. 2006
Dát tip
ještě, že Tě ten hodný človíček přemluvil:))) *

assez
10. 11. 2005
Dát tip
fajn :-)

Nenaděje
19. 10. 2005
Dát tip
Díky moc zkazila jsi mi náladu :) Ale tak správně, krásně jsem se měl nad čím zamyslet. Taky bych potřeboval prkýnko ale zároveň bych bych jím být taky. Třeba svému prkýnku taky budeš prkýnkem a postavíte novou hezkou židličku nebo lavičku....hodně štěstí při hledání a následnému stavění... kdyby tu byly dva tip máš je oba. Díky

Zkazit náladu jsem ti nechtěla :))) Děkujiii :)

Amanda
05. 09. 2005
Dát tip
...jo taky mi chybi... dik za trefne pripomenuti :-))

vesuvanka
17. 08. 2005
Dát tip
Krásná, líbí se mi moc a připomněla mi písničku mého téměř dětství "Kéž lavičko, kéž bys promluvila" (koned padesátých let, kdy byla populární i moje milovaná Slunečnice )..... TIP

Děkuju :o)

Loutka
16. 08. 2005
Dát tip
zničený lavičky rovná se vandalismus zničený školní lavice rovná se zábavné čtení (chci se seznámit) icq na lavici beru

Silvita
16. 08. 2005
Dát tip
jsem z toho nadšená a dík, že si to sem dala.*

Zuzulinka
16. 08. 2005
Dát tip
je to hezké...taky mám ráda čokoládu s oříšky*

komedie
16. 08. 2005
Dát tip
nebuď tak hrozně zahleděná do sebe-čokoláda,oříšky,jsem nešťastná...vylez z ulity

zorka
16. 08. 2005
Dát tip
t

Moc vám všem děkuju. Silvita: No, umíš lidi přemluvit k něčemu, co by neudělali :o) Někdy se to hodí :o) Zuzulinka: Ta je moje neoblíbenější :o) A pak miluju čokoládu na vaření, mňam :o) Hrbol: Někdy se pobrečet holt musí... A prkýnko uvítám :o))) Nějaké pevné, aby vydrželo :o) komedie: Čokolády přece nemají ulity :o)))

DRAHT
16. 08. 2005
Dát tip
Líbí. TIP

DRAHT: Děkuji :o)

Damien
16. 08. 2005
Dát tip
trocha filozofie?.o)

Damien: Neuškodí :o)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru