Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ples

17. 08. 2005
0
0
1699
Autor
Sali

Trochu jinej pohled.......

Ples. Chlast. Děvky. Hnus a špína. Já tu jsem samozřejmě taky, jako každý spořádaný plesomilec.  Jsou jich tu tisíce, muklové a paraziti, kteří se dnes oblékli do honosných rób a drahých obleků. Dělají ze sebe slušné lidi, nebo co vlastně? (Proč ta přetvářka. Možná to patří k tomu lesku společnosti, která ze zahnívajícími kořeny roste, stále ukazuje na obdiv své překrásné květy a jedovaté plody. Po jejich požití se kořeny přestávají zdát tak hnusné a květy jsou krásnější. Každý den jeden dva kousky a svět je dokonalý. Pak kdo je tu feťák? Vždyť abstinenční příznaky mohou být horší a mít dalekosáhlejší význam než u opravdových drog. Představte si člověka, který jednou neposnídá tuto lahůdku. Najednou cítí zápach kořenů a začíná vidět tu pravou skutečnost. Je odvržen, zapomenut a vyloučen navždy od všech pojídačů jedu. Skončil nebo začal?) Jsou to jen pokrytci, nic neví, neumí a ani si to nedovedou přiznat. Baví se opíjením a zíráním na barevné tanečníky, kteří se svíjejí v rytmu tance s těžko vyslovitelným názvem a vypadají jako na pouti. Muži se smějí a nafoukaně si myslí, že by to zvládly taky.

    Malá sukénka roztomilé tanečnice má skrýt mnoho věcí, však neskrývá nic. Odvádí pozornost, to je její pravá funkce, od chyb v tančení ( a že jich je). Okolostojící jen čumí a čumí, čekají až se ukáže osmý div světa. Každý slušný tu stojí. Hnus, bída a faleš, tváří se, opíjejí,  ale stejně jim jde jen o to jak si pořádně zašukat. Nejsem jiný, ba možná, ta skutečnost, že vidím a neměním se, mě dělá ještě horšího a zkaženějšího. Ženy ukazují těla. Muži slintají. To vše pod rouškou slavnosti maturantské. Za hodinu obleky spadnou, šaty se ušpiní, ženská ňadra půjdou z ruky do ruky a všichni se budou holedbat vidinou slušnosti a mravní nezkaženost. Protože co dělají dva ze tří je správné.

    Vzhůru tam, kde noc začíná, zkaženost se blíží a hnis poteče ze všech ran, které máme v duši a v srdci. Otráví celé tělo a zvířata se budou stydět za to, že jim vládneme. Naopak my se budeme cítit tím víc jako páni tvorstva. Podpoření silou vína, piva a polibky kurev, které jsme sbalili ve tři hodiny ráno zpité tak, že si nepamatují své jméno, natož toho kdo jim v noci svlékl kalhotky. Pijme! Berme drogy! Tak uvidíme zkaženost všeho okolo sebe a nejvíc vlastní ubohost a nicotnost. Sláva lide, je tu světlo, tma, dej tomu jméno a bude to společnost.


Sali
07. 10. 2005
Dát tip
Jsem tu na rok a domlouvam se anglicky nebo estonsky mam kurzy estonstiny je to docela sila mel by jsi to zkusit je to parada zrovna mame ve byte mych francouzkych pratel party proste parada.

reka
06. 10. 2005
Dát tip
depka, co, v estonsku? kde tam vlastne ses? ja sem kdysi videl tallin a moc se mi libil. zivot pro me neni to nejvetsi klise. zato je pro me klise tvrdit, ze zivot je to nejvetsi klise. a podobna instantni moudra, ktery vybalime ve spolecnosti, a kdyz zaznej, vsichni pak vazne pokyvujou hlavama jako ze: nojonojonojo, to je panecku pravda. coz me vraci oklikou k moji kritice. ja si nemyslim, ze to, co prozivas, je klisovity; ale myslim si, ze to, jak dany zazitky popisujes, to, jakym zpusobem nam davas do nich nahlidnout, je preplneny prefabrikovanymi moudry a pohledy atd. mozna chces, aby to vedlo k zamysleni, ale ve finale to vede k tomu pokyvovani hlavou a zaveru: nojonojonojo, to je panecku pravda.

Sali
06. 10. 2005
Dát tip
Jo depka to byla. Promin. Jsem v Tallinu jako dobrovolnik, pracuju tu s postizenymi a nekdy mi to leze na mozek. Co se tyka dilka, pisu to co vidim a jak to citim. Pochybuju ze jsou to instantni moudra, aspon ne pro mne. Nemam rad to co popisujes, kyvani hlavou a tak. Prave o tehle lidech to je. O mladych kteri nepremysleji jen kyvqai hlavou jak stado a pak to vypada,, tak jak popisuji je to ¨slavnost mqturantska¨. Mozna ze to zni jako klise a mozna ze i je, ale klise je vlastne taky klise.

reka
06. 10. 2005
Dát tip
na jak dlouho ses v tom tallinu? ja jsem nikdy nic takovyho nedelal (myslim jako pomahani postizenym, nebo treba prace v nemocnici apod.), ale dokazu si predstavit, ze to musi byt zahul. tak at to prezijes... jo, jak se tam s personalem (a pacientama) bavis? umis estonsky?

Sali
03. 10. 2005
Dát tip
Pokud ti tohle pripada jko klise tak co je pro tebe teda zivot?To je totiz to nejvetsi klise na svete q pokud se ti to nelibi klidne se s tim smir nic jineho ti nezbiva. Klise je klise a zivot je zivot zasranej a zkurvenej q to je optimistickej pohled.Skervene optimistickej pohled.

reka
18. 08. 2005
Dát tip
takova typicky klisovita uvaha o mravni zkazenosti nasi spolecnosti. (a jako spravne klise vyzaduje i klisovite obraty, ktere tuto mravni zkazenost popisuji.) nechci ti brat iluze, ale tenhle jinej pohled moc jinej neni. zkus napsat neco originalniho. a kdyz je to povidka, tak treba neco zajimavyho povedet.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru