Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Matrix: Re-Revolutions

23. 08. 2005
3
0
3721
Autor
Danny

parafráze pro ty kdo znají původní filmovou trilogii

Neo se nechal absorbovat Agentem Smithem a zevnitř ho nahackoval. Smithové se rozpustili a Neo se nyní mohl vrátit do reálného světa, který bude nyní podle všeho v míru.

Těsně po probuzení ho od Stroje čekal elektrický šok. Bezvládně se položil na dráty které ho předtím připojily do Matrixu a zesnul. V Siónu chobotničky nemilosrdně pokračovaly ve vyvražďování obyvatel.

George Aaron Bush IV. seděl ve svém obývacím pokoji. Luxusní nábytek, robotí sluhové, drahá audiovizuální technika. Vládci si žili v blahobytu. Obrazovka pípla a objevila se tvář s plnovousem - Architekt Matrixu.

"Jak to dopadlo s naším problémem, Architekte?"

"Ó velký Vládče, musím konstatovat, že bezchybně. Další iterace Matrixu začne fungovat zanedlouho. Implementoval jsem tam nové hypnotické uklidňující prvky - to by mohlo masu vysávaných uklidnit nejméně na sto let. Andersona jsme zabili, takže je vše už jak má být."

"Fajn - doufám, že nyní budete s Vědmou opatrnější..."

"Ano, Pane."

"Tak se vrať ke svým povinnostem."

George Aaron Bush IV. se usmál. "Igore, připrav všechno na cestu do sauny. Mary už tam na mě čeká."

"Ano, velký Vládče," odpověděl robotí sluha.

Blahobyt, ve kterém Vládci žili, stál mnoho energie. Tuto energii nešlo získat pouze ze slunečního svitu - bylo třeba víc. Proto posloužily čtyři miliardy vysávaných obyvatelů Matrixu. Většina lidí trpěla, Stroje je vysávaly a sloužily Vládcům, Vládci se bavili a hýřili.
Alojs
23. 09. 2005
Dát tip
tohle je dobrý. A jakožto fanoušek Matrixu si i tipnu :) narážky v řádcích i mezi nimi oceňuju jako plus

Bacil
26. 08. 2005
Dát tip
Na druhé straně, to jméno možná příliš konkretizuje, ne?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru